این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما
محمدحسین بن محمدصالح جویباره ای مازندرانی
این نوشتار نیازمند جعبهٔ اطلاعات است. ممکن است بخواهید با افزودن یک جعبهٔ اطلاعات، به استانداردسازی نمایش موضوع کمک کنید. |
شیخ محمّدحسین جوبارهای( متوفی 1338ق) فرزند ملا محمدصالح بن ملا محسن جویباره ای مازندرانی[۱]، عالمی فاضل، جامع ، محقق و در زهد و تقوی مورد قبول طبقات و احترام کلیه افراد از علما و غیره بود.[۲] او در اصفهان و نجف اشرف به تحصیل پرداخت و پس از مراجعت از نجف اشرف و پس از فوت پدر (1285ق) در مسجد معروف به « شیره پزها» و « مسجد شیشه گری» اقامه نماز جماعت می نمود و مورد وثوق مؤمنین و مقدسین بود.
زندگینامه
خاندان
پدر او، مولی محمدصالح فرزند ملا محسن بن ملا عبدالفتاح بن ملا محمدرضا بن محمدبن عبدالفتاح تنکابنی معروف به فاضل سراب ، از علمای بزرگ صفوی است. مادر وی، زهرا بیگم دختر سید صدرالدین محمد عاملی است. او دختر حاج سید جعفر بیدآبادی را به زوجیت اختیار نموده است.
فرزندان
از فرزندان او، مرحوم حاج شیخ محمدرضا صالحی بوده که از علما و زهاد اصفهان به شمار می رفته و در استخاره از قرآن عنوان و شهرتی داشته است. وی در شب اول رجب سال 1386ق در سن 90 سالگی در اصفهان وفات یافت و در جنب قبر پدر و اجدادش مدفون گردید.
فرزند دیگرش، شیخ محمدتقی صالحی مازندرانی یک سال قبل از فوت پدر، به سال 1337ق فوت و داخل بقعه تکیه فاضل سراب مدفون گردید.
تحصیلات
آقا شیخ محمدحسین جویباره ای در اصفهان متولد شد و نزد پدر دانشمند خود و جمعی دیگر از بزرگان علما و مجتهدان شهر که ظاهراً مرحوم حاج شیخ محمدباقر مسجدشاهی (شوهر خاله اش) و آقا میرزا محمدهاشم چهارسوقی (شوهر خاله دیگرش) بوده اند؛ تحصیل نموده است. او سپس برای ادامه و تکمیل تحصیلات خود به نجف اشرف عزیمت کرد و سال ها از محضر علمای آنجا استفاده نمود تا به درجات عالیه علم ارتقا یافت.[۳]
وفات
وی در جمادی الثانی 1338 ق در اصفهان وفات یافت و در داخل بقعه «تکیه فاضل سراب» معروف به «تکیه جویباره ای ها» در تخت فولاد مدفون شد.[۴][۵]
پانویس
- ↑ مهدوی، دانشمندان و بزرگان اصفهان، ج2، ص728.
- ↑ مهدوى، تاريخ علمى و اجتماعى اصفهان در دو قرن اخیر، ج 3، صص217-218.
- ↑ مهدوی، دانشمندان و بزرگان اصفهان، ج2، ص728؛ مهدوی، تاریخ علمی و اجتماعی اصفهان، ج3، صص 217 - 218؛ مهدوی، بیان المفاخر، ج2، ص186؛ مهدوی، سیری در تاریخ تخت فولاد، ص103.
- ↑ مهدوی، اعلام اصفهان، ج2، ص693.
- ↑ مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد، دانشنامه تخت فولاد، ج1، ص 446.
منابع
- مهدوی، سید مصلح الدین، اعلام اصفهان، اصفهان، سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان،1386.
- مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد: زيرنظر اصغر منتظرالقائم، دانشنامه تخت فولاد اصفهان، ج1، اصفهان: سازمان فرهنگی تفريحی شهرداری اصفهان، چاپ اول، 1389.