این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما

تفاوت میان نسخه‌های «قاسم‌علی آیت نجف آبادی»

از دانشنامه حوزه علمیه اصفهان
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(ویرایش متن ، افزودن رده)
(درج عکس)
 
سطر ۱: سطر ۱:
{{نیازمند جعبه اطلاعات}}  
{{نیازمند جعبه اطلاعات}}
[[پرونده:Ghasemaliaiat.jpg|بندانگشتی|300x300پیکسل|شیخ قاسم‌علی آیت]]
'''حاج شیخ قاسم‌علی آیت نجف آبادی'''(متوفی1384ق)  از علمای قرن چهاردهم و از نزدیکان [[محمدحسن عالم نجف آبادی|آیت الله محمدحسن عالم نجف آبادی]] است.
'''حاج شیخ قاسم‌علی آیت نجف آبادی'''(متوفی1384ق)  از علمای قرن چهاردهم و از نزدیکان [[محمدحسن عالم نجف آبادی|آیت الله محمدحسن عالم نجف آبادی]] است.



نسخهٔ کنونی تا ‏۱۷ بهمن ۱۴۰۱، ساعت ۰۲:۱۶

شیخ قاسم‌علی آیت

حاج شیخ قاسم‌علی آیت نجف آبادی(متوفی1384ق) از علمای قرن چهاردهم و از نزدیکان آیت الله محمدحسن عالم نجف آبادی است.


زندگی‌نامه

ولادت

آیت نجف آبادی فرزند علی اکبر است که در خانواده ای متدين و زحمتکش در نجف‌آباد به دنیا آمد.

تحصیلات

وی پس از طی مراحل مقدماتی که در مکتب خانه های نجف آباد گذرانید، جهت كسب تحصیلات حوزوی رهسپار اصفهان گردید و در مدرسه چهارباغ به تحصیل مشغول شد. بنا به گفته خودشان هر پانزده روز یکبار از اصفهان به نجف آباد رفته و مقداری نان و توشه برای گذران معیشت می آورد. شیخ قاسم علی پس از مدتی به مدرسه جده واقع در بازار اصفهان منتقل شد و توفیق حضور در درس آیت الله محمد حسن عالم را پیدا می کند و مورد توجه وی قرار می گیرد؛ به نحوی که نهایتاً افتخار دامادی آن بزرگوار را پیدا کرده و مدتی نیز در منزل ایشان اقامت می نماید.

فعالیت‌ها

شیخ قاسم علی آیت در مواجهه با فتنه کشف حجاب بنا به دستور پدر همسرش به روستای حاجی آباد پناه برده و مدتی را در منزل یکی از اهالی اقامت نموده و به تبلیغ و اقامه جماعت می‌پردازد و پس از مدتی قصد خود را به اقامت تبدیل و منزلی تهیه نموده و بدانجا منتقل می شود. وی ضمن تأمین معاش خود از راه کشاورزی و دامداری همچنان به انجام وظایف طلبگی می پرداخت و در منزل خود جلسات آموزش قرآن، احکام و حتی آموزش خواندن و نوشتن برای کودکان روستای حاجی آباد برپا نمود و سپس افراد برگزیده و شایسته از ایشان را به جهت ادامه تحصیلات به حوزه علميه نجف آباد معرفی می‌نمود.[۱]

وفات

وی سرانجام شب شنبه ۱۸ ربيع الأول ١٣٨٤ق مطابق با ٢٦ تیر ١٣٤٤ش دار فانی را وداع گفت و حاج آقا رحیم ارباب بر جنازه ایشان نماز خوانده و سپس در تکیه کازرونی به خاک سپرده شد.[۲]

پانویس

  1. ریاحی، مصاحبه با نظام الدین، ۱۳۸۵ ش.
  2. مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد، دانشنامه تخت فولاد، ج3، ص194.

منبع

  • مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد: زيرنظر اصغر منتظرالقائم، دانشنامه تخت فولاد اصفهان، ج3، اصفهان: سازمان فرهنگی تفريحی شهرداری اصفهان، چاپ اول، 1392.