این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما

سید احمد حائری بروجنی

از دانشنامه حوزه علمیه اصفهان
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سید احمد حائری بروجنی

سید احمد حائری فرزند سیدابوالقاسم بن سیدحسن حسينی بروجنی از علمای اصفهان است. سید احمد در صحن حضرت اباالفضل (علیه السلام) اقامه جماعت می فرمود.

زندگی نامه

سید احمد بروجنی جهت تحصیل علوم دینی از محضر علمای عتبات عالیات از جمله فاضل اردكانی و شيخ زين العابدين مازندرانی استفاده نمود. سید محمدعلی مبارکه ای در مورد وی می نویسد:

« پس از آن که مبانی اولیه علم اصول و فقه را تکمیل کرده از اصفهان به عتبات عالیات مهاجرت نموده و در آنجا در خدمت حاج میرزا حسن شیرازی و میرزای رشتی و دیگران به تکمیل علوم پرداخته و پس از رسیدن به مراحل اجتهاد در کربلای معلی توطن گزیده و در صحن و حرم حضرت اباالفضل، مردم کربلا او را پیشوای نماز جماعت خویش قرار داده، نیکان و زهاد وقت خدمتش ارادت ورزیده و نماز جماعتش شهرتی بسزا یافت. وجوهاتی از هندوستان در خدمتش آمده، به صاحبان استحقاق تقسیم می فرمود و خود از آن سهمی منظور نمیداشت.»

مبارکه ای در ضمن این که اشاره دارد که چند کتاب فقه را در خدمت سیداحمد بروجنی استفاده نموده، می نویسد:

«مرحوم حاج محمدجواد بیدآبادی سرجویی در خدمتش اظهار ارادت کامل می نمود . »از برادران وی علی بروجنی از جمله بزرگان دانش و فقهای عالی قدر است. وی در بروجن ساکن و به ارشاد مردم پرداخت و در حدود سال 1300ق فوت و در همان بروجن مدفون می باشد.

فعالیت ها

حائری در حدود سال 1320ق به واسطه سلطه انگلیسی ها بر عراق به ايران مراجعت نمود و در مدرسه چهارباغ ساكن گرديد و نزد عوام و خواص، محترم و به وظايف شرعی و اقامه جماعت در مدرسه چهارباغ قيام می فرموده. از آثارش تقريرات اساتيد خود است. [۱]

وفات

وی سرانجام در سال 1339ق در اصفهان فوت و در تكيه ملک (گلستان شهدا)مدفون گرديد.[۲]

پانویس

  1. مهدوی، دانشمندان و بزرگان اصفهان، ج1 ،ص230؛ جابری، تاريخ اصفهان، ص305؛ تهرانی ، نقباءالبشر، ج1 ،ص82 .
  2. مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد، دانشنامه تخت فولاد، ج2، صص65-66.

منبع

  • مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد: زيرنظر اصغر منتظرالقائم، دانشنامه تخت فولاد اصفهان، ج2، اصفهان: سازمان فرهنگی تفريحی شهرداری اصفهان، چاپ اول، 1389.