این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما
سید کمال الدین شاه فتح الله لاری شیرازی
سید کمال الدین شاه فتح الله فرزند هبه الله بن عطاءالله حسنی حسینی جعفری سلامی شاهی لاری شیرازی، از علمای عالی قدر قرن یازدهم هجری و از احفاد شاه فتح الله شیرازی کبیر است.
زندگی نامه
شاه فتح الله عالم فاضل و ادیب و منشی کامل، از طایفه سادات شاهی شیراز شود، نخست قضاوت لار را بر عهده داشت و در آن جا تدریس هم می نمود. سپس به دعوت شاه سلیمان صفوی به اصفهان آمده، قاضی این شهر نیز شد. پس از چندین سال برای امر قضاوت به شیراز رفت. اما کارش در آنجا ادامه نیافت و ناچار به اصفهان مراجعت نمود.[۱]
خاتون آبادی می نویسد: «شاه فتح الله قاضی لار مرد فاضل دانشمندی بود و در همه باب امتیازی داشت».[۲]
اساتید
شاه فتح الله در اصفهان از درس حاج حسین یزدی از شاگردان شیخ بهایی بهره می گرفت.
شاگردان
اما از شاگرد وی یکی مولی عبدالطیف بن حاج اسماعیل جزائری عباسی است که در مدرسه الله وردی در لار نزد او تحصیل می نموده است.
محمدسعید قاضی قمی مؤلف «شرح کتاب توحید» از شاه فتح الله روایت می کند و در اجازه ای که در سال 1099ق برای شاگردش مولی محمدکریم بن محمد شفیع قمی مؤلف «تحفة العشاق» نوشته، به این امر اشاره کرده است.
آثار
کتب زیر از تألیفات اوست:
1. «الامامه». در این کتاب مناظرات خود با مولی عبدالرحیم لاری صحاف، مدرس مدینه منوره، را در سفری که به مکه و مدینه مشرف شده بود آورده است.[۳]
2. «بدیع».
3. «تاریخ شاه فتح الله»، به فارسی. خاتون آبادی در مورد این تألیف آورده که: «در مقابل تاریخ وصاف تاریخی نوشته و الحق خوب نوشته»
4. «ریاض الابرار فی مناقب الکرار» .[۴]
وفات
خاتون آبادی همچنین در فوت وی نوشته که «یک هفته تخمیناً بعد از فوت آقا حسین [خوانساری] فوت شد و در حوالی مدفن آقا حسین مدفون شد». وی در سال 1098ق در اصفهان وفات یافت و در حوالی مزار آقا حسین خوانساری در تخت فولاد اصفهان مدفون شد.[۵]
پانویس
- ↑ مهدوی، دانشمندان و بزرگان اصفهان، ج4، ص858. اقا بزرگ تهرانی،الذریعه، ج3، ص71.
- ↑ خاتون آبادی، وقایع السنین و الاعوام، ص542.
- ↑ خاتون آبادی، وقایع السنین و الاعوام، ص542.
- ↑ آقا بزرگ تهرانی،الذریعه، ج11، ص316 وج3،صص71و72و259- منزوی، فهرست واره کتابهای فارسی، ج2، ص878.
- ↑ مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد،دانشنامه تخت فولاد، ج4، صص16و17.
منبع
- مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد،زيرنظر اصغر منتظرالقائم، دانشنامه تخت فولاد اصفهان، ج4، اصفهان: سازمان فرهنگی تفريحی شهرداری اصفهان، چاپ اول، 1394.