این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما

تفاوت میان نسخه‌های «سید محمدباقر بن محمود موسوی رجایی»

از دانشنامه حوزه علمیه اصفهان
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(ایجاد صفحه)
 
جز
 
(۳ نسخه‌ٔ میانی ویرایش‌شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
{{رده‌بندی‌نشده}}
'''سید محمدباقر رجایی''' (1319-1411 ق) بن سید محمود بن آقا سید محمدجواد موسوی، عالم عامل و فقیه کامل اهل اصفهان است.
'''سید محمدباقر رجایی''' (1319-1411 ق) بن سید محمود بن آقا سید محمدجواد موسوی، عالم عامل و فقیه کامل اهل اصفهان است.


==معرفی==
==معرفی==
سید محمدباقر، خدمت جمعی از بزرگان از جمله برادر دانشمندش سید حسین رجایی، [[محمد صادق خاتون آبادی|میر محمدصادق خاتون آبادی]]، [[محمد رضا نجفی مسجد شاهی|آقا شیخ محمدرضا نجفی]] و [[سید ابوالقاسم دهکردی]] به تحصیل پرداخت. سپس در سال 1359ه.ق به نجف اشرف مهاجرت کرد و نزد آیات عظام آقا [[سید ابوالحسن اصفهانی]]، حاج [[سید ابوالقاسم خویی]]، آقا [[سید عبدالهادی شیرازی]]، آقا [[ضیاءالدین علی بن محمد عراقی|ضیاءالدین عراقی]] و آقا [[محمدکاظم شیرازی|شیخ محمد کاظم شیرازی]] به تکمیل تحصیلات خویش پرداخت و اجازه اجتهاد از آقا سید ابوالحسن اصفهانی و سید عبدالهادی شیرازی و اجازه روایت از [[محمدمحسن بن علی منزوی آقابزرگ تهرانی|شیخ آقابزرگ تهرانی]] دریافت نمود.
سید محمدباقر، خدمت جمعی از بزرگان از جمله برادر دانشمندش سید حسین رجایی، [[محمد صادق خاتون آبادی|میر محمدصادق خاتون آبادی]]، [[محمدرضا نجفی مسجدشاهی|آقا شیخ محمدرضا نجفی]] و [[سید ابوالقاسم دهکردی]] به تحصیل پرداخت. سپس در سال 1359ه.ق به نجف اشرف مهاجرت کرد و نزد آیات عظام آقا [[سید ابوالحسن اصفهانی]]، حاج [[سید ابوالقاسم خویی]]، آقا سید عبدالهادی شیرازی، آقا [[ضیاءالدین علی بن محمد عراقی|ضیاءالدین عراقی]] و آقا [[محمدکاظم شیرازی|شیخ محمد کاظم شیرازی]] به تکمیل تحصیلات خویش پرداخت و اجازه اجتهاد از آقا سید ابوالحسن اصفهانی و سید عبدالهادی شیرازی و اجازه روایت از [[محمدمحسن بن علی منزوی آقابزرگ تهرانی|شیخ آقابزرگ تهرانی]] دریافت نمود.


وی سپس به اصفهان بازگشت و به ترویج و تبلیغ احکام و تدریس و اقامه جماعت پرداخت. سالها در [[مسجد بازار]] جنب سه راه نیم آورد به اقامه نماز و تدریس مشغول بود و در این اواخر در مسجد الاقصی واقع در فلکه فلسطین به اقامه نماز جماعت می پرداخت.  
وی سپس به اصفهان بازگشت و به ترویج و تبلیغ احکام و تدریس و اقامه جماعت پرداخت. سالها در [[مسجد بازار]] جنب سه راه نیم آورد به اقامه نماز و تدریس مشغول بود و در این اواخر در مسجد الاقصی واقع در فلکه فلسطین به اقامه نماز جماعت می پرداخت.  
سطر ۱۵: سطر ۱۷:


==منبع==
==منبع==
برگرفته از: [[سید مصلح الدین مهدوی|مهدوی]]، مصلح الدین، [[اعلام اصفهان]]، اصفهان: سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان، 1386.


*[[سید مصلح الدین مهدوی|مهدوی]]، مصلح الدین، [[اعلام اصفهان (کتاب)|اعلام اصفهان]]، اصفهان: سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان، 1386.


[[رده: اعلام اصفهان،ج۲]]
[[رده: اعلام اصفهان،ج۲]]
[[رده:شاگردان سید ابوالقاسم دهکردی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲، ساعت ۰۹:۱۴

سید محمدباقر رجایی (1319-1411 ق) بن سید محمود بن آقا سید محمدجواد موسوی، عالم عامل و فقیه کامل اهل اصفهان است.

معرفی

سید محمدباقر، خدمت جمعی از بزرگان از جمله برادر دانشمندش سید حسین رجایی، میر محمدصادق خاتون آبادی، آقا شیخ محمدرضا نجفی و سید ابوالقاسم دهکردی به تحصیل پرداخت. سپس در سال 1359ه.ق به نجف اشرف مهاجرت کرد و نزد آیات عظام آقا سید ابوالحسن اصفهانی، حاج سید ابوالقاسم خویی، آقا سید عبدالهادی شیرازی، آقا ضیاءالدین عراقی و آقا شیخ محمد کاظم شیرازی به تکمیل تحصیلات خویش پرداخت و اجازه اجتهاد از آقا سید ابوالحسن اصفهانی و سید عبدالهادی شیرازی و اجازه روایت از شیخ آقابزرگ تهرانی دریافت نمود.

وی سپس به اصفهان بازگشت و به ترویج و تبلیغ احکام و تدریس و اقامه جماعت پرداخت. سالها در مسجد بازار جنب سه راه نیم آورد به اقامه نماز و تدریس مشغول بود و در این اواخر در مسجد الاقصی واقع در فلکه فلسطین به اقامه نماز جماعت می پرداخت.

وفات

او سالهای آخر عمر را به خاطر عارضه سکته، خانه نشین و بستری بود تا اینکه در چهارشنبه 26 ربیع الثانی 1411 در منزل خود وفات یافت. جنازه وی با تشییع شایسته و با حضور مردم اصفهان به قم حمل و در آنجا به خاک سپرده شد.[۱] [۲]


پانویس

  1. تاریخ علمی و اجتماعی اصفهان در دو قرن اخیر، ج2، ص298؛ یادنامه سید بحرالعلوم میردامادی، صص 55 و 56
  2. مهدوی، اعلام اصفهان،ج2، صص131-132


منبع