این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما
سید محمد بهشتی نژاد
سید محمد بهشتی نژاد بن سید جلال الدین بهشتی، عالم جلیل،به سال 1305ش در اصفهان متولد شد.[۱]
زندگی نامه
پدرش کوچکترین فرزند عالم ربّانی، میر محمد صادق بهشتی مردی قانع و عفیف بود.
تحصیلات
سید محمد پس از آن که دوران كودكی را طی کرد و تحصیلات ابتدایی را کسب نمود، وارد حوزه علمیه اصفهان شد.
آقا سید محمد از محصلان ممتاز دوره اول دارالتبلیغ اسلامی اصفهان -که زیر نظر آیت الله خادمی و آیة الله طیب در مدرسه ترکها تشکیل می شد- و نیز از ممتازان اهل منبر اصفهان به شمار می رفت.
اساتید
وی از محضر اساتیدی، همچون حضرات آیات: سید ابوالحسن شمس آبادی، سید عبدالحسین طیب، شیخ عباسعلی ادیب، سید محمد علی صادقی، شیخ احمد فیاض و آقا سید مصطفی مهدوی هرستانی بهره های فراوان برد.
در ادامه برای تکمیل علوم به قم عزیمت نمود. از جمله اساتید ایشان در قم، آیت الله شهید صدوقی را می توان نام برد.
آثار و فعالیت ها
فعالیت ها
وی در عرصه مسائل اجتماعی، بویژه خصوصاً در فریضۀ امر به معروف و نهی از منکر از افراد فعال بود. از جمله فعالیتهایش مشارکت در تأسیس مؤسسات عام المنفعه، مثل مؤسسه احمدیه و مهدیه بوده است.
وی در تبلیغ و ارشاد مردم از هر فرصتی استفاده می نمود. صبحهای جمعه دعای ندبه را با حال خاصی در هیأت اثنی عشریه برگزار می کرده است.
در عرصه تبلیغات دینی، خصوصاً در منطقه لنجان و پیربکران فعالیت مستمر و چشمگیر داشته و از جمله کسانی بوده است که در مبارزات دوران انقلاب در این مناطق فعالیت نموده است.
با آغاز جنگ تحمیلی و نیاز به امداد و کمک رسانی مردم، آقا سید محمد نیز با تشکیل ستادهای مردمی و کاروان های وحدت و شهید بهشتی ، در امداد رسانی به جبههها فعالیت داشت.
به نوشته فرزند او : در طول جنگ تحمیلی مقدار 67 کیلو طلا برای کمک به جبهه از مردم جمع آوری کرد و به امام امت تقدیم نمود و حدود چهار میلیارد تومان اجناس و البسه و خوار و بار برای جبهه ارسال نمود.
آقا سید محمد در دفعات متعدد با سمت روحانی کاروان به حج مشرف گردید و در مباحثاتی که در طول سفر با علمای اهل سنت داشت، به بیان مسایل انقلاب اسلامی می پرداخت که بارها توسط عوامل دولت سعودی عربستان دستگیر شد.
وی سالیان دراز شبها در مسجد جوی شاه و صبحها در مسجد حضرت حجت بن الحسن(ع) اقامه جماعت می نمود.
آثار مکتوب
از وی خاطرات و نوشته های پراکنده ای به جای مانده که توسط فرزندش با عنوان « پرسش و پاسخ های اعتقادی» تنظیم شده و به چاپ رسیده است.
افتخارات و تقدیرات
تقدیرات
عالم متقی، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد باقر امامی در وصف ایشان می نویسد:
بزرگواری جامع، مخلص، خدوم، خلیق، فعال، غیور، عابد، مهربان، مربی و در یک کلمه روحانی به تمام معنی بود. راحت را در ترک راحت و تجارت را در فداکاری در راه حق می دانست. دیدارش آدمی را به یاد خداوند می انداخت. سخنش مزید علم و عملش مرغّب به آخرت بود. پیوسته دم از حسن عاقبت و تقوا می زد. از هر فرصتی به نفع دین و احقاق حق اهل بیت استفاده می فرمود. در هر نشستی، دید و بازدیدی و برخوردی، آغازگر سخنی مربوط به علم و عمل و وظایف دینی بود و خلاصه مرد محراب و منبر، حج و جهاد،عبادت، حوزه و ترویج و داعی الی الله بالحکمة و الموعظة بود. امام امت در نظرش جایگاه عظیمی داشت و می فرمود: کسی به موفقیت ایشان نرسیده است. در رفتن و کمک رساندن به جبهههای جنگ حق علیه باطل بسیار جدّی بود.
وفات
این عالم فرزانه در 1 فروردین 1368ش/ 13 شعبان 1409ق وفات یافت و با تشییعی باشکوه در گلستان شهدا به خاک سپرده شد.
پانویس
- ↑ مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد، دانشنامه تخت فولاد، ج۱،ص327.