این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما
سیدابوجعفر خادم الشریعه
این نوشتار نیازمند جعبهٔ اطلاعات است. ممکن است بخواهید با افزودن یک جعبهٔ اطلاعات، به استانداردسازی نمایش موضوع کمک کنید. |
آقا سیّدابوجعفر خادم الشّریعه فرزند علاّمه رجالی سیّدصدرالدّین محمّد موسوی عاملی، ملقب به « خادم الشریعه»، عالم فاضل متّقی است.
زندگی نامه
ولادت
خادم الشریعه در حدود سال 1245ق متولّد شد.مادرش دختر شیخ جعفر کاشف الغطاء بوده است.
اساتید
وی نزد پدر بزرگوار خود و برادر بزرگترش وعلمای اصفهان و نجف تلمیذ نمود از جمله :
وی به دامادی سید اسدالله بیدآبادی مفتخر گردید.
فرزندان
وی از زنان متعدد چندین فرزند داشته که دو تن از فرزندانش به نام های سید حسن خادمی و سید شمس الدین خادمی در کنارش مدفونند.
از دیگر فرزندان وی حاج آقا مجلس، از نیکان روزگار بود که حدود سال 1345ق به عتبات عالیات مهاجرت نموده و در کربلا سکونت نمود و قبل از سال1350ق در آن ارض مقدس وفات و به خاک سپرده شد. از آثار خیر او بقعه و تکیه ای است که بر مزار پدرش بنا نموده که دارای شبستان و آب انباری بود و شبهای جمعه در شبستان آن مراسم احیا و شب زنده داری برگزار می شد.
فعالیت ها
وی از خصّیصین درس آیت الله سید اسدالله بیدآبادی بوده و عمده تحصیلات فقهی اش نزد این عالم انجام گرفت. برخی از رسائل فقهی و اصولی خود را به نظر این استاد رسانیده و سید بیدآبادی پشت آن تقریظ نگاشت، سید بیدآبادی از فضل و علم و بزرگواری مؤلف آن مدح و ثنا گفته است.
آقا سید ابوجعفر از علمای معروف اصفهان و ساکن محل چهارسو درب شیخ از متفرعات محلة بیدآباد بوده، در محراب پدر و برادر بزرگترش، آقا مجتهد، در مسجد نو حاج رسولیها اقامه جماعت می کرد و در میان طبقات مختلف مردم نفوذ کلام زیادی داشت.[۱]
وفات
سرانجام در 14 صفر 1334ق در این شهر وفات یافت، و در تخت فولاد مدفون گردید، و بعدا فرزندش حاج آقا مجلس برای او تکیه و بقعه ای (تکیه خادم الشریعه) بنا نهاد، و در داخل بقعه و صحن و اتاق ها عدّه ای از علماء و حکماء و اطبّاء اصفهان مدفون شدند. مادّه تاریخ بنای بقعه این است: «قل ان الجنّه للمتّقین». [۲][۳]
تاریخ وفاتش این بیت است:
یکی آمد برون ز الهام غیب آورد تاریخش | «شده طیّار سوی کوی حق روح ابوجعفر» |
پانویس
- ↑ مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد، دانشنامه تخت فولاد ، ج2، ص154.
- ↑ مهدوی، اعلام اصفهان، ج 1 ، ص246- 247.
- ↑ مهدوی، رجال اصفهان یا تذکره القبور، ص85؛ مهدوی، دانشمندان و بزرگان اصفهان، ج1، ص143؛ تهرانی، نقباءالبشر، ج1، ص31؛ مهدوی، تاریخ علمی و اجتماعی اصفهان، ج1، ص267؛ مهدوی، بیان المفاخر، ج2، ص170؛ مهدوی، سیری در تاریخ تخت فولاد55.
منابع
- مهدوی، سید مصلح الدین، اعلام اصفهان، اصفهان: سازمان فرهنگی تفريحی شهرداری اصفهان، ۱۳۸۶.
- مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد: زيرنظر اصغر منتظرالقائم، دانشنامه تخت فولاد اصفهان، ج2، اصفهان: سازمان فرهنگی تفريحی شهرداری اصفهان، چاپ اول، ۱۳۸۹.