این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما

حوزه علمیه امام خمینی زرین شهر

از دانشنامه حوزه علمیه اصفهان
پرش به ناوبری پرش به جستجو
حوزه علمیه امام خمینی زرین شهر
تصویری از ورودی مدرسه امام خمینی زرین شهر
تصویری از ورودی مدرسه امام خمینی زرین شهر
تأسیس 1325
مدیر حجت‌الاسلام سید مهدی هاشمی فرد
مکان اصفهان
نشانی اصفهان، حوزه علمیه اصفهان
تلفن 3152274484
وابسته به حوزه علمیه اصفهان
وب‌گاه سایت رسمی
پانویس

حوزه علمیه امام خمینی زرین شهر مدرسه قدیمی در شهر زرین شهر است که در سال ۱۳۲۵ شمسی محمود شریعت ریزی ساخته شد. این مدرسه در سال ۱۳۹۰، توسعه پیدا نمود.

پیشینه

مدرسه علیمه امام خمینی زرین شهر شهرستان لنجان، از دو قسمت قدیم و جدید تشکیل شده است. بنای قدیمی این مدرسه حوزه ی علمیه به اهتمام آیت الله شیخ محمود شریعت و حمایت سید ابوالحسن اصفهانی با کمک و همیاری اکثریت مردم شهر ، با دستان توانمند معمار وکارشناس «ماهرالنقش» در سال 1325 هجری شمسی در مرکز شهر ساخته شد. بنای اولیه مدرسه در یک طبقه پایه گذاری شد که حجرات از اطراف حیاط بزرگ و روح بخش آن را احاطه کرده است. فضای بزرگ مدرسه و کاشت درختان مختلف و گل و گیاهان زیاد زیبایی منحصر به فردی را برای تحصیل طلاب فراهم کرده بود و با پیگیری های آیت الله شریعت، تعدادی طاووس خریداری شد و در حیات مدرسه و مکان مخصوصی نگهداری می شد. در سال 1339 نیز کتابخانه ای در آن تأسیس گردید. در طرح توسعه مدرسه ، ضلع مقابل ورودی مدرسه قدیم به اهتمام شیخ قاسم با قربان ، امام جمعه شهر و مسئول آن مدرسه و با تامین اعتبار و پشتیبانی مرکز مدیریت حوزه علمیه استان اصفهان در سال ۱۳۹۰، در سه طبقه ساخته شد و ظرفیت آن به تعداد ۱۰ کلاس و ۲۰ حجره رسیده است.

متولی مدرسه علمیه از زمان تاسیس تا پیروزی انقلاب اسلامی آیت الله شریعت بوده اند.

ابتدا اسم این مدرسه علمیه ریز لنجان بود، زیرا در گذشته به این شهر زرین شهر «ریز» می‌گفتند.پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ، مدرسه علمیه زرین شهر به نام بنیان گذار انقلاب اسلامی ایران، امام خمینی نام گذاری شد. متولی آن نیز حجت الاسلام و المسلمین حاج سید حسن میرزایی بوده اند. با شروع جنگ تحمیلی ، حوزه علمیه زرین شهر مدتی تعطیل شد و فضای آن در اختیار هموطنان جنگ زده قرار گرفت. در آن زمان این حوزه زیر نظر شوراي عالي مديريت حوزه علميه قم قرار داشت. پس از عزیمت حضرت آیت الله العظمی مظاهری(دامت برکاته) به شهر اصفهان، و مستقل شدن حوزه علمیه اصفهان و فعالیت مرکز مدیریت استان ، این مدرسه علمیه نیز زیر نظر مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان قرار گرفت.

از جمله علمایی که در کرسی استادی(تا قبل از پیروزی انقلاب ) در این حوزه ودرمقاطع مختلف مشغول تدریس بودند می توان به حضرت ایت الله حاج آقا محمود شریعت ، سید رضا هاشمیان بجنوردی (شاگرد ادیب نیشابوری) ،حاج آقا رضوانی ،شیخ علی محمد واعظ توکلی ،حاج آقا حسین نظام الدینی ،شیخ حیدر علی سلیمیان ، ملا حسین توکلی اشاره کرد.در سال های اخیر این مدسه در پایه‌های 1 تا 10 دارای طلبه بوده است، درس خارجی نیز توسط شیخ حبیب‌الله رهبر در این مدرسه برگزار می شده است.


بخشها و مراکز

این مدرسه از امکانات مختلفی از جمله کتابخانه ، قرانت خانه ، سالن اجتماعات، آشپزخانه ، سالن غذا خوری صندوق قرض الحسنه ، قسمت اداری و پایگاه بسیج برخوردار است.

فعالیت ها

به دلیل واقع شدن مدرسه علمیه امام خمینی(ره) زرین شهر در مرکز شهرستان و نبودن مدرسه علمیه دیگری، تا سال های اخیر تمام احتیاجات دینی و معنوی مردم و شهرهای اطراف توسط این مدرسه برآورده می شده است.

فرایض عبادی مانند نماز ظهر و عصر در مساجد با هماهنگی این مرکز انجام می‌شود، روحانیون این مرکز علاوه بر مدارس در مراکز آموزشی نیز حضور دارند، مدارس آموزش و پرورش یکی از مهم‌ترین مراکزی است که با ما در ارتباط هستند، طرح‌های مختلفی از قبیل راهیان نور و طرح صالحین در این مرکز انجام می‌شود، برنامه پاسخ به شبهات نیز از برنامه‌های مهمی است که  این مدرسه علمیه  انجام می‌دهد.

تقریبا با تمام مراکز مهم شهرستان از قبیل آموزش و پرورش زرین شهر، باغبهادران، سپاه، نیروی انتظامی ، اداره تربیت بدنی ، اداره تبلیغات، امور مساجد و ستاد اقامه نماز ، کمیته امداد و بهزیستی، بیمارستان و ... ارتباطات خوبی برقرار است.

شخصیت ها

متولیان : آیت الله شیخ محمود شریعت ، سید حسن میرزایی، شیخ قاسم باقریان

مدیران : آیت الله شریعت، حجج اسلام شیخ مرتضی حجتی، عباسعلی جانثاری، قاسم باقریان(مدیران داخلی فرج الله بابایی، مهدی طاهری،روح الله طغیانی،غلامحسن سبزعلی)سید مهدی هاشمی فرد

تعدادی از اساتید برجسته این مدرسه :