این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما

تفاوت میان نسخه‌های «سیده خورشید بیگم حیدری»

از دانشنامه حوزه علمیه اصفهان
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(ویرایش متن)
(اصلاح الگو)
 
سطر ۱: سطر ۱:
{{نیازمند تصویر}}
{{نیازمند جعبه اطلاعات}}  
{{نیازمند جعبه اطلاعات}}  
'''سیده خورشید بیگم حیدری''' همسر مرحوم آیت الله شیخ [[عبدالرحیم بن محمدرضا کلباسی|عبدالرحیم کلباسی]] (متوفی ۱۳۳۵ق) می‌باشد.
'''سیده خورشید بیگم حیدری''' همسر مرحوم آیت الله شیخ [[عبدالرحیم بن محمدرضا کلباسی|عبدالرحیم کلباسی]] (متوفی ۱۳۳۵ق) می‌باشد.

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۲، ساعت ۰۳:۵۴

سیده خورشید بیگم حیدری همسر مرحوم آیت الله شیخ عبدالرحیم کلباسی (متوفی ۱۳۳۵ق) می‌باشد.

معرفی

وی دختر حجت الاسلام سید ابوالقاسم حیدرآبادی و نسبش به سید محمد باقر استرآبادی مشهور به میرداماد (متوفی ١٠٤١ق) می رسد. این بانو را از زنان متعبد، عالم و دارای شایستگی و بزرگواری دانسته اند به طوری که او را سرآمد زنان زمان خود به ویژه از حیث زهد، ورع و اخلاق توصیف نموده اند.

نماز شب و مناجات او ترک نمی شده و اثری عجیب در دعاء و نفس و دست ایشان بوده، دعا برای هر مرض به هر صاحب عقیده می دادند شفای آن تخلف نداشت.

اقدامات خیرخواهانه سیده خورشید بیگم قابل توجه و ارزنده بود به طوری که این بانو قبل از فوت، تمام اموال و دارایی های خود را میان فقرا و مستمندان تقسیم نموده و خود به يك زندگی مختصر قناعت نمود.[۱][۲]

سیده خورشید بیگم فرزندان فرهیخته و صالحی را تربیت نمود که در اصفهان ایران و عتبات شهره به علم و تقوا بودند؛ از جمله پسران وی می توان به آیت الله شیخ محمدرضا کلباسی مؤلف انیس الليل» (متوفی ۱۳۸۳ق) و مدفون در ارض مقدس رضوی(ع) و حجت الاسلام و المسلمین شیخ محمد حسام الدین کلباسی مدفون در تکیه ابوالمعالی کلباسی اشاره کرد.

وفات

قبر وی در تکیه کلباسی در جوار قبر همسرش میرزا عبدالرحیم کلباسی و فرزندنش حسام الدین، واقع در تخت فولاد است.[۳]

پانویس

  1. کرباسی زاده، مشاهیر مزار علامه ابوالمعانی کلباسی، ص190؛ کلباسی حائری، خاندان کلباسی، صص217-216؛ خشنودی، مشاهیر زنان تخت فولاد، صص90-89.
  2. مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران استان اصفهان، طلایه داران پارسایی، ص102.
  3. مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد، دانشنامه تخت فولاد، ج3، ص64.

منابع

  • مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران استان اصفهان، طلایه‌داران پارسایی(بانوان عالمه اصفهان از قرن اول هجری تا عصر حاضر)، قم: مرکز نشر هاجر، 1396.
  • مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد: زيرنظر اصغر منتظرالقائم، دانشنامه تخت فولاد اصفهان، ج3، اصفهان: سازمان فرهنگی تفريحی شهرداری اصفهان، چاپ اول، 1392.