این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما

تفاوت میان نسخه‌های «محمدجواد بن حاجی‌قهرمان اصولی اصفهانی»

از دانشنامه حوزه علمیه اصفهان
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(ویرایش متن و افزودن رده)
 
(۹ نسخه‌ٔ میانی ویرایش‌شده توسط ۵ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
'''شیخ محمد جواد اصولی ابن حاجی قهرمان'''، عالم فاضل کامل. در حدود سال 1316ق در روستای «هرچکان» از توابع شهرکرد متولد شد.
{{نیازمند جعبه اطلاعات}}
[[پرونده:Mohamad javad osoli.jpg|بندانگشتی|300x300پیکسل|شیخ محمد جواد اصولی]]
'''شیخ محمد جواد اصولی'''(1316ق-1400ق) فرزند حاجی قهرمان، عالم فاضل کامل اصفهانی در قرن سیزدهم هجری است.  


== معرفی ==
==زندگی‌نامه==
وی  پس از کمی تحصیل راهی اصفهان شد و نزد علمای عالیقدر [[حوزه علمیه اصفهان]] همچون میر [[سید علی نجف آبادی]]، [[آقا سید محمد باقر درچه ای]]، [[سید محمدرضا خراسانی|آقا سید محمد رضا خراسانی]] و دیگران به کسب فیض پرداخت. آن گاه به نجف اشرف عزیمت کرد و در درس اساتید بزرگ آن شهر شرکت کرد. پس از چندی به بیماری سختی مبتلا شد و به اصفهان بازگشت. وی سالها در [[حوزه علمیه صدر بازار اصفهان|مدرسه صدر اصفهان]] به تدریس مشغول بود. در طول سالهای 1339 تا 1345ش در مدارس جدید شهرکرد و همچنین برای طُلّاب علوم دینی به تدریس پرداخت. او بقیه عمر خود را در اصفهان سپری ساخت.


== وفات ==
===ولادت===
وی در 8 شعبان 1400ق وفات یافته و در [[تکیه زند کرمانی]] در [[تخت فولاد]] مدفون گردید.<ref>وفیات علمای معاصر اصفهان، (مخطوط)</ref><ref>مهدوی، مصلح الدین، اعلام اصفهان، ج2، صص394-395.</ref>
وی در حدود سال 1316ق برابر با 1277ش در روستای «هرچکان» از توابع شهرکرد متولد شد.


== پانویس ==
===تحصیلات===
<references /><br />
شیخ محمد  پس از اتمام تحصیلات ابتدایی راهی اصفهان شد. وی به [[حوزه علمیه اصفهان]] رفت و نزد علمای عالیقدر به کسب فیض پرداخت.  آن گاه به نجف اشرف عزیمت کرد و در درس اساتید بزرگ آن شهر شرکت کرد.
 
او مردی فاضل، بی­ ریا و بسیار  وارسته بود. با علمای بزرگ اصفهان مباحثه علمی داشت و در جلسات درس فقیه محقق آیت­ الله العظمی میر سیدعلی بهبهانی شرکت  می­ نمود و از تشکیل دهندگان جلسات درسی ایشان بود.
 
===اساتید===
 
#[[سید علی نجف آبادی]]
#[[سید محمدمهدی درچه ای|سید مهدی درچه ای]]
#[[سید محمدباقر درچه‌ای|آقا سید محمد باقر درچه ای]]
#[[محمد بن زین الدین حکیم خراسانی گنابادی|آقا سید محمد رضا خراسانی]]
 
===تدریس ===
وی در هیئت و نجوم نیز تبحر خاصی داشت و در [[حوزه علمیه صدر بازار اصفهان|مدرسه صدر اصفهان]] به تدریس ادبیات و سطوح فقه و اصول و هیئت  می ­پرداخت.<ref>اصولی، شرح حال مرحوم اصول، مخطوط.</ref>  او در سال 1329ش به شهرکرد عزیمت نمود و به تدریس در حوزه علمیه امامیه شهرکرد و جذب و پرورش طلاب پرداخت. از جمله شاگردان او در این حوزه سیدجواد صفوی وانانی است.<ref>اداره کل اطلاعات استان چهارمحال بختیاری، انقلاب اسلامی به روایت اسناد ساواک، ص119.</ref>
 
  
 
==فعالیت‌ها==
مرحوم اصولی به دعوت اداره آموزش و پرورش شهرکرد و با کسب اجازه از محضر [[سید حسین طباطبایی بروجردی|آیت­ الله العظمی بروجردی]]، بعد از ظهرها در دبیرستان های شهرکرد دروس عربی و دینی تدریس می ­نمود و به مشکلات و سؤال های دانش آموزان و دبیران پاسخ می­ داد. این برنامه فرهنگی و تدریس او در حوزه و دبیرستان تا سال 1345ش که دچار بیماری گردید و مجبور به بازگشت به اصفهان شد، ادامه یافت.<ref>مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد، دانشنامه تخت فولاد اصفهان، ج۱، ص196.</ref>او پس از ازدواج در محله کوهانستان اصفهان (خیابان آتشگاه) ساکن گردید و مردم محل را با  تعالیم اسلام آشنا و با رفتار خود آنان را به  دین و روحانیت علاقه­ مند می نمود.
 
==وفات==
وی سرانجام در روز 8 شعبان 1400ق مطابق با اول تیرماه ۱۳۵۹ش دارفانی را وداع گفت و در [[تکیه زرگرها]] در کنار [[تکیه زند کرمانی|تکیه کرمانی ها]]، نزدیک قبر [[محمدباقر زند کرمانی|آیت الله زند کرمانی]]، واقع در [[تخت فولاد]] به خاک سپرده شد.<ref>قاسمی، وفیات علمای معاصر اصفهان، مخطوط.</ref><ref>مهدوی، اعلام اصفهان، ج2، صص395-394.</ref>
 
==پانویس==
<references />
==منابع==
 
*[[سید مصلح الدین مهدوی|مهدوی]]، سید مصلح الدین، [[اعلام اصفهان (کتاب)|اعلام اصفهان]]، اصفهان: سازمان فرهنگی تفريحی شهرداری اصفهان، ۱۳۸۶.
*مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد: زيرنظر اصغر منتظرالقائم، [[دانشنامه تخت فولاد اصفهان (کتاب)|دانشنامه تخت فولاد اصفهان]]، ج1، اصفهان: سازمان فرهنگی تفريحی شهرداری اصفهان، چاپ اول، 1389.


==منبع==
بر گرفته از [[سید مصلح الدین مهدوی|مهدوی]]، مصلح الدین، [[اعلام اصفهان]]، اصفهان: سازمان فرهنگی تفريحی شهرداری اصفهان، ۱۳۸۶.
[[رده:اعلام اصفهان،ج۲]]
[[رده:اعلام اصفهان،ج۲]]
[[رده:مدفونین در تخت فولاد]]
[[رده:مدفونین در تخت فولاد]]
[[رده:مدرسین]]
[[رده:شاگردان سید محمدباقر درچه ای]]
[[رده:علمای قرن 14]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۰ فروردین ۱۴۰۲، ساعت ۱۰:۵۶

شیخ محمد جواد اصولی

شیخ محمد جواد اصولی(1316ق-1400ق) فرزند حاجی قهرمان، عالم فاضل کامل اصفهانی در قرن سیزدهم هجری است.

زندگی‌نامه

ولادت

وی در حدود سال 1316ق برابر با 1277ش در روستای «هرچکان» از توابع شهرکرد متولد شد.

تحصیلات

شیخ محمد پس از اتمام تحصیلات ابتدایی راهی اصفهان شد. وی به حوزه علمیه اصفهان رفت و نزد علمای عالیقدر به کسب فیض پرداخت. آن گاه به نجف اشرف عزیمت کرد و در درس اساتید بزرگ آن شهر شرکت کرد.

او مردی فاضل، بی­ ریا و بسیار وارسته بود. با علمای بزرگ اصفهان مباحثه علمی داشت و در جلسات درس فقیه محقق آیت­ الله العظمی میر سیدعلی بهبهانی شرکت  می­ نمود و از تشکیل دهندگان جلسات درسی ایشان بود.

اساتید

  1. سید علی نجف آبادی
  2. سید مهدی درچه ای
  3. آقا سید محمد باقر درچه ای
  4. آقا سید محمد رضا خراسانی

تدریس 

وی در هیئت و نجوم نیز تبحر خاصی داشت و در مدرسه صدر اصفهان به تدریس ادبیات و سطوح فقه و اصول و هیئت  می ­پرداخت.[۱]  او در سال 1329ش به شهرکرد عزیمت نمود و به تدریس در حوزه علمیه امامیه شهرکرد و جذب و پرورش طلاب پرداخت. از جمله شاگردان او در این حوزه سیدجواد صفوی وانانی است.[۲]

  

فعالیت‌ها

مرحوم اصولی به دعوت اداره آموزش و پرورش شهرکرد و با کسب اجازه از محضر آیت­ الله العظمی بروجردی، بعد از ظهرها در دبیرستان های شهرکرد دروس عربی و دینی تدریس می ­نمود و به مشکلات و سؤال های دانش آموزان و دبیران پاسخ می­ داد. این برنامه فرهنگی و تدریس او در حوزه و دبیرستان تا سال 1345ش که دچار بیماری گردید و مجبور به بازگشت به اصفهان شد، ادامه یافت.[۳]او پس از ازدواج در محله کوهانستان اصفهان (خیابان آتشگاه) ساکن گردید و مردم محل را با  تعالیم اسلام آشنا و با رفتار خود آنان را به  دین و روحانیت علاقه­ مند می نمود.

وفات

وی سرانجام در روز 8 شعبان 1400ق مطابق با اول تیرماه ۱۳۵۹ش دارفانی را وداع گفت و در تکیه زرگرها در کنار تکیه کرمانی ها، نزدیک قبر آیت الله زند کرمانی، واقع در تخت فولاد به خاک سپرده شد.[۴][۵]

پانویس

  1. اصولی، شرح حال مرحوم اصول، مخطوط.
  2. اداره کل اطلاعات استان چهارمحال بختیاری، انقلاب اسلامی به روایت اسناد ساواک، ص119.
  3. مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد، دانشنامه تخت فولاد اصفهان، ج۱، ص196.
  4. قاسمی، وفیات علمای معاصر اصفهان، مخطوط.
  5. مهدوی، اعلام اصفهان، ج2، صص395-394.

منابع

  • مهدوی، سید مصلح الدین، اعلام اصفهان، اصفهان: سازمان فرهنگی تفريحی شهرداری اصفهان، ۱۳۸۶.
  • مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد: زيرنظر اصغر منتظرالقائم، دانشنامه تخت فولاد اصفهان، ج1، اصفهان: سازمان فرهنگی تفريحی شهرداری اصفهان، چاپ اول، 1389.