این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما

شهید سید نور الله طباطبایی نژاد

از دانشنامه حوزه علمیه اصفهان
پرش به ناوبری پرش به جستجو
شهید سید نور الله طباطبایی نژاد
34343.jpg
زادهٔ۱۳۱۹
اردستان
درگذشت/شهادت۱۳۶۰/۴/۷
دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی
مدفنقبرستان شیخان قم
محل تحصیلحوزه علمیه قم
والدین

شهید حجت الاسلام حاج سید نورالله طباطبائی نژاد در سال ۱۳۱۹ هجری در یک خانواده روحانی در ظفرقند اردستان بدنیا آمد. او پس از تحصیلات ابتدایی نزد پدر راهی حوزه علمیه قم شد و بیش از ۲۰ سال به تحصیل و تدریس پرداخت. وی در سال ۱۳۴۹ در طی مبارزات و سخنرانی های ضدرژیم، شهید طباطبائی نژاد بدست ساواک دستگیر و به ساواک اصفهان اعزام گردید. شهید طباطبائی نژاد در شهرستان قم، در قبرستان شیخان به خاک سپرده شد.

زندگی نامه

از سادات ربانی که نسبش با چند حلقه نورانی به ابن طباطبا و آنگاه به حضرت سبط اکبر، امام مجتبی (ع) می رسید. ضمن آن که شرف را نه تنها از حسب و نسب داشت؛ بلکه در دانش و معرفت، حکمت و منزلت و اخلاق و معاشرت سرآمد بود. او در روستای زفرقند "جوگند" دیده به جهان گشود و گوهر دیار کویر گردید. سید نورالله برخوان کریمانه اهل بیت (ع)، در حوزه علمیه قم زانوی ادب بر زمین زد و خوشه چین معارف الهی گردید؛ ضمن آنکه پیش از آن از پدر، کسب فیض نمود. او در حوزه ، به خدمت آیت الله گلپایگانی راه یافت و دوره خارج فقه و اصول را در محضر این مرجع بزرگ طی کرد.

محفل نورانی عالم متفکر و فیلسوف عالی قدر، شهید مطهری، چشمه ای را در وجودش جوشانید که از زلال گوارای آن همواره بهره مند بود و در حراست از مرزهای عقیدتی و التقاط زدایی و زدودن خرافه ها، نقش ارزنده ای ایفا نمود.

سید به موازات بیست سال تلاش علمی از کاوش و تتبع در منابع قرآن غافل نماند و تعدادی از پژوهشگران زیر نظر حضرت آیت الله مکارم شیرازی، نگارش تفسیر نمونه را آغاز کردند. چنانکه از تلاش شبانه روزی آنان تا زمان حیات این شهید مجاهد، یازده مجلد تفسیر به ثمر نشست و اکنون این تفسیر شیوا تا حدود زیادی پاسخگوی نسل جوان است. او از زمانی که با اندیشه های امام خمینی (ره) آشنا شد و با افکار تابناک آن روح قدسی انس گرفت، پرواز را به خوبی آموخت و تجربه اوج و عروج را در وجودش اندوخت.

خطابه هایش بر فراز منبر، روشنگرانه بود. در منطقه زواره و اردستان، برای اولین بار در سخنرانی، نام امام را بر زبان آورد و در توزیع نوارها، سخنرانی ها و اعلامیه های امام نقش اساسی داشت؛ تا جایی که در سال ۵۶ به دست عوامل رژیم شاه دستگیر و روانه زندان شد و با پیروزی انقلاب آزاد گشت.

آیت الله مکارم شیرازی در یاد بود این مدافع حریم قرآن و ولایت در آغاز یازدهمین جلد تفسير نمونه آورده است:

در زمره شهیدان انفجار هولناک دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی مرحوم حجت الاسلام و المسلمین حاج سید نور الله طباطبائی (ره) از همکاران عزیز نمونه بود .... او مردی مصمم، شجاع و با استقامت، فاضل و متدین، با ایمان و پر عاطفه بود و گرما و صفای خالص داشت.... خدایش غرق در رحمت کند و با شهیدان بدر، احد و میدان جانبازی کربلا محشور دارد.»

فعالیت ها

آن شهید بزرگوار پس از پیروزی، برای حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی فعالیت های گسترده ای را در عرصه های زیر آغاز کرد:

  • اعزام به شهرهای گوناگون از سوی سازمان تبلیغات برای ارشاد مردم
  • نظارت بر کمیته های انقلاب اسلامی
  • سخنرانی های ارزشمند در پادگانها
  • استقامت و پایمردی در خط اصیل انقلاب و اسلام ناب و مبارزه با انحراف گروهکها و لیبرال ها
  • برخورد جدی و روشنگرانه با مواضع سیاسی بنی صدر
  • نمایندگی مجلس و خدمات قابل توجه در خانه ملت[۱]

پانویس

  1. کنگره شهدای طلبه و روحانی استان اصفهان، شاهدان روحانی، صص ۱۶ و17.

منابع