این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما

تفاوت میان نسخه‌های «محمد صدرالواعظین آزادانی»

از دانشنامه حوزه علمیه اصفهان
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(حذف رده ابهام زدایی)
(ویرایش متن ویرایش پانویس و افزودن لینک)
سطر ۱: سطر ۱:
'''میرزا محمد صدرالواعظین آزادانی''' ، عالم زاهد و واعظ کامل. از فضلای اهل منبر اصفهان است.
{{نیازمند تصویر}}
{{نیازمند جعبه اطلاعات}}
'''میرزا محمد صدرالواعظین آزادانی'''(1290ق-1360ق)، عالم زاهد و واعظ کامل از فضلای اهل منبر اصفهان است.


{{نیازمند ویرایش}}
{{نیازمند ویرایش}}


==معرفی==
==معرفی==
وی در حدود سال 1290 ق در آزادان اصفهان متولّد شد. ادبیات عرب را نزد اساتیدی چون آقا سیّد محمود کلیشادی و حاج سیّد مهدی نحوی فرا گرفت و پس از تحصیل سطوح فقه و اصول، به درس آیت اللّه العظمی حاج سیّد محمّد باقر درچه ای حاضر شد و به استفاده پرداخت.
وی فرزند شیخ صفی‌الدین بوده که در حدود سال 1290ق در محله آزادان اصفهان متولّد شد. ادبیات عرب را نزد اساتیدی چون آقا [[سید محمود کلیشادی|سیّد محمود کلیشادی]] و حاج [[سید مهدی بن سید محمدحسن نحوی|سیّد مهدی نحوی]] فرا گرفت و پس از تحصیل سطوح فقه و اصول، به درس آیت اللّه العظمی حاج [[سید محمدباقر درچه‌ای|سیّد محمّد باقر درچه ای]] حاضر شد و به استفاده پرداخت.<ref>مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد، دانشنامه تخت فولاد، ج3، صص55-54.</ref>


==اوصاف==
==سیره اخلاقی==
به نوشته مرحوم سیّد مصلح الدین مهدوی: وی مردی صالح و دین دار و مطّلع به کتب تاریخ و اخبار بود.<ref>یادداشت های سیّد مصلح الدین مهدوی، مخطوط</ref> ایشان در کتاب «تذکره المعاصرین» می نویسد:
به نوشته مرحوم [[سید مصلح الدین مهدوی|سیّد مصلح الدین مهدوی]]: وی مردی صالح و دین دار و مطّلع به کتب تاریخ و اخبار بود.  ایشان در کتاب «تذکره المعاصرین» می نویسد:<blockquote>«الواعظ البصیر و الشیخ الصالح الخبیر، المستغرق فی بحار رحمه اللّه، الاَّقا میرزا محمّد مشهور به صدر آزادانی، از اجلّه وعّاظ و مطّلعین از اخبار و روایات، و متتبّعین در تألیفات بود. وی مبتلا به عسرت و بیچارگی و گرفتار فقر و تنگدستی بود. عالم فاضل متّقی الشیخ [[محمدحسین بن محمد مظاهری کرونی اصفهانی|محمّد حسین مظاهری کرونی]]  تعریف بلیغ و تمجید زیادی از او می نمودند، و کفی بذلک شهیداً»<ref>یادداشت های سیّد مصلح الدین مهدوی، مخطوط.</ref></blockquote>
 
«الواعظ البصیر و الشیخ الصالح الخبیر، المستغرق فی بحار رحمه اللّه، الاَّقا میرزا محمّد مشهور به صدر آزادانی، از اجلّه وعّاظ و مطّلعین از اخبار و روایات، و متتبّعین در تألیفات بود. وی مبتلا به عسرت و بیچارگی و گرفتار فقر و تنگدستی بود. عالم فاضل متّقی الشیخ محمّد حسین مظاهری کرونی <ref>عالم فاضل زاهد ورع، از فضلای گوشه نشین، پدر خطیب واعظ شهیر حجّهالاسلام حاج شیخ مهدی مظاهری. وی در شب 12 ربیع الاول 1375ق وفات یافت و در تکیه بروجردی دفن شد.</ref> تعریف بلیغ و تمجید زیادی از او می نمودند، و کفی بذلک شهیداً»


==وفات==
==وفات==
آمیرزا محمّد صدر آزادانی ابن شیخ صفی الدین به تاریخ جمعه 28 رمضان 1360 مصادف با شهریور 1319وفات یافت  و وی در [[تکیه جهانگیرخان قشقایی|تکیه جهانگیرخان قشقایی]] در [[تخت فولاد]] به خاک سپرده شد.
آمیرزا محمّد صدر آزادانی در تاریخ جمعه 28 رمضان 1360 مصادف با شهریور 1319وفات یافت  و در [[تکیه جهانگیرخان قشقایی|تکیه جهانگیرخان قشقایی]] در [[تخت فولاد]] به خاک سپرده شد.
{{شعر}}
{{شعر}}
{{ب|رفت در ماه مبارک از جهان |واعظ فرزانه شیرین بیان}}
{{ب|رفت در ماه مبارک از جهان |واعظ فرزانه شیرین بیان}}
{{ب|بود معروف او به صدر الواعظین |از جهان شد سوی گلزار جنان<ref>شرح مجموعه گل، ص328- 327.</ref>}}
{{ب|بود معروف او به صدر الواعظین |از جهان شد سوی گلزار جنان<ref>قاسمی، شرح مجموعه گل، ص328- 327.</ref>}}
{{پایان شعر}}
{{پایان شعر}}


سطر ۲۱: سطر ۲۱:
<references />
<references />


==منبع==
==منابع==


*[[رحیم قاسمی|قاسمی]]، رحیم، شرح مجموعه گل: مشاهیر مدفون در تکیه سید العراقین تخت فولاد اصفهان، اصفهان:  کانون پژوهش، چاپ دوم، 1390.
*[[رحیم قاسمی|قاسمی]]، رحیم، شرح مجموعه گل: مشاهیر مدفون در تکیه سید العراقین تخت فولاد اصفهان، اصفهان:  کانون پژوهش، چاپ دوم، 1390.
*مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد، زيرنظر اصغر منتظرالقائم، [[دانشنامه تخت فولاد اصفهان (کتاب)|دانشنامه تخت فولاد اصفهان]]، ج3، اصفهان: سازمان فرهنگی تفريحی شهرداری اصفهان، چاپ اول، 1392.


[[رده:مدفونین در تخت فولاد]]
[[رده:علمای قرن 14]]
[[رده:شرح مجموعه گل]]
[[رده:شرح مجموعه گل]]
[[رده:تیرماه 1401]]
[[رده:تیرماه 1401]]
[[رده:شعر]]
[[رده:شعر]]
[[رده:نیازمند درج تصویر]]
[[رده:نیازمند درج الگو اطلاعات عالم]]
[[رده:واعظین]]
[[رده:واعظین]]
[[رده:علمای قرن 14]]
[[رده:مدفونین در تخت فولاد]]

نسخهٔ ‏۳ بهمن ۱۴۰۱، ساعت ۰۸:۱۰

میرزا محمد صدرالواعظین آزادانی(1290ق-1360ق)، عالم زاهد و واعظ کامل از فضلای اهل منبر اصفهان است.

معرفی

وی فرزند شیخ صفی‌الدین بوده که در حدود سال 1290ق در محله آزادان اصفهان متولّد شد. ادبیات عرب را نزد اساتیدی چون آقا سیّد محمود کلیشادی و حاج سیّد مهدی نحوی فرا گرفت و پس از تحصیل سطوح فقه و اصول، به درس آیت اللّه العظمی حاج سیّد محمّد باقر درچه ای حاضر شد و به استفاده پرداخت.[۱]

سیره اخلاقی

به نوشته مرحوم سیّد مصلح الدین مهدوی: وی مردی صالح و دین دار و مطّلع به کتب تاریخ و اخبار بود. ایشان در کتاب «تذکره المعاصرین» می نویسد:

«الواعظ البصیر و الشیخ الصالح الخبیر، المستغرق فی بحار رحمه اللّه، الاَّقا میرزا محمّد مشهور به صدر آزادانی، از اجلّه وعّاظ و مطّلعین از اخبار و روایات، و متتبّعین در تألیفات بود. وی مبتلا به عسرت و بیچارگی و گرفتار فقر و تنگدستی بود. عالم فاضل متّقی الشیخ محمّد حسین مظاهری کرونی تعریف بلیغ و تمجید زیادی از او می نمودند، و کفی بذلک شهیداً»[۲]

وفات

آمیرزا محمّد صدر آزادانی در تاریخ جمعه 28 رمضان 1360 مصادف با شهریور 1319وفات یافت و در تکیه جهانگیرخان قشقایی در تخت فولاد به خاک سپرده شد.

رفت در ماه مبارک از جهان واعظ فرزانه شیرین بیان
بود معروف او به صدر الواعظین از جهان شد سوی گلزار جنان[۳]

پانویس

  1. مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد، دانشنامه تخت فولاد، ج3، صص55-54.
  2. یادداشت های سیّد مصلح الدین مهدوی، مخطوط.
  3. قاسمی، شرح مجموعه گل، ص328- 327.

منابع

  • قاسمی، رحیم، شرح مجموعه گل: مشاهیر مدفون در تکیه سید العراقین تخت فولاد اصفهان، اصفهان: کانون پژوهش، چاپ دوم، 1390.
  • مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد، زيرنظر اصغر منتظرالقائم، دانشنامه تخت فولاد اصفهان، ج3، اصفهان: سازمان فرهنگی تفريحی شهرداری اصفهان، چاپ اول، 1392.