این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما

تفاوت میان نسخه‌های «محمدمهدی بن محمدحسین قمشه ای»

از دانشنامه حوزه علمیه اصفهان
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(ایجاد صفحه)
 
جز
 
سطر ۱: سطر ۱:
'''محمدمهدی قمشه ای'''(1261ق- 1330ق) معروف به '''میرزا'''، فرزند حاج میرزا محمّد حسین، از مجتهدین و حکمای طراز اوّل شهرضا و جامع معقول و منقول بوده است.
'''میرزا محمدمهدی قمشه ای''' (1261ق- 1330ق)، از مجتهدین بزرگ و علمای معروف و طراز اوّل شهرضا و جامع علوم معقول و منقول بوده است.


== معرفی ==
==معرفی==
وی در سال 1261ق متولد شد. در اصفهان از محضر بزرگانی همچون [[محمدباقر بن مهدی قمشه ای|ملّا محمّد باقر قمشه ای]]، [[محمدرضا حکیم صهبا قمشه‌ای|حکیم صهبا]]، [[اسماعیل حکیم درب کوشکی|ملّا محمّد اسماعیل]] و آقا محمّد حکیم و غیره استفاده نموده و حایز عالی ترین مقامات اجتهاد و  
وی در سال 1261ق متولد شد. در اصفهان از محضر بزرگانی همچون [[محمدباقر بن مهدی قمشه ای|ملّا محمّدباقر قمشه ای]]، [[محمدرضا حکیم صهبا قمشه‌ای|حکیم صهبا]]، [[اسماعیل حکیم درب کوشکی|ملّا محمّد اسماعیل]] و آقا محمّد حکیم و غیره استفاده نموده و حائز عالی ترین مقامات اجتهاد و حکمت گردید. 


حکمت گردید و از فقهای بزرگی همچون حاج [[محمدباقر نجفی مسجدشاهی|شیخ محمّد باقر نجفی]]، ملّا [[محمدباقر فشارکی|محمّد باقر فشارکی]] و میرزا [[محمدحسن نجفی هزار جریبی|محمّد حسن نجفی هزارجریبی]] اجازه اجتهاد دریافت کرد.  
وی از فقهای بزرگی همچون حاج [[محمدباقر نجفی مسجدشاهی|شیخ محمّدباقر نجفی]]، ملّا [[محمدباقر فشارکی|محمّدباقر فشارکی]] و میرزا [[محمدحسن نجفی هزار جریبی|محمّدحسن نجفی هزارجریبی]] اجازه اجتهاد دریافت کرد.
مرحوم فرصت الدوله شیرازی در آغاز دیوان خویش ضمن اشاره به مسافرت خود از شیراز به تهران در سال 1323 درباره اقامت خود در شهرضا می نویسد: "جناب میرزا محمّد مهدی، مجتهد آن جا را هم زیارت کردم. آدم بسیار با فضل و تقوایی است و دارای مقام اجتهاد و فتوا".


== آثار ==
مرحوم فرصت الدوله شیرازی در آغاز دیوان خویش ضمن اشاره به مسافرت خود از شیراز به تهران در سال 1323 درباره اقامت خود در شهرضا می نویسد: "جناب میرزا محمّد مهدی، مجتهد آن جا را هم زیارت کردم. آدم بسیار با فضل و تقوایی است و دارای مقام اجتهاد و فتوا".<ref>جمالی، تاریخ شهرضا، ص ۷۱</ref>
ازتالیفات اوست:  


# "حاشیه بر اسفار" ملّا صدرا
==آثار==
# رساله ای در استصحاب
کتب زیر از تالیفات اوست که نزد فرزندش آیه اللّه مهدوی قمشه ای نگهداری می شده است.
# فقه استدلالی


که نزد فرزندش آیه اللّه مهدوی قمشه ای نگهداری می شده است.
#"حاشیه بر اسفار" ملّا صدرا
#رساله ای در استصحاب
#فقه استدلالی


== وفات ==
==وفات==
آن مرحوم در عصر چهارشنبه 17 ربیع الاول سال 1330ق ازدنیا رفت و بنا بر وصیت، جنازه اش از شهرضا به نجف اشرف حمل گردید. <ref>پایان نامه تحصیلی آقای عبدالرسول سنجری.</ref><ref>قاسمی، بزم معرفت، صص170 و 171.</ref>
آن مرحوم در عصر چهارشنبه 17 ربیع الاول سال 1330ق ازدنیا رفت و بنا بر وصیت، جنازه اش از شهرضا به نجف اشرف حمل گردید. <ref>قاسمی، بزم معرفت، صص170 و 171.</ref><br />
<br />


== پانویس ==
==پانویس==
<references />
<references />


== منبع ==
==منبع==


* [[رحیم قاسمی|قاسمی، رحیم]]، بزم معرفت، مشاهیر تخت فولاد اصفهان، تکیه محقق خواجویی، ناشر: کانون پژوهش، چاپ اول، 1388.
*[[رحیم قاسمی|قاسمی، رحیم]]، بزم معرفت، مشاهیر تخت فولاد اصفهان: تکیه محقق خواجویی، اصفهان: کانون پژوهش، چاپ اول، 1388.


[[رده:مجتهدین]]
[[رده:مجتهدین]]
[[رده:مدفونین در نجف]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۱ آذر ۱۴۰۱، ساعت ۰۸:۳۳

میرزا محمدمهدی قمشه ای (1261ق- 1330ق)، از مجتهدین بزرگ و علمای معروف و طراز اوّل شهرضا و جامع علوم معقول و منقول بوده است.

معرفی

وی در سال 1261ق متولد شد. در اصفهان از محضر بزرگانی همچون ملّا محمّدباقر قمشه ای، حکیم صهبا، ملّا محمّد اسماعیل و آقا محمّد حکیم و غیره استفاده نموده و حائز عالی ترین مقامات اجتهاد و حکمت گردید.

وی از فقهای بزرگی همچون حاج شیخ محمّدباقر نجفی، ملّا محمّدباقر فشارکی و میرزا محمّدحسن نجفی هزارجریبی اجازه اجتهاد دریافت کرد.

مرحوم فرصت الدوله شیرازی در آغاز دیوان خویش ضمن اشاره به مسافرت خود از شیراز به تهران در سال 1323 درباره اقامت خود در شهرضا می نویسد: "جناب میرزا محمّد مهدی، مجتهد آن جا را هم زیارت کردم. آدم بسیار با فضل و تقوایی است و دارای مقام اجتهاد و فتوا".[۱]

آثار

کتب زیر از تالیفات اوست که نزد فرزندش آیه اللّه مهدوی قمشه ای نگهداری می شده است.

  1. "حاشیه بر اسفار" ملّا صدرا
  2. رساله ای در استصحاب
  3. فقه استدلالی

وفات

آن مرحوم در عصر چهارشنبه 17 ربیع الاول سال 1330ق ازدنیا رفت و بنا بر وصیت، جنازه اش از شهرضا به نجف اشرف حمل گردید. [۲]

پانویس

  1. جمالی، تاریخ شهرضا، ص ۷۱
  2. قاسمی، بزم معرفت، صص170 و 171.

منبع

  • قاسمی، رحیم، بزم معرفت، مشاهیر تخت فولاد اصفهان: تکیه محقق خواجویی، اصفهان: کانون پژوهش، چاپ اول، 1388.