این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما

تفاوت میان نسخه‌های «سید نورالله امامی سدهی»

از دانشنامه حوزه علمیه اصفهان
پرش به ناوبری پرش به جستجو
جز (Kh1.Abedi صفحهٔ سید نورالدین امامی سدهی را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به سید نورالله امامی سدهی منتقل کرد)
(ویرایش متن و افزودن رده و لینک)
سطر ۱: سطر ۱:
[[پرونده:سید مهدی امامی سدهی.jpg|بندانگشتی]]
'''سید نورالله امامی سدهی'''(1317-1397ق) از علمای حوزه علمیه اصفهان و شهر خمینی شهر اصفهان در اوایل قرن چهاردهم شمسی است.[[پرونده:سید مهدی امامی سدهی.jpg|بندانگشتی]]
سید نورالدین امامی سدهی'''(1317-1397ق)''' از علمای حوزه علمیه اصفهان و شهر خمینی شهر اصفهان در اوایل قرن چهاردهم شمسی است.
<br />


== معرفی ==
==معرفی==
فرزند  حاج میر [[سید علی امام جمعه‌ی سدهی|سیّد علی امام جمعه‌ی سدهی]] (1264-1357) و داماد حاج شیخ [[جمال‌الدین نجفی مسجدشاهی]] است. پدرانش عموماً از علما و بزرگان ساکن سده و محلّه فروشان بوده و به علم و فضل و زهد و تقوی شهرت داشته‌اند.
فرزند  حاج میر [[سید علی امام جمعه سدهی|سیّد علی امام جمعه‌ی سدهی]] فرزند آقا سید مهدی بن سید اسماعیل دیباجی عالم فاضل و داماد حاج شیخ [[جمال الدین بن محمدباقر نجفی اصفهانی|جمال‌الدین نجفی مسجدشاهی]] است. پدرانش عموماً از علما و بزرگان ساکن سده ماربین و محلّه فروشان بوده و به علم و فضل و زهد و تقوی شهرت داشته‌اند.


آقا نورالله پس از طی دروس مقدماتی و فراگیری بعضی از مقاطع علوم غریبه خدمت پدر بزرگوارش در اصفهان خدمت میر [[سید علی نجف آبادی|سید علی نجف‌آبادی]] و [[سید مهدی درچه‌ای]] تلمذ کرد و در قم و نجف اشرف از علمای بزرگ آن زمان همچون: شیخ عبدالکریم حائری یزدی و سیّد ابوالحسن اصفهانی کسب علم نمود.
آقا نورالله پس از طی دروس مقدماتی و فراگیری بعضی از مقاطع علوم غریبه خدمت پدر بزرگوارش در اصفهان خدمت میر [[سید علی نجف آبادی|سید علی نجف‌آبادی]] و سید مهدی درچه‌ای تلمذ کرد و در قم و نجف اشرف از علمای بزرگ آن زمان همچون: شیخ عبدالکریم حائری یزدی و [[سید ابوالحسن اصفهانی|سیّد ابوالحسن اصفهانی]] کسب علم نمود.


پس از وصول به مقامات عالیه‌ی علمی و کسب اجازات از اساتید خود به موطن خویش بازگشته و تا آخرین دقایق عمر به تبلیغ احکام و ترویج شریعت و اقامه‌ی جماعت و جمعه در مسجد جامع فروشان مشغول بوده و به دیگر شئونات روحانیت اشتغال داشت.
پس از وصول به مقامات عالیه‌ی علمی و کسب اجازات از اساتید خود به موطن خویش بازگشته و تا آخرین دقایق عمر به تبلیغ احکام و ترویج شریعت و اقامه‌ی جماعت و جمعه در مسجد جامع فروشان مشغول بوده و به دیگر شئونات روحانیت اشتغال داشت.<br />
<br />


== آثار ==
==آثار==
از جمله تألیفات ایشان می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:
از جمله تألیفات ایشان می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:


علوم غریبه (که بعضی از کتب ایشان توسط فرزند بزرگوارشان آیةالله حاج سیّد مهدی امامی در تاریخ 4/12/1390ش به کتابخانه آستان قدس رضوی اهدا گردید).
#علوم غریبه  
 
#رساله‌ای در توسلات
رساله‌ای در توسلات
#رساله‌ای در مجالس
 
#رساله‌ای در رمل
رساله‌ای در مجالس
#رساله‌ای در جفر
#رساله‌ای در علم طب اسلامی
#رساله‌ای در ختومات


4ـ رساله‌ای در رمل
بعضی از کتب ایشان توسط فرزند بزرگوارشان آیت الله حاج سیّد مهدی امامی در تاریخ4 اسفندماه 1390ش به کتابخانه آستان قدس رضوی اهدا گردید.


5ـ رساله‌ای در جفر
==وفات==
ایشان سرانجام در روز 28 جمادی الآخر 1397 برابر با 26خرداد 1356از دنیا رفتند و  در مقبره‌ای که توسط فرزندش سیّد مهدی امامی سدهی، به مسجد جامع فروشان متصل گردید، مدفون شد.<ref>مهدوی، تاریخ علمی و اجتماعی اصفهان در دو قرن اخیر، ج3، ص275؛ میردامادی، خمینی‌شهر شهری که از نو باید شناخت، ص110؛ شریف رازی، گنجینه دانشمندان، ج7، ص346.</ref><br />


6ـ رساله‌ای در علم طب اسلامی
==پانویس==
<references />


7ـ رساله‌ای در ختومات
==منبع==
<br />


== وفات ==
*[[سید مصلح الدین مهدوی|مهدوی، سید مصلح الدین]]، تاریخ علمی و اجتماعی اصفهان در دو قرن اخیر، ج3، قم: نشر هدایه، 1367.
ایشان سرانجام در روز 28 جمادی الآخر 1397 برابر با 26خرداد 1356از دنیا رفتند و  در مقبره‌ای که توسط فرزندش [[سید مهدی امامی سدهی|سیّد مهدی امامی سدهی]]، به مسجد جامع فروشان متصل گردید، مدفون شد.<ref>تاریخ علمی و اجتماعی اصفهان در دو قرن اخیر، ج3، ص275؛ خمینی‌شهر شهری که از نو باید شناخت، ص110؛ گنجینه دانشمندان، ج7، ص346.</ref>
<br />


== پانویس ==
[[رده:علمای قرن 14]]
<references /><br />
[[رده:شاگردان حائری یزدی]]
[[رده:مدفونین در خمینی شهر اصفهان]]
[[رده:نیازمند درج الگو اطلاعات عالم]]

نسخهٔ ‏۴ دی ۱۴۰۱، ساعت ۱۷:۳۸

سید نورالله امامی سدهی(1317-1397ق) از علمای حوزه علمیه اصفهان و شهر خمینی شهر اصفهان در اوایل قرن چهاردهم شمسی است.

سید مهدی امامی سدهی.jpg


معرفی

فرزند حاج میر سیّد علی امام جمعه‌ی سدهی فرزند آقا سید مهدی بن سید اسماعیل دیباجی عالم فاضل و داماد حاج شیخ جمال‌الدین نجفی مسجدشاهی است. پدرانش عموماً از علما و بزرگان ساکن سده ماربین و محلّه فروشان بوده و به علم و فضل و زهد و تقوی شهرت داشته‌اند.

آقا نورالله پس از طی دروس مقدماتی و فراگیری بعضی از مقاطع علوم غریبه خدمت پدر بزرگوارش در اصفهان خدمت میر سید علی نجف‌آبادی و سید مهدی درچه‌ای تلمذ کرد و در قم و نجف اشرف از علمای بزرگ آن زمان همچون: شیخ عبدالکریم حائری یزدی و سیّد ابوالحسن اصفهانی کسب علم نمود.

پس از وصول به مقامات عالیه‌ی علمی و کسب اجازات از اساتید خود به موطن خویش بازگشته و تا آخرین دقایق عمر به تبلیغ احکام و ترویج شریعت و اقامه‌ی جماعت و جمعه در مسجد جامع فروشان مشغول بوده و به دیگر شئونات روحانیت اشتغال داشت.

آثار

از جمله تألیفات ایشان می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  1. علوم غریبه
  2. رساله‌ای در توسلات
  3. رساله‌ای در مجالس
  4. رساله‌ای در رمل
  5. رساله‌ای در جفر
  6. رساله‌ای در علم طب اسلامی
  7. رساله‌ای در ختومات

بعضی از کتب ایشان توسط فرزند بزرگوارشان آیت الله حاج سیّد مهدی امامی در تاریخ4 اسفندماه 1390ش به کتابخانه آستان قدس رضوی اهدا گردید.

وفات

ایشان سرانجام در روز 28 جمادی الآخر 1397 برابر با 26خرداد 1356از دنیا رفتند و در مقبره‌ای که توسط فرزندش سیّد مهدی امامی سدهی، به مسجد جامع فروشان متصل گردید، مدفون شد.[۱]

پانویس

  1. مهدوی، تاریخ علمی و اجتماعی اصفهان در دو قرن اخیر، ج3، ص275؛ میردامادی، خمینی‌شهر شهری که از نو باید شناخت، ص110؛ شریف رازی، گنجینه دانشمندان، ج7، ص346.

منبع