این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما

سید اصغر هاشم زاده

از دانشنامه حوزه علمیه اصفهان
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سید اصغر هاشم زاده

سید اصغر هاشم زاده، (۱۲۹۹ش_ ١٣٥٩ش) فرزند سـيـد كـريـم، عــالـم فاضل و واعظ ، وی دارای طبع شعر بود و به پیشنهاد صغیر اصفهانی تخلص «اصغر الشعراء» گرفت.

زندگی نامه

ولادت

سید اصغر هاشم زاده در سال ۱۲۹۹ش در محله دردشت اصفهان به دنیا آمد.[۱]

خاندان

نسب وی با ۳۵ واسطه به سیّد محمد ابن امام موسى جعفر عليه السلام، برادر شاه چراغ، می رسد. پدرش از علمای با تقوا و از دستگیران مستمندان در جامعه بود.پدر سید کریم به نام سید هاشم بن سید جعفر ساعت ساز نیز از روحانیون محل و از زهاد و عرفا بوده و در امامزاده درب امام اصفهان مدفون شد.

مادر سید اصغر، فاطمه زندی، زنی با تقوا، حافظ و استاد قرآن بود که در سن کودکی فرزندش سید اصغر فـوت نمود.

فرزندان

از فرزندانش می توان حجت الاسلام والمسلمين سيد محمدرضا هاشم زاده، را نام برد.

تحصیلات

سید اصغر هاشم زاده تحصیلات خود را از مکتب خانه ها شروع نمود به دلیل علاقه زیادی کـه بـه تحصیل داشت در مدت کوتاهی بر خواندن قرآن و تسلط پیدا کرد. با تشویق پدر و عالم فاضل اشعار عربی سید سلیمان ابطحی به حوزه علمیه راه پیدا کرد.

اساتید

سید اصغر تحصیلات خود را در علوم دینی، ادبیات و سطح نزد اساتید زیر و در مدارس کاسه گران، شفیعیه و نوریه گذرانید:

فعالیت ها

وی همزمان با تحصیل در مدارس کاسه گران و نوریه تدریس هم می نمود و تسلط کاملی بر ادبیات عرب داشته است.

سید اصغر هاشم زاده از وعاظ و منبریان معروف اصفهان بوده و در شهرهای اطراف نیز جهت ارشاد و تبلیغ مردم به فعالیت می پرداخته است. وی به خاندان اهل بیت علیهم السلام، علاقه زیادی داشت و حدود نیم قرن در منزل خود روضه ایام فاطمیه را برگزار می کرد. جلساتش قبل از آن که قال ،باشد حال بود.

سیره اخلاقی

از ویژگیهای‌وی خلوص وی و ارادت خاص او به حضرت زهرا، سلام الله علیها بود.همچنین وی دارای طبع شعری بود و با پیشنهاد شاعر ادیب و عارف وارسته محمد حسين صغير اصفهانی، تخلص «اصغر الشعراء» گرفت و اشعار خود را در دیوانی جمع آوری کرده بود که بعداً از بین رفت.

در‌میان شعرای اصفهان با استاد صغیر اصفهانی رابطه عمیقی داشت. از آن جایی که از زمان کودکی و دوران نوجوانی علاقه وافر به مجالس امام حسین علیه السلام، داشت. اشعارش را در این گونه مجالس با تأیید استاد صغیر اصفهانی میخواند یکی اشعار او که در مدح امام زمان (عج) است:

دارم بـه دل شـهـا هـوس خاک کوی توترسم به خاک تیره برم آرزوی تو
هرگز هوای کوی تو از سر نمی روددارم همیشه من به زبان گفتگوی تو
گلزار عمر من که ز هجرت خزان شدهخرم شوم دمی که بیایم به سوی تو

وفات

سید اصغر هاشم زاده در روز ۹ شهریور ١٣٥٩ش فوت و در تکیه سيّد محمد لطیف خواجویی در تخت فولاد و در کنار پدرش به خاک سپرده شد.

پانویس

  1. مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد، دانشنامه تخت فولاد،ج۴، ص۶۳۱.

منبع

  • مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد: زيرنظر اصغر منتظرالقائم، دانشنامه تخت فولاد اصفهان،ج۴، اصفهان: سازمان فرهنگی تفريحی شهرداری اصفهان، چاپ اول، ۱۳۹۴.