این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما

علی‌اکبر مقدادی

از دانشنامه حوزه علمیه اصفهان
پرش به ناوبری پرش به جستجو

علی اکبر مقدادی فرزند رجبعلی، فردی عامی و از کاسبان اصفهان و متصف به زهد و پارسایی و معاشر و دوست‌دار اهل علم و ملازم مردان حق و عارفان بزرگی چون حاج محمدصادق تخت فولادی است و از مریدان خاص او بود که مدت 22 سال خدمت او را نمود.

حاج محمد صادق تخت فولادی به همراه شیخ علی اکبر مقدادی، پدر آیت الله نخودکی اصفهانی

زندگی نامه

علی اکبر مقدادی فرزندرجبعلی و پدر عارف کامل، حاج شیخ حسنعلی اصفهانی ، بر اثر مشاهده کراماتی از حاج محمدصادق در مورد همسرش و افزایش شیر در سینه او در سال 1269ق با گرفتن نبات تبرک شده ای از دست حاجی تخت فولادی، تا آخر عمرش از ارادتمندان ویژه مرحوم حاجی محمدصادق گردید و مدت ۲۲ سال در خدمت او بود و در این مدّت تحت تربیت و ارشاد او به مقاماتی نایل گردید.

وی شب‌های دوشنبه و جمعه نزد حاج محمدصادق تخت فولادی می‌رفت و در تخت فولاد با او به عبادت و ریاضت می‌پرداخت. او نیمی از آنچه، از راه کسب و کار به دست می‌آورد، در اختیار حاج محمدصادق می‌گذاشت و به همراه او به فقرا و مستمندان کمک می‌رساند. از دیگر افتخارات ملا علی‌اکبر خدمت به سادات و فرزندان حضرت زهرا (علیه االسلام) بود.

یازده سال بعد از آشنایی علی اکبر مقدادی با محمدصادق تخت فولادی، وی که تا آن وقت فرزند ذکوری نداشت، پس از سفر عتبات صاحب فرزند پسری شد و در سحرگاه یک شب که در تخت فولاد در خدمت استاد بود خبر تولّد فرزند را از مرشد و مخدوم خود شنید و نامش را نیز به توصیه او، حسنعلی گذاشت.[۱][۲]

نقل است که وجود حاج شیخ حسنعلی نخودکی بر حسب دعایی بوده که حاج صادق به پدر ایشان ملا علی اکبر مقدادی داده است.[۳]

وى این فرزند دلبند را از کودکى با معنویات آشنا ساخت و او را از سن هفت سالگی تحت تربیت و مراقبت مرحوم حاجی تخت فولادی قرارداد.

وفات

ملاّ علی اکبر در سال 1301ق وفات یافت و در پایین پای حاج محمّد صادق در تکیه مادر شاهزاده واقع در تخت فولاد مدفون گردید.

پانویس

  1. مقدادی، نشان از بی نشانها، ج1، صص14و15.
  2. مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد،دانشنامه تخت فولاد، ج4، 328.
  3. عقیلی، تخت فولاد اصفهان، ص132.

منابع

  • عقیلی، احمد، تخت فولاد اصفهان، زیرنظر اصغر منتظر القائم؛ با همکاری مجموعه تاریخی فرهنگی و مذهبی تخت فولاد (دانشنامه تخت فولاد اصفهان)، چاپ دوم، اصفهان، کانون پژوهش، 1385.
  • مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد،زيرنظر اصغر منتظرالقائم، دانشنامه تخت فولاد اصفهان، ج4، اصفهان: سازمان فرهنگی تفريحی شهرداری اصفهان، چاپ اول، 1394.