این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما

سید عباس فقیه احمدآبادی

از دانشنامه حوزه علمیه اصفهان
پرش به ناوبری پرش به جستجو

سید عباس فقیه احمد آبادی(1300ش-1389ش)، عالم فاضل و واعظ شهیر، از خطبا و سخنرانان مذهبی معاصر در اصفهان است.

سید عباس فقیه احمدآبادی


زندگی‌نامه

ولادت

وی در سال 1300 ش در محله احمدآباد اصفهان دیده به جهان گشود.

خاندان

پدرش سید محمدتقی فقیه احمدآبادی است و هفت ساله بود که پدرش از دنیا رفت.

وی دختر حجت الاسلام حاج آقا محمد على مقدس (برادر حاج آقا محمد مقدس) را به همسری گرفت و از او صاحب سه فرزند پسر و ۵ دختر گردید که از جمله آنها جناب حجت الاسلام آقای حاج سید محمد جواد فقیه است که تنها دانشمند روحانی به جای مانده با لقب فقیه از نسل پسران صاحب مکیال به شمار می‌رود.

پدر همسرش حاج سید محمدعلی مقدس به وکالت اشتغال داشت و قبر او در محل فرودگاه سابق در تخت فولاد واقع شده است و همسرش نیز در ۳ مرداد ١٣٧٦ش از دنیا رفت و در امامزاده اسحاق نرسیده به فلکه خوراسگان دفن گردید.

تحصیلات

سید عباس و سید محمد فقیه در سفر حج

وی ابتدا در ایام نوجوانی در مدرسه ای واقع در بازارچه مقصود که توسط آقا نجفی و خاندانش اداره می شد، ساکن گردید. در این مدرسه سادات يتيم بطور خاص سرپرستی شده لباس و خوراک وی تأمین می شد. با اینکه پیشرفت خوبی از خودش نشان داد و به او پیشنهاد شد که به عنوان مدرس در این مدرسه بماند؛ ولی او طلبگی و دروس حوزوی را برای خود لازم دیده و به دیگر مدارس حوزه اصفهان می رود. حاج سید عباس فقیه با دانشمندانی مانند.... فقیه ایمانی و دکتر شهید بهشتی هم مباحثه ای یا هم حجره ای بود.

از جمله اساتید وی می توان به شوهر خواهرش آیت الله حاج سید مرتضی موحد ابطحی اشاره کرد.

سیره اخلاقی

وی باور خاصی به برگزاری مراسم سوگواری حضرت اباعبدالله الحسين(ع) و روضه خوانی داشت و گاهی چنان بالای منبر شیون و فرياد «یا حسین» می‌کشید که بیهوش می‌شد و حتی یک بار از منبر به زیر افتاد. او عشق وافری به زیارت خانه خدا و مشاهد مشرفه داشت و چندین بار موفق به انجام اعمال حج و زیارت عتبات عالیات و ائمه اطهار گشت.

آثار و فعالیت‌ها

جنگ فقیه

آثار

از حاج سید عباس فقیه یک دفترچه به جای مانده است که در بردارنده نکات ادبی، تفسیری، اخلاقی حدیثی و حکمی و نیز اشعاری گوناگون به فارسی و عربی برگرفته از شاعران ایرانی است.

بیت زیر از اشعار اوست :

یارب آن طلعت زیبا زپس پرده غیب تو برون آور و ما را به لقایش برسان[۱]

فعالیت‌ها

با فوت عالم فقيه وارسته حاج آقا محمد مقدس، از آن جا که او و برادرش فرزندی که جانشین آنها باشد نداشتند، حاج سید عباس فقیه به جای ایشان ظهرها و شبها در مسجد میرزا مهدی و صبح ها نیز در مسجد شیش اقامه جماعت می کرد. او چون بسیار خوش صدا بود و از سوی دیگر به لحاظ نیاز مالی، از همان ابتدای دوران جوانی بر فراز منبر رفت و سخنرانی‌های جذاب و پرفایده ای در مساجد و منازل و تکایای مختلف اصفهان ارائه داد.[۲]

وفات

حاج سيد عباس فقیه سرانجام در ساعت 11 شب ۱۸ مرداد ۱۳۸۹ ش مطابق با 28 شعبان ١٤٣٢ق پس از چند روز بیماری چشم از جهان فروبست و در جوار پدرش در زیر بقعه در تکیه صاحب مکیال المکارم آرمید. گویند چند روز مانده به وفاتش همواره می پرسید دو روز مانده به ماه روزه کِی است؟[۳]

پانویس

  1. بهشتی نژاد، شعرای حوزه علمیه اصفهان، ص419 ؛به نقل از خودشان.
  2. مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد، دانشنامه تخت فولاد، ج3، صص353-351.
  3. کرباسی زاده اصفهانی، مصاحبه با سید محمد جواد فقيه، 1392ش.

منابع

  • بهشتی نژاد، محمدعلی، شعرای حوزه علمیه اصفهان (از صدر اسلام تا کنون)، اصفهان: پویان مهر، ۱۳۹۱.
  • مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد، زيرنظر اصغر منتظرالقائم، دانشنامه تخت فولاد اصفهان، ج3، اصفهان: سازمان فرهنگی تفريحی شهرداری اصفهان، چاپ اول، 1392.