این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما

تفاوت میان نسخه‌های «سيد مصطفی طباطبايی»

از دانشنامه حوزه علمیه اصفهان
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(ویرایش)
سطر ۳: سطر ۳:


==معرفی==
==معرفی==
سيد مصطفی متولد ۱۳۱۳ق است. وی که دومین فرزند [[سید جواد طباطبایی]] است مانند پدر و برادران خود به سلک روحانیت درآمد و علاوه بر تحصیل در خدمت پدر، از اساتید حوزه علمیه اصفهان  بهره برد. وی از جمله منبریها و قاریان شهر خوراسکان به شمار می آمد.<ref> سید مصطفی طباطبایی مصاحبه با حجت الاسلام حاج آقــا سـيد رضا طباطبایی، ۱۳۹۱/۱۰/۱۰ش؛ جعفر امینی ،پزوه نیم نگاهی به محله پزوه مخطوط.</ref>
سيد مصطفی متولد ۱۳۱۳ق است. وی که دومین فرزند سید جواد طباطبایی است مانند پدر و برادران خود به سلک روحانیت درآمد و علاوه بر تحصیل در خدمت پدر، از اساتید [[حوزه علمیه اصفهان]] بهره برد. وی از جمله منبریها و قاریان شهر خوراسکان به شمار می آمد.<ref> سید مصطفی طباطبایی مصاحبه با حجت الاسلام حاج آقــا سـيد رضا طباطبایی،؛ جعفر امینی ،پزوه نیم نگاهی به محله پزوه مخطوط.</ref>


'''اساتيد'''
=== '''اساتيد''' ===
 
در كنار بهره از وجود پدر از محضر اساتيدی استفاده نمود از جمله:
در كنار بهره از وجود پدر از محضر اساتيدی چون:


*[[عبدالکریم گزی|ملا عبدالکریم گزی]]
*[[عبدالکریم گزی|ملا عبدالکریم گزی]]
سطر ۱۳: سطر ۱۲:
*[[محمدحسن عالم نجف آبادی|شیخ محمد حسن عالم نجف آبادی]]
*[[محمدحسن عالم نجف آبادی|شیخ محمد حسن عالم نجف آبادی]]


استفاده نمود.
=== '''فرزندان''' ===
 
 
'''فرزندان'''
 
ایشان دارای سه پسر بود که هر سه جزء روحانیون بنام شهر خوراسکان بودند.  
ایشان دارای سه پسر بود که هر سه جزء روحانیون بنام شهر خوراسکان بودند.  


*از فرزندانش حجت الاسلام '''سيد جواد طباطبایی''' که به جز وعظ و روضه خوانی و امامت مسجد ائمه اطهار در عصرهای جمعه همان جا به برگزاری دعای سمات اقدام می نمود. او پس از چند سال بیماری در ۲۱ دی ۱۳۸۳  / ۲۸ ذیقعده ١٤٢٥ بدرود حیات گفت و در صحن امامزاده ابوالعباس خوراسکان مدفون شد.
*از فرزندانش حجت الاسلام سيد جواد طباطبایی که به جز وعظ و روضه خوانی و امامت مسجد ائمه اطهار در عصرهای جمعه همان جا به برگزاری دعای سمات اقدام می نمود. او پس از چند سال بیماری در ۲۱ دی ۱۳۸۳  / ۲۸ ذیقعده ١٤٢٥ بدرود حیات گفت و در صحن امامزاده ابوالعباس خوراسکان مدفون شد.
*فرزند ديگرشان حجت الاسلام '''سيد على طباطبایی''' است كه مانند پدر خود عمری در سلک روحانیت به امامت جماعت در مسجد سید خوراسکان و وعظ و خطابه پرداخت و سرانجام پس از چندین سال تحمل درد و بیماری در سال ۱۳۹۱ ش درگذشت و در رواق امامزاده اسحاق خوراسکان در کنار برادر خود حاج سید ابوالفضل طباطبایی مدفون گردید.
*فرزند ديگرشان حجت الاسلام سيد على طباطبایی است كه مانند پدر خود عمری در سلک روحانیت به امامت جماعت در مسجد سید خوراسکان و وعظ و خطابه پرداخت و سرانجام پس از چندین سال تحمل درد و بیماری در سال ۱۳۹۱ ش درگذشت و در رواق امامزاده اسحاق خوراسکان در کنار برادر خود حاج سید ابوالفضل طباطبایی مدفون گردید.
*حجت الاسلام '''سید ابوالفضل طباطبایی''' نیز یکی دیگر از فرزندان سید مصطفی است كه در سال ۱۳۱۰ش در محله پزوه متولد شد و علاوه بر پدر و برادرانش از محضر درس [[آقا نجفی]]، [[سید ابوالحسن شمس آبادی]]، اشنی و [[محمدباقر زند کرمانی|شيخ محمد باقر زند کرمانی]] بهره جست. وی سالهای متمادی در مسجد نوربلند محلۀ پزوه به وعظ و خطابه مشغول بود و از ذاکرین با اخلاص اهل بیت به شمار می رفت. وی در شعر نیز قریحه ذاتی داشت و «قاصر» تخلص می کرد. دیوان شعری به نام دیوان قاصر» نیز از ایشان به چاپ رسیده است. یکی از فرزندان سيد بوالفضل به نام آقا تقی طباطبایی از جانبازان بالای ۷۰ درصد جنگ تحمیلی به شمار میرود که سالیان زیادی است به دلیل مصدومیت در بستر بیماری است .<ref>جعفريان، خورشيد جی، ص329-328؛جعفر امینی ،پزوه نیم نگاهی به محله پزوه مخطوط.</ref> حاج سید ابوالفضل طباطبایی سرانجام در سال ۱۳۸۸ش پس از چند ماه بیماری وفات یافت و در رواق امامزاده اسحاق خوراسکان به خاک رده شد .  ><ref>سید مصطفی طباطبایی مصاحبه با جعفر امینی پزوه، ۱۳۹۱/۱۰/۹ش<</ref>
*حجت الاسلام [[سید ابوالفضل طباطبایی]] <ref>سید مصطفی طباطبایی مصاحبه با جعفر امینی پزوه، </ref>


==وفات==
==وفات==
سيد مصطفی طباطبایی سرانجام در سال ١٣٧٦ق فوت و در [[تکیه شهدا|گلستان شهدا]] به خاک سپرده شد.<ref>مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد، دانشنامه تخت فولاد، ج3،ص155.</ref>
سيد مصطفی طباطبایی سرانجام در سال ١٣٧٦ق فوت و در [[تکیه شهدا|گلستان شهدا]] به خاک سپرده شد.<ref>مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد، دانشنامه تخت فولاد، ج3،ص155.</ref>


 
== پانویس ==
==پانویس==
<references />
<references />



نسخهٔ ‏۲۸ آذر ۱۴۰۱، ساعت ۰۸:۰۲

سید مصطفی طباطبایی(1313-1376ق) فرزند سید جواد بن سید زین العابدین طباطبایی از علمای معاصر است. وی از جمله منبریها و قاریان شهر خوراسکان به شمار می آمد.

معرفی

سيد مصطفی متولد ۱۳۱۳ق است. وی که دومین فرزند سید جواد طباطبایی است مانند پدر و برادران خود به سلک روحانیت درآمد و علاوه بر تحصیل در خدمت پدر، از اساتید حوزه علمیه اصفهان بهره برد. وی از جمله منبریها و قاریان شهر خوراسکان به شمار می آمد.[۱]

اساتيد

در كنار بهره از وجود پدر از محضر اساتيدی استفاده نمود از جمله:

فرزندان

ایشان دارای سه پسر بود که هر سه جزء روحانیون بنام شهر خوراسکان بودند.

  • از فرزندانش حجت الاسلام سيد جواد طباطبایی که به جز وعظ و روضه خوانی و امامت مسجد ائمه اطهار در عصرهای جمعه همان جا به برگزاری دعای سمات اقدام می نمود. او پس از چند سال بیماری در ۲۱ دی ۱۳۸۳ / ۲۸ ذیقعده ١٤٢٥ بدرود حیات گفت و در صحن امامزاده ابوالعباس خوراسکان مدفون شد.
  • فرزند ديگرشان حجت الاسلام سيد على طباطبایی است كه مانند پدر خود عمری در سلک روحانیت به امامت جماعت در مسجد سید خوراسکان و وعظ و خطابه پرداخت و سرانجام پس از چندین سال تحمل درد و بیماری در سال ۱۳۹۱ ش درگذشت و در رواق امامزاده اسحاق خوراسکان در کنار برادر خود حاج سید ابوالفضل طباطبایی مدفون گردید.
  • حجت الاسلام سید ابوالفضل طباطبایی [۲]

وفات

سيد مصطفی طباطبایی سرانجام در سال ١٣٧٦ق فوت و در گلستان شهدا به خاک سپرده شد.[۳]

پانویس

  1. سید مصطفی طباطبایی مصاحبه با حجت الاسلام حاج آقــا سـيد رضا طباطبایی،؛ جعفر امینی ،پزوه نیم نگاهی به محله پزوه مخطوط.
  2. سید مصطفی طباطبایی مصاحبه با جعفر امینی پزوه،
  3. مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد، دانشنامه تخت فولاد، ج3،ص155.

منبع

  • مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد: زيرنظر اصغر منتظرالقائم، دانشنامه تخت فولاد اصفهان، ج3، اصفهان: سازمان فرهنگی تفريحی شهرداری اصفهان، چاپ اول، 1389.