این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما
محمدباقر مرتضوی
این نوشتار نیازمند جعبهٔ اطلاعات است. ممکن است بخواهید با افزودن یک جعبهٔ اطلاعات، به استانداردسازی نمایش موضوع کمک کنید. |
شیخ محمدباقرمرتضوی، فرزند ملا علـى کهیازی شیخ الاسلام در کهیاز اردستان متولد شد.
وی عالمی فاضل وزاهـد بوده است.[۱]
زندگی نامه
پس از فوت مادرش که زنی عابده و صالحه بود به همراه پدر به اصفهان رفت دروس مقدماتی را نزد پدر خواند و به همراه شیخ حسین معروف به علماء که از کســب بـازو معـاش می کرد، در مدرسه نوريــه سکونت کــرده و بـــه تحصیل مشغول شد.
اساتید
اساتید وی در دوران سطح عبارت بودند از :
- شیخ احمد فیاض
- حاج شيخ اسماعيل معزی
- سید محمد مدرس نجف آبادی
- سید علی مدرس نجف آبادی
- شيخ على مدرس یزدی . [۲]
جایگاه عبادی
وی مانند پدر بزرگوار خود به منبر و ارشاد و هدایت مردم علاقه و اهتمام داشت. منبرش مشتمل بر ذکر احادیث اهل بيت عليهم السلام بود. به نماز اول وقت تهجد و قرائت قرآن اهمیت زیادی می داد. در ماه مبارک رمضان با زبان روزه ۱۸ تا ۲۰ بار قرآن را ختم میکرد روزهای بسیاری را روزه می گرفت و با نماز و روزه استیجاری امرار معاش می نمود.
سیره اخلاقی
وی اهتمام فراوانی به کمک به فقرا ومخصوصا سادات فقیرداشت. بسیار قانع و زاهد بود و اوقات خود را به بطالت نمی گذراند. تا آخر خانه ملکی نداشت. بعداز فوتش چندین فرزند یتیم از او برجای ماند؛ ولی به مصداق آیه شریفه «ان الله مع الذين اتقوا والذين هم محسنون»، تمام اولاد او دارای کسب و کار و خانه شدند. تقوا و صبر و شکر شیخ باعث شد که خداوند اولاد او را پس از وفاتش به نحو احسن تربیت و زندگی آنان را فراهم نماید.
وفات
سرانجام این شیخ زاهد و عابد، نیمه شبی در راه به منزل مورد حمله و آزار و اذیت برخی از اوباش محل قرار گرفت و پس از حدود ۲۰ روز بستری شدن در بیمارستان و خانه مظلومانه در ١٦ فروردین ١٣٤٢ش دار فانی را وداع گفت و در کنار پدر در تکیه خواجویی به خاک سپرده شد.
پانویس
منبع
- مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد: زيرنظر اصغر منتظرالقائم، دانشنامه تخت فولاد اصفهان، ج4، اصفهان: سازمان فرهنگی تفريحی شهرداری اصفهان، چاپ اول، 1389.