این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما

تفاوت میان نسخه‌های «سید علی محمد کاشفی نائینی»

از دانشنامه حوزه علمیه اصفهان
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(ایجاد صفحه)
 
(اضافه کردن عنوان و پانویس)
سطر ۲: سطر ۲:


==معرفی==
==معرفی==
پدر وی مردی بازرگان و از محترمان بوده که در سال 1310ش فوت و در نائین مدفون گردید. میرزا علی محمد تحصیل مقدمات را در نائین نزد عموی خود میرزا عباس کاشفی تکمیل نمود و سپس به اصفهان مهاجرت کرد و از کسانی مانند میرزا [[جهانگیر خان قشقایی|جهانگیرخان قشقایی]] بهره ها برد و از آن جا به عتبات عالیات رفته و ازد علمای آنجا به خصوص از آیت-الله میرزا محمد تقی شیرازی استفاده نموده از خواص شاگردان وی شد. میرزا علی محمد اجازة روایت و اجتهاد از میر محمد صادق مدرس خاتون آبادی دریافت نموده است.
پدر وی مردی بازرگان و از محترمان بوده که در سال 1310ش فوت و در نائین مدفون گردید. <ref>بلاغی، تاریخ نائین، ص129.</ref>میرزا علی محمد تحصیل مقدمات را در نائین نزد عموی خود میرزا [[عباس کاشفی]] تکمیل نمود و سپس به اصفهان مهاجرت کرد و از کسانی مانند میرزا [[جهانگیر خان قشقایی|جهانگیرخان قشقایی]] بهره ها برد<ref>مهدوی، رجال اصفهان، ص221.</ref> و از آن جا به عتبات عالیات رفته و ازد علمای آنجا به خصوص از آیت-الله میرزا [[محمدتقی شیرازی|محمد تقی شیرازی]] استفاده نموده از خواص شاگردان وی شد.<ref>مهدوی، دانشمندان و بزرگان اصفهان، ج2، ص1075.</ref> میرزا علی محمد اجازه روایت و اجتهاد از [[سید محمدصادق خاتون آبادی|میر محمد صادق مدرس خاتون آبادی]] دریافت نموده است.


وی در مراجعت به اصفهان در مدرسة جده کوچک ساکن گشت و به تدریس پرداخت و عدة زیادی از فضلای اصفهان از جمله شیخ محمد حسن عالم نجف آبادی از شاگردان اوست. به نوشتة بلاغی وی در فقاهت و ادبیت و حکمت الهی از آیات الهیه بود. وی علاوه برمقامات علمی خط شکسته را نیز خوش می نوشت.نمونه خطش درصفحات اول تاریخ نایین آورده شده است.
وی در مراجعت به اصفهان در [[مدرسه جده کوچک]] ساکن گشت و به تدریس پرداخت و عده زیادی از فضلای اصفهان از جمله شیخ محمد حسن عالم نجف آبادی از شاگردان اوست. به نوشته بلاغی وی در فقاهت و ادبیت و حکمت الهی از آیات الهیه بود. وی علاوه برمقامات علمی خط شکسته را نیز خوش می نوشت.نمونه خطش درصفحات اول تاریخ نایین آورده شده است.<ref>مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد، دانشنامه تخت فولاد اصفهان، ج3، ص476.</ref>


==وفات==
==وفات==
این عالم فقیه در سن35 سالگی به دلیل عارضه قلبی در اصفهان به سال 1330ق فوت و در [[تکیه جهانگیرخان قشقایی|تکیة جهانگیرخان قشقایی]] [[تخت فولاد]] به خاک سپرده شد. بلاغی می نویسد که:<blockquote>« در وفات او در اصفهان و نائین عزای عمومی برپا شد».</blockquote>
این عالم فقیه در سن35 سالگی به دلیل عارضه قلبی در اصفهان به سال 1330ق فوت و در [[تکیه جهانگیرخان قشقایی|تکیة جهانگیرخان قشقایی]] [[تخت فولاد]] به خاک سپرده شد. بلاغی می نویسد که:<blockquote>« در وفات او در اصفهان و نائین عزای عمومی برپا شد».<ref>بلاغی، تاریخ نائین، ص119.</ref></blockquote>


== منبع ==
== پانویس ==
<references />


*[http://Www.takhtefoulad.ir پایگاه اطلاع رسانی تخت فولاد اصفهان]
==منبع==
 
* مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد،زيرنظر اصغر منتظرالقائم، [[دانشنامه تخت فولاد اصفهان (کتاب)|دانشنامه تخت فولاد اصفهان]]، ج3، اصفهان: سازمان فرهنگی تفريحی شهرداری اصفهان، چاپ اول، 1389.


[[رده:مدفونین در تخت فولاد]]
[[رده:مدفونین در تخت فولاد]]
[[رده:مجتهدین]]
[[رده:مدرسین]]
[[رده:نویسندگان]]

نسخهٔ ‏۱ دی ۱۴۰۱، ساعت ۱۶:۱۶

سید علی محمد کاشفی نائینی فرزند حاج میرزا علی اکبر بن میرزا حسن بن میرزا اسماعیل نائینی، عالم فاضل و فقیه زاهد، از نوادگان میرزا کاشف بیدگلی نائینی است.

معرفی

پدر وی مردی بازرگان و از محترمان بوده که در سال 1310ش فوت و در نائین مدفون گردید. [۱]میرزا علی محمد تحصیل مقدمات را در نائین نزد عموی خود میرزا عباس کاشفی تکمیل نمود و سپس به اصفهان مهاجرت کرد و از کسانی مانند میرزا جهانگیرخان قشقایی بهره ها برد[۲] و از آن جا به عتبات عالیات رفته و ازد علمای آنجا به خصوص از آیت-الله میرزا محمد تقی شیرازی استفاده نموده از خواص شاگردان وی شد.[۳] میرزا علی محمد اجازه روایت و اجتهاد از میر محمد صادق مدرس خاتون آبادی دریافت نموده است.

وی در مراجعت به اصفهان در مدرسه جده کوچک ساکن گشت و به تدریس پرداخت و عده زیادی از فضلای اصفهان از جمله شیخ محمد حسن عالم نجف آبادی از شاگردان اوست. به نوشته بلاغی وی در فقاهت و ادبیت و حکمت الهی از آیات الهیه بود. وی علاوه برمقامات علمی خط شکسته را نیز خوش می نوشت.نمونه خطش درصفحات اول تاریخ نایین آورده شده است.[۴]

وفات

این عالم فقیه در سن35 سالگی به دلیل عارضه قلبی در اصفهان به سال 1330ق فوت و در تکیة جهانگیرخان قشقایی تخت فولاد به خاک سپرده شد. بلاغی می نویسد که:

« در وفات او در اصفهان و نائین عزای عمومی برپا شد».[۵]

پانویس

  1. بلاغی، تاریخ نائین، ص129.
  2. مهدوی، رجال اصفهان، ص221.
  3. مهدوی، دانشمندان و بزرگان اصفهان، ج2، ص1075.
  4. مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد، دانشنامه تخت فولاد اصفهان، ج3، ص476.
  5. بلاغی، تاریخ نائین، ص119.

منبع

  • مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد،زيرنظر اصغر منتظرالقائم، دانشنامه تخت فولاد اصفهان، ج3، اصفهان: سازمان فرهنگی تفريحی شهرداری اصفهان، چاپ اول، 1389.