این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما

شهید عبدالحسین خانی

از دانشنامه حوزه علمیه اصفهان
پرش به ناوبری پرش به جستجو
شهید عبدالحسین خانی
Ab.khani.jpg
زادهٔ۱۳۴۱
نجف آباد
درگذشت/شهادت۵\۷\١٣۶۰
آبادان-شکست حصر آبادان
مدفنجنت الشهدای نجف آباد
محل تحصیلمدرسه علمیه نجف آباد
والدین
  • علی (پدر)

شهید عبدالحسین خانی بیست و هفتم اردیبهشت ۱۳۴۱، در شهرستان نجف آباد چشم به جهان گشود. پدرش علی، کشاورزی می کرد و مادرش بیگم نام داشت. تا دوم راهنمایی درس خواند. سپس به فراگیری علوم دینی و حوزوی تا سطح (مقدمات) پرداخت. از سوی جهادسازندگی در جبهه حضور یافت. پنجم مهر ۱۳۶۰، با سمت مبلغ در آبادان بر اثر اصابت ترکش خمپاره به شهادت رسید. مزار او در جنت الشهدای زادگاهش واقع است.[۱]

زندگینامه

وضع مدارس دوره طاغوت او را آزرده می ساخت و عبدالحسین که نمی خواست آلوده فضای مدارس دوره ستم شاهی شود و روحیه مذهبی و فساد گریزی داشت به حوزه علمیه روی آورد تا در هوای معنویت تنفس کند.

شهید خانی جوانی بسیار فعال بود. در امور فرهنگی همچون تشکیل کتابخانه و امور اجتماعی مثل خدمت در سازندگی روستاها شرکت فعال داشت، در پخش اعلامیه های امام خمینی (ره)، نوشتن پلاکارد، راه اندازی تظاهرات و راهپیمایی ها و اداره کردن کلاس های قرآن بسیار فعالیت می نمود.

طلبه شهید خانی پس از شروع جنگ تحمیلی عراق خود را برای اعزام به جبهه ها آماده و در تاریخ ۶/۱۹/ ۱۳۶۰ عزم جبهه کرد. او در عملیاتی در جبهه آبادان با گروه هفت نفری که ضربت حزب الله نامیده می شد شرکت کرد و در حمله شکست حصر آبادان پیشتاز بود.

در حین عملیات تیری به پایش خورد اما با پای مجروح به سنگر عراقی ها رفته، پشت تیر بار آنان نشت و خط محاصره را شکست و همرزمانش رانجات داد.

در همان حال گلوله ای از سوی دشمن به سویش روانه گردید. و به لقای پرودگارش رسید که پس از پانزده روز جسد مطهرش را به زادگاهش انتقال داد.[۲]

پانویس

  1. واحد تحقیقات امام زاده شاه جمال با همكاری سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران، فرهنگ اعلام شهدای روحانی ،ص۲۹۱.
  2. کنگره شهدای طلبه و روحانی استان اصفهان، شاهدان روحانی ،ص۲۲۲.

منابع