این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما

سیده خورشید بیگم حیدری

از دانشنامه حوزه علمیه اصفهان
پرش به ناوبری پرش به جستجو

سیده خورشید بیگم حیدری همسر مرحوم آیت الله شیخ عبدالرحیم کلباسی (متوفی ۱۳۳۵ق) می‌باشد.

معرفی

وی دختر حجت الاسلام سید ابوالقاسم حیدرآبادی و نسبش به سید محمد باقر استرآبادی مشهور به میرداماد (متوفی ١٠٤١ق) می رسد. این بانو را از زنان متعبد، عالم و دارای شایستگی و بزرگواری دانسته اند به طوری که او را سرآمد زنان زمان خود به ویژه از حیث زهد، ورع و اخلاق توصیف نموده اند.

نماز شب و مناجات او ترک نمی شده و اثری عجیب در دعاء و نفس و دست ایشان بوده، دعا برای هر مرض به هر صاحب عقیده می دادند شفای آن تخلف نداشت.

اقدامات خیرخواهانه سیده خورشید بیگم قابل توجه و ارزنده بود به طوری که این بانو قبل از فوت، تمام اموال و دارایی های خود را میان فقرا و مستمندان تقسیم نموده و خود به يك زندگی مختصر قناعت نمود.[۱][۲]

سیده خورشید بیگم فرزندان فرهیخته و صالحی را تربیت نمود که در اصفهان ایران و عتبات شهره به علم و تقوا بودند؛ از جمله پسران وی می توان به آیت الله شیخ محمدرضا کلباسی مؤلف انیس الليل» (متوفی ۱۳۸۳ق) و مدفون در ارض مقدس رضوی(ع) و حجت الاسلام و المسلمین شیخ محمد حسام الدین کلباسی مدفون در تکیه ابوالمعالی کلباسی اشاره کرد.

وفات

قبر وی در تکیه کلباسی در جوار قبر همسرش میرزا عبدالرحیم کلباسی و فرزندنش حسام الدین، واقع در تخت فولاد است.[۳]

پانویس

  1. کرباسی زاده، مشاهیر مزار علامه ابوالمعانی کلباسی، ص190؛ کلباسی حائری، خاندان کلباسی، صص217-216؛ خشنودی، مشاهیر زنان تخت فولاد، صص90-89.
  2. مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران استان اصفهان، طلایه داران پارسایی، ص102.
  3. مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد، دانشنامه تخت فولاد، ج3، ص64.

منابع

  • مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران استان اصفهان، طلایه‌داران پارسایی(بانوان عالمه اصفهان از قرن اول هجری تا عصر حاضر)، قم: مرکز نشر هاجر، 1396.
  • مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد: زيرنظر اصغر منتظرالقائم، دانشنامه تخت فولاد اصفهان، ج3، اصفهان: سازمان فرهنگی تفريحی شهرداری اصفهان، چاپ اول، 1392.