این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما

سیده علویه میردامادی

از دانشنامه حوزه علمیه اصفهان
پرش به ناوبری پرش به جستجو

سیده علویه میردامادی بانو علویه همسرآیت الله العظمی سید محمد مهدی درچه ای (متوفی ١٣٦٤ق) است.[۱]

معرفی

وی از زنان اهل فضل و دانش پرهیزکار و دارای استعدادی وافر، حافظه ای قوی و استنباطی قابل توجه بود او از سلاله سادات میردامادی سده ماربین (خمینی شهر) می باشد.


فعالیت ها

ایشان با توجه به این که درس نخوانده به منزل شوهر آمد لیکن در سایه تعلیمات همسر دانشمندش تحصیلات خود را گونه ای طی نمود که استاد زنان زمان خود گردید و تعداد زیادی از بانوان اهالی درچه از آموزشها و تعالیم او، با معارف معنوی اسلام و علوم قرآنی آشنا شده و روز به روز بر جمعیت شاگردان و درس آموزان مجالس علمی او افزوده شد.

بانو علویه علاوه براین بسیاری از هنرها و صنایع مستظرفه و کارهای دستی هم استادی توانا به شمار می رفت چرا که شاگردان بسیاری در مواردی مانند جوراب بافی، ژاکت بافی، قلاب دوزی ،خیاطی، نقشه برای گلدوزی را پرورش داد.

ویژگی های اخلاقی

علویه میردامادی در قداست ، تقوی و عبادت و روزه گرفتن مخصوصا روزهای مستحبی و کوشش در قرائت قرآن مجید و ادعیه سعی وافر و مراتبی والا داشت. به ویژه این که تا آخر حیات پربرکت معنوی حتی در سنین کهولت و پیری نیز این اعمال ترك نشد.

فرزندان

ثمره زندگی آیت الله سید مهدی درچه ای و علویه میردامادی شش فرزند بود که چهار پسر و دو دختر که عبارتند از:

۱- دکتر سید محمد مرتضوی فرزند نخست بانو علويه و آیت الله سید محمد مهدی موسوی درچه ای، که پزشکی حاذق و اهل تقوا به شمار می رفت؛ و در عرصه اجتماع و كمك به مردم ارزنده و تأثیرگذار بود.

۲ - آیت الله حاج سید ابوتراب مرتضوی درچه ای (متوفی ۱۳۶۹ش) مرحوم سید ابوتراب نیز سالهای متمادی منشأ خدمت به فرهنگ و آداب اسلامی بود. بیشتر اوقات در مسجد نزديك به حمام وزیر معروف به مسجد آقای درچه ای و نیز مسجد حاج محمد جعفر آباده ای امامت جماعت می نمود. منابر پر فیض او مشحون از اطلاعات مذهبی علمی و ادبی و تبحر ایشان در تفسیر قرآن فوق العاده بود. نگارنده این سطور در دوران نوجوانی از مجالس و منابر ایشان بهره برده است.

۳ - آیت الله سید محمد حسین شریعت موسوی

٤- آیت الله سید مصطفی شریعت و نیز دو دختر به نام های بتول آغا و سرور آغا که هر دو وفات یافته اند.


وفات

عمر این بانو هنگام وفات نزديك به نود سال بود آرامگاه بانو علویه در صحن تکیه کازرونی تخت فولاد است و در مجاورت مزار ایشان، مقبره فرزند ارشدش مرحوم دکتر سید محمد مرتضوی و خواهرش همسر مرحوم آقا سید محمد علوی قراردارد.


پانویس

  1. مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران استان اصفهان، طلایه داران پارسایی، صص۱۰۴-۱۰۵.

منبع

  • مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران استان اصفهان، طلایه‌داران پارسایی(بانوان عالمه اصفهان از قرن اول هجری تا عصر حاضر)، قم: مرکز نشر هاجر، ۱۳۹۶.