این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما
مدرسه علمیه خواهران الزهرا (س) خمینی شهر
مدرسه علمیه خواهران الزهرا (س) خمینی شهر | |
![]() | |
تصویری از نمای مدرسه | |
تأسیس | 1356 |
---|---|
بنیانگذار | مرحوم حاج محمد دباغ |
فارغالتحصیلان سرشناس | دانش آموختگان حوزه علمیه خواهران اصفهان |
مکان | اصفهان |
نشانی | خمینی شهر،بلوارتوحید،کوچه شماره13 |
تلفن | 4 الی33632851 -031 |
وابسته به | مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران استان اصفهان |
وبگاه | سایت رسمی |
این صفحه نیازمند تکمیل یا تصحیح است. این تکمیل شامل موارد علمی، اطلاعات به روز و یا سایر موضوعات است و شما می توانید در کامل تر شدن دانشنامه همراه ما باشید. |
حوزه علمیه اصفهان |
---|
![]() |
مدرسه علمیه خواهران الزهرا (س) خمینی شهر یکی از مدارس حوزه علمیه خواهران اصفهان می باشد
پیشینه
این مدرسه علمیه همزمان با انقلاب اسلامی درسال1356 به عنوان اولین مرکزیت خواهران شهرستان خمینی شهر و به منظور تجمع خواهران برای فراگیری علوم دینی، اصول اعتقادی و احکام عملی تأسیس و به ثبت رسید.
بعد از مدتی با ایجاد شعبه هایی درشهر اقدام به خدمتگذاری نمود. پس از پیروزی انقلاب این مرکز پویاتر از گذشته به کار ساماندهی خواهران طلبه زیر نظر اساتید مجرب همت گماشت وتعداد زیادی از خواهران راتاسطح لمعتین و اصول تربیت نمود. اکثر طلابی که در این مراکز مشغول به تحصیل بودند،جذب آموزش و پرورش و دیگر نهادها وارگانهای انقلابی و دولتی گردیدند.
مدرسه علمیه حضرت زهرا سلام الله علیها خمینی شهر توسط مرحوم حاج عبدالله دباغ (خیرین شهرستان)به همراه 3باب مغازه وقف گردیده است.
با تأسیس مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1378، هیات امناء آن در صدد آن شد که زیر پوشش مرکز مدیریت قرار گیرند. لذا از تاریخ1378/11/17با دریافت پروانه فعالیت ، رسماًفعالیت حوزوی خود را آغاز نمودند و از آن زمان تا کنون زیر نظرمرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران مشغول به فعالیت می باشند
بخشها و مراکز
اداری
ساختمان اداری این مجموعه دارای 5دفتر اداری ویک دفتر بایگانی می باشد.
ساختمان
این مدرسه موقوفه ای است که دارای ساختمانی با وسعت580 متر مربع زمین و در 5 طبقه ساختمان و4 باب مغازه می باشد، این مکان در منطقه مرکزی شهرستان که منطقه ایی پرتردد و قابل دسترسی راحت می باشد، قرارگرفته است.
تمامی طبقات مدرسه از تجهیزات وامکانات مناسبی برخوردار است ،مشخصات طبقات به شرح ذیل می باشد :
- زیرزمین: سالن اجتماعات که جهت برگزاری مراسمات استفاده می شود.
- طبقه هم کف: مهدکودک است که برای فرزند طلاب در نظر گرفته شده است.مهد کودک مدرسه دارای2مربی و35کودک 3 الی6سال بوده است و همه امور فرهنگی و آموزشی مانند سایر مهدها به صورت حرفه ایی به کودکان آموزش داده می شود، فضای تقریبی مهد کودک 80متر ودارای همه امکانات سرمایشی گرمایشی ،خط تلفن،سرویس بهداشتی،اتاق بازی ،سایر تجهیزات مانند میز وصندلی وغیره می باشد. در کل فضای مهد کودک یک فضای مطلوبی می باشد.
- طبقه دوم: جهت کلاسهای آموزش استفاده می شود که دارای 5کلاس ویک دفتر آموزش است.
- طبقه سوم: طبقه اداری که دارای5دفتر ویک بایگانی .
- طبقه چهارم: مربوط به دفتر پژوهش وکتابخانه می باشد؛کتابخانه شامل فضایی به مساحت140متر مربع دارای اتاق سایت جهت استفاده طلاب از نرم افزارها و اینترنت، سالن مطالعه، در کتابخانه حدود500کتاب و250منبع دیجیتال و20نرم افزار در زمینه های مختلف علمی می باشد.
هر طبقه دارای سیستم گرمایشی به صورت بخاری گازی وسیستم سرمایشی به صورت کولر آبی است همچنین این مدرسه دارای 6خط تلفن، اینترنت و اینترانت جهت ارتباط رسمی وغیر رسمی و دوربین مدار بسته در بیرون و داخل مدرسه می باشد. همچنین ساختمان از استحکام خوبی برخوردار است. سیستم سازه ای مدرسه به صورت اسکلتی فولادی است و ساختمان دارای فونداسیون نواری می باشد همچنین نوع سازه سقف تیرچه بتنی و پوشش آن بلوک سیمانی ودیوارها آجری می باشد ودر مجموع اصول ساخت وساز در آن رعایت شده است
مراکز فرهنگی
مؤسسه فرهنگی دارالزهراءسلام الله علیها از سال 1356به ثبت رسیده و با هدف آموزش و تربیت بانوان شهرستان خمینی شهر تا هم اکنون مشغول به فعالیت می باشد.
این مؤسسه فرهنگی پس از آغاز فعالیت مدرسه علمیه حضرت (سلام الله علیها) خمینی شهر ، زیر نظر مدرسه علمیه فعالیت می نماید. فعالیتهای این مرکز فرهنگی شامل برگزاری کلاسهای شکوفه های قرآن ویژه کودکان4تا6ساله می باشد. برخی از کلاسهای در ذیل آورده شده است:
کلاسهای معارفی
- احکام
- عقاید
- تفسیر
- نهج البلاغه
- آموزش قرآن و تجوید ویژه بانوان
- دورهمی دخترانه ویژه مقاطع ابتدایی راهنمایی و دبیرستان به صورت مجزا
کلاسهای هنری
- شامل خیاطی
- آشپزی
- شیرینی پزی
- بافتنی
- سرمه دوزی
در اوقات فراغت دانش آموزان شامل
- طراحی
- سیاه قلم
- زبان انگلیسی وغیره
فعالیت ها
فعالیت های علمی
شامل رشته های، درس ها، دوره های، این مدرسه علمیه در زمینه آموزش طلاب در مقطع سطح2 حوزوی مشغول به فعالیت می باشد.
تعداد پایان نامه های دفاع شده :160 پایان نامه
تعداد طلبه:89طلبه
تعداد فارغ التحصیل :235 فارغ التحصیل
- انجام فرآیندهای مربوط به پذیرش اعم از تشکیل ستاد پذیرش و اطلاع رسانی مناسب به داوطلبان و علاقمندان به تحصیل علوم دینی و انجام امور تبلیغاتی در قالب تهیه و تکثیر برگه های تبلیغی، پوستر، نامه به ائمه جماعات و مدیران دبیرستانها،تبلیغات در فضای مجازی ،....
- برگزاری آزمون ورودی و پس از قبولی در آزمون کتبی ، انجام فرآیند مصاحبه و تحقیق از داوطلبان. و پس از قبولی در مصاحبه و مثبت بودن نتایج تحقیق ،ثبت نام نهایی و تکمیل ظرفیت انجام می گیرد.
- برگزاری دوره های توجیهی بدو ورود طلاب و صدور کارت شناسایی بعد از نیمسال اول(دوره آزمایشی)
- تنظیم برنامه کلاسی مربوط به اساتید و طلاب: با توجه به ورودی طلاب، عناوین درسی هرگروهی طبق برنامه و زمان تعیین شده مشخص می گردد.غیر از برنامه های آموزشی، برنامه های فرهنگی و پژوهشی و مباحثه نیز در برنامه هفتگی گنجانیده می شود.
- انتخاب واحد طلاب ،ثبت مرخصی یا مهمانی و انتقالی: طلاب درهر نیمسال طبق واحدهای باقیمانده و برنامه کلاسی ،انتخاب واحد نموده و در صورت عدم ارائه درسی یا تداخل ساعت کلاسی، درس مربوطه را بصورت تدریس یا در برخی موارد به صورت کلی مهمان مدارس دیگر می شود. یا از یکسال مرخصی بدون امتحان(با احتساب در سنوات تحصیلی)یا به ازاء هر زایمان یکسال مرخصی زایمان(بدون احتساب در سنوات)در طول دوران بارداری یا پس از زایمان از آن استفاده می کند.
- برگزاری امتحانات و ثبت نمرات در سامانه : در پایان هر نیمسال امتحانات بصورت حضوری در 2الی 3هفته برگزار می گردد و نمرات اعم از کتبی و شفاهی و تحقیق در سامانه وارد شده و در نهایت به کارنامه نیمسال طلاب انتقال می یابد.
- صدور مدرک فارغ التحصیلی:طلاب بعد از گذراندن190واحددر طول 5سال تحصیلی،موفق به دریافت دانشنامه سطح دو (کارشناسی)می شوند.طلاب فارغ التحصل امکان ادامه تحصیل در مقطع سطح3حوزه های علمیه یا در دانشگاه در تمامی رشته های علوم انسانی را خواهند داشت.
فعالیت های فرهنگی
برگزاری جلسات اخلاقی، مشاوره، فعاليتهاي عام المنفعه، بسیج، مهدکودک، مبلغان
اعزام مبلغ به مراکز و پایگاه های بسیج در صورت نیاز
این مرکز نیز در زمینه اعزام مبلغ و مراکز بسیج نیز فعالیتهای زیادی دارد. مبلغان فعال مدرسه 105 میلغ و 12 مبلغ جدید .جمعاً 117 مبلغ که به صورت سخنران، مشاور، مداح، مربی مهد کودک، مؤسس مهد کودک، مربی حلقه های صالحین، مشاور مذهبی در مدارس، مبلغان طرح امین به صورت دبیر ، استخدام در آموزش و پرورش، استخدام در دادگستری، مراکز ازدواج، مراکز نیکوکاری ، ستاد امر به معروف و ...مشغول به فعالیت هستند.
اعزام مبلغ
- برگزاری دوره های مختلف برای طلاب حاضر و فارغ التحصیلان بنا به اقتضای زمان و نیاز آنان.
- استفاده از هادیان سیاسی در جلسات در شرایط خاص.
- برگزاری مراسمات مختلف ملی، مذهبی، پرورشی و آموزش؛ و نیز اجرای نمایش و سخنرانی و پخش کلیپ های مختلف.
- اجرای مسابقات قرآنی درهر سال تحصیلی در سطح شهرستان و جذب افراد غیر طلبه و آشنایی آنان با حوزه ها و .. که بسیا رموثر بوده است.
- تعدادی از فارغ التحصیلان این مدرسه در دانشگاه ها ، در مراکز دولتی مثل دادگستری،مراکز نیکوکاری،مهد کودک ها، مدارس آموزش و پرورش، هیئت های مذهبی، مراکز ازدواج و... مشغول به فعالیت هستند
- برگزاری جلسات اخلاق با اساتید مبرز اخلاق شهرستان ویژه طلاب به صورت مستمر و هفتگی و برای اساتید بزرگوار به صورت ماهانه.
- برگزاری کارگاه های مشاوره تربیتی(شامل :آموزش همسر داری، شخصیت شناسی، تیپ شناسی،رفع تعارضات و ...)برای طلاب و مبلغان . مشاوره فردی برای طلاب و خانواده طلاب توسط مشاور مدرسه.
بسیج
فعالیتهای بسیج و طلاب بسیجی در مناسبتهای مختلف
در سال 1400 پایگاه شمیم یاس به عنوان پایگاه برتر از طرف سپاه در فرمانداری شهرستان مورد تقدیر قرار گرفت.
فعالیت های پژوهشی
- برگزاری نشستهای علمی –پژوهشی در خصوص موضوعات روز ومناسبتهای ملی _مذهبی.
- برگزاری جلسات کرسی آزاد اندیشی حداقل سالی یکبار با توجه به موضوعات مبتلا به.
- برگزاری کارگاههای پژوهشی در راستای ارتقای مهارت افزایی طلاب در زمینه نگارش مقاله(اعم از کارگاهای مهارت افزایی مقاله نویسی،کارگاه آموزش مهارتهای کامپیوتری،آموزش نرم افزارهای پژوهشی و...)
- برگزاری کارگروههای پژوهشی با حضور اساتید کارشناس در زمینه تصویب موضوعات مقالات پایانی،نشستها وکرسی های آزاد اندیشی.حداقل یکبار در هفته.
- برگزاری سیرهای مطالعاتی ویژه طلاب فارغ التحصیل در طول سال با موضوعات :مهدویت،زن وخانواده،کلام وعقاید،منظومه فکری رهبر،بینش مطهر.
- تشکیل دو گروه پژوهشی درشبکه اجتماعی ایتا با هدف تبادل نظر با طلاب واساتید ارزیاب واطلاع رسانی در زمینه های متفاوت پژوهشی.
- تولید محتوا :اعم از جزوه،بروشور،پاورپوینت،عکس نوشته در راستای ارتقای پژوهشی طلاب واساتید.
- برگزاری جلسات ژورنال کلاب به صورت تخصصی برای اساتید گروه تفسیر، فقه واصول،کلام وعقاید وبه صورت آموزش برای طلاب پایه پنجم جهت آشنایی با نحوه ی نقد متون ومقالات بروز وکاربردی.
- ارائه مشاوره به صورت عمومی برای تمامی طلاب توسط معاون پژوهش در طول هفته وبه صورت تخصصی توسط یکی از اساتید یک روز در هفته.
- برگزاری مسابقات پژوهشی با عناوین متفاوت با هدف ترغیب طلاب به نویسندگی وتبحرآنها در نگارش مقالات برتر.
- معرفی سایتها ومراکز علمی از طریق فضای مجازی وبرگزاری اردوهایی نظیر (بنیادمهدویت،مؤسسه اهل البیت،مرکز تحقیقات معلمان،کتابخانهای شهرو...
- مجموعه نرم افزار های نور،مجموعه نرم افزارهای آموزشی هوشمند رایانه،نرم افزار آموزش هوشمند قرائت قرآن در جهان اسلام، نرم افزار کتابخانه دیجیتال در حوزه دین ومعارف اسلامی،نرم افزار روش نویسندگی وفیش برداری،نرم افزار دانشنامه جامع صحیفه سجادیه،نرم افزار آموزش سواد رسانه
تاکنون در این مدرسه 28 مقاله پایانی توسط طلاب نوشته شده است.
برگزیدگان فعالیتهای پژوهشی مدرسه علمیه حضرت زهرا(س)
- اعظم نوریان و خانم مهناز شریفی از برگزیدگان استانی جشنواره علامه حلی(ره)(تحقیق پایانی)
- زیبا قصری:از برگزیدگان جشنواره بانوی کرامت(تحقیق پایانی)
- ملاکریمی از اساتید برگزیده جشنواره بانوی کرامت(مقاله
- رضوان رستمی از اساتید برگزیده همایش جامعیت قرآن(مقاله)
شخصیت ها
مؤسس و واقف این ساختمان مرحوم حاج محمد دباغ می باشد.
در متن وقف نامه، واقف ساختمان صبیه ی خود خانم صدیقه دباغ را به عنوان متولی ذکر نموده ودر سالهای پایانی عمر شریفشان یکی دیگر از فرزندانشان به نام آقای حمزه دباغ را نیز علاوه بر ایشان به عنوان متولی تعیین گردیده است.
مدیر:خانم صدیقه دباغ، مدیریت مدرسه علمیه از نیروهای بومی منطقه دارای مدرک سطح2با23سال سابقه موفق کاری ، متدین، توانمند درجذب خیرین،دارای وجهه اجتماعی خوب ،مقید به نظام وعلاقمند به ولایت فقیه ومتعهد به انجام وظایف مربوطه است به گونه ای که مدرسه همیشه جزو مدارس برتر شهرستان بوده.
خانم لیلا فهیمی،خانم عصمت کندری،خانم رقیه رضایی،خانم بهناز ملاکریمی از اساتید حوزه ودانشگاه می باشند