این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما
محمدابراهیم بن عبدالرحیم کلباسی
با جدش محمد ابراهیم کلباسی اشتباه نشود. برای دیگر کاربردها محمدابراهیم کلباسی(ابهام زدایی) را ببینید.حاج شیخ محمّدابراهیم کلباسی فرزند میرزا عبدالرّحیم بن حاج شیخ محمّدرضا بن حاج محمّدابراهیم کلباسی، عالم فاضل محقّق و از مروجین دین بود.
معرفی
در 11 شوّال 1302ق در نجف اشرف متولّد شد. او به اصفهان آمده، از درس حاج میرزا ابوالحسن بروجردی، آقا سیّدمحمّدباقر درچه ای، شیخ محمّدتقی نجفی، شیخ محمّدحسین فشارکی و آخوند ملاّمحمّد کاشانی مستفیض شد، و در قم نزد حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی تحصیل نمود. او از میرزا ابوالحسن بروجردی درکوشکی، و آخوند ملّا محمّد حسین فشارکی و حاج شیخ عبدالکریم حائری اجازه اجتهاد داشت.
وی در تهران ساکن بود، و در مسجد محمودیّه اقامه جماعت می نمود. [۱]
آثار
کتب زیر از او است:
1. افاضات عظیمیّه در آداب شرعیّه
2. التّذکره العظیمیّه، مطبوع
3. تذکره الواعظین
4. تقریرات اصولی درس آقا سیّدمحمّدباقر درچه ای
5. خصائص العبّاسیّه در شرح احوال حضرت ابوالفضل العبّاس علیه السلام ، مطبوع
6. رساله در اجاره 7. رساله در بیع 8. رساله در اصول دین
9. رساله در تعبیر خواب
10. رساله در وصیت
11. شرح انموذج زمخشری در نحو
12. الفوائد السنّیه، شامل شش رساله، مطبوع
13. نجات البشر فی ابواب اثنی عشر، مطبوع.
وفات
سرانجام در شب شنبه 20 ربیع الآخر 1362ق در تهران وفات یافت، و در جوار مرقد حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام در شهر ری مدفون شد. [۲] [۳]
پانویس
- ↑ فرزندش: شیخ احمد کلباسی در حوزه علمیه قم از محضر آیات عظام: سیّد محمّد حجت کوهکمری و سیّد صدر الدین صدر بهره مند شد. در حدود سال 1365ق به تهران مراجعت کرد و در مدرسه مروی از درس آیات عظام: سیّد احمد خوانساری و میرزا محمّد باقر آشتیانی استفاده علمی نموده و همزمان موفّق به اخذ درجه دکترای فلسفه از دانشکده الهیات گردید و خود به تدریس همین رشته در دانشگاه پرداخت و فعالیت و خدمات مذهبی خود را در مسجد امام حسن عسکری علیه السلام واقع در خیابان ظفر تهران انجام می داد. وی در سال 1373ش در سنّ 73 سالگی وفات یافت و در قم مدفون گردید.
- ↑ دانشمندان و بزرگان اصفهان، ج2، صص625 -626؛ الذّریعه، ج24، ص57؛ احوال حاجی کرباسی و اولادش، صص91- 92؛ خاندان کلباسی، صص224 -226.
- ↑ مهدوی، اعلام اصفهان، ج 1 ، ص 109.
منبع
- مهدوی، سید مصلح الدین، اعلام اصفهان، اصفهان: سازمان فرهنگی تفريحی شهرداری اصفهان، ۱۳۸۶.