این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما

تفاوت میان نسخه‌های «سيد مهدی ابطحی»

از دانشنامه حوزه علمیه اصفهان
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
(۶ نسخهٔ میانیِ همین کاربر نمایش داده نشده است)
سطر ۱: سطر ۱:
سيد مهدی ابطحی معروف به سید علی (1329- 1401 شمسی) از علما و مدیران حوزه علمیه اصفهان بود. ایشان ایشان از ابتدای تأسیس منطقه چهار حوزه علمیه خواهران کشور در  دهه80 شمسی مدیریت آن را برعهده داشت و به ساماندهی و مدیریت مدار س علمیه خواهران در سه استان اصفهان، یزد و چهارمحال وبختیاری پرداخت. پس از  تفکیک مدیریت های استانی ، تا سال 1397 مدیر حوزه علمیه خواهران اصفهان بود.  
سيد مهدی ابطحی معروف به سید علی (1329- 1401 شمسی) از علما و مدیران حوزه علمیه اصفهان بود. ایشان از ابتدای تأسیس منطقه چهار حوزه علمیه خواهران کشور در  دهه80 شمسی مدیریت آن را برعهده داشت و به ساماندهی و مدیریت مدار س علمیه خواهران در سه استان اصفهان، یزد و چهارمحال وبختیاری پرداخت. پس از  تفکیک مدیریت های استانی ، تا سال 1397 مدیر حوزه علمیه خواهران اصفهان بود.  


{{جعبه اطلاعات عالمان|image=سید مهدی ابطحی.jpg|مدفن=مقبره آیت الله سید ابراهیم احمدی  
{{جعبه اطلاعات عالمان|image=سید مهدی ابطحی.jpg|مدفن=مقبره آیت الله سید ابراهیم احمدی
جنب گلزار شهدای گلدشت اصفهان|شهرت=سید علی ابطحی|زادگاه=خمینی شهر|محل زندگی=اصفهان|شهر وفات=اصفهان|اساتید=محمد فاضل لنكرانی
جنب گلزار شهدای گلدشت|شهرت=سید علی ابطحی|زادگاه=خمینی شهر|محل زندگی=اصفهان|شهر وفات=اصفهان|اساتید=محمد فاضل لنكرانی


حسین نوری همدانی
حسین نوری همدانی
سطر ۱۲: سطر ۱۲:
سید محمدرضا گلپايگانی
سید محمدرضا گلپايگانی


حسینعلی منتظری|اجتماعی=مدیر اسبق حوزه های علمیه خواهران استان اصفهان}}{{نیازمند تکمیل}}
حسینعلی منتظری|اجتماعی=مدیر اسبق حوزه های علمیه خواهران استان اصفهان}}
{{نیازمند تکمیل}}
<br />
<br />


==معرفی==
==معرفی==
سيد مهدی ابطحی مشهور به سيدعلی  فرزند  [[سید علی اصغر ابطحی فروشانی|سيد علی اصغر ابطحی]] در تاريخ 12 اسفند 1327 در خانواده ای روحانی در محله فروشان خمینی شهر  به دنیا آمد.
سيد مهدی ابطحی مشهور به سيدعلی  فرزند  [[سید علی اصغر ابطحی فروشانی|سيد علی اصغر ابطحی]] در تاريخ 12 اسفند 1327 در خانواده ای روحانی در محله فروشان خمینی شهر  به دنیا آمد.  سلسله سیادت ایشان به سید محمد ديباج ابن الامام جعفر بن محمد بن علی بن الحسين بن علی بن أبي طالب(ع) می رسد. جد اعلای ایشان مرحوم سيد زين الدين علی معروف به آقا علی است  که در اثر حمله افغان، از اصفهان به سده هجرت نمود و در سال 1183 هجری قمری در سن 80 سالگی در شهرستان  سده(خمینی شهر کنونی)  از دنيا رفت و در مزاری  كه هم اکنون به مزار  درب سيد مشهور  است، به خاك سپرده شد.


وی، پس از طی دوره ابتدائی، وارد حوزه علميه شد و مقدمات را در مدرسه مشكوة خمينی شهر طی نمود، سپس عازم اصفهان شدو در مدرسه ملا عبدالله كه از مدارس قديمی شهر اصفهان است ادامه تحصيل داد. سپس حدود سال 1350  برای ادامه تحصيل به قم مشرف شد و در دروس سطح و خارج را در این حوزه علمیه سپری نمود.
== تحصیلات ==
سيد مهدی ابطحی پس از طی دوره ابتدائی، وارد حوزه علميه شد و مقدمات را در مدرسه مشكات خمينی شهر طی نمود، سپس عازم اصفهان شد و در [[مدرسه علمیه ملاعبدالله|مدرسه ملا عبدالله]] ادامه تحصيل داد. وی حدود سال 1350  برای ادامه تحصيل به قم مشرف شد و دروس سطح و خارج را در این حوزه علمیه سپری نمود.


==اساتيد==
===اساتيد===
بعضی از اساتيد ايشان عبارتند از<span> </span>:  
بعضی از اساتيد ايشان عبارتند از<span> </span>:  


سطر ۴۴: سطر ۴۶:


==اجازات==
==اجازات==
ایشان از تعدادی از مراجع تقلید دارای اجازه اخذ وجوهات و امور شرعیه هستند، از جمله:
ایشان از تعدادی از مراجع تقلید دارای اجازه اخذ وجوهات و امور شرعیه هستند، از جمله آیات عظام:


سید علی خامنه ای
[[سید علی خامنه ای]]


ناصر مكارم شيرازی  
[[ناصر مكارم شيرازی]]


حسین مظاهری
[[حسین مظاهری]]




==فعالیت ها و مسئولیت ها==
==فعالیت ها و مسئولیت ها==
ایشان در مبارزات انقلابی مردم ایران در سال 1357 حضور فعالی داشت. بعد از انقلاب نیز مدتی مسئول سپاه منطقه اصفهان بود. همچنین مدتی نیز نمایندگی ولی فقیه در وزارت دفاع در استان اصفهان را برعهده داشته است.
ایشان در مبارزات انقلابی مردم ایران در سال 1357 حضور فعالی داشت و در شهرهای قم و اصفهان با ارتباط با علمای مبارز فعالیت های انقلابی را پی می گرفت. بعد از انقلاب نیز مدتی مسئول سپاه منطقه اصفهان بود. همچنین مدتی نیز نمایندگی ولی فقیه در وزارت دفاع و صنایع دفاعی استان اصفهان و دانشگاه مالک اشتر را برعهده داشت.


ایشان از ابتدای تأسیس منطقه چهار حوزه علمیه خواهران کشور در  دهه80 شمسی مدیریت آن را برعهده داشت و به ساماندهی و مدیریت مدار س علمیه خواهران در سه استان اصفهان، یزد و چهارمحال وبختیاری پرداخت. پس از  تفکیک مدیریت های استانی ، ایشان تا سال 1397 مدیر حوزه علمیه خواهران اصفهان بود.
ایشان از ابتدای تأسیس منطقه چهار حوزه علمیه خواهران کشور در  دهه80 شمسی مدیریت آن را برعهده داشت و به ساماندهی و مدیریت مدار س علمیه خواهران در سه استان اصفهان، یزد و چهارمحال وبختیاری پرداخت. پس از  تفکیک مدیریت های استانی ، ایشان تا سال 1397 مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان بود.


ایشان با داشتن مسئولیت مدیریتی، در امر تبلیغ دینی نیز فعال بود. ایشان مدتی در روستای  قلعه سفید نجف آباد ساکن بود و ضمن پرداختن به  امور  شرعی و تبلیغی، خدمات اجتماعی و عمرانی زیادی در این روستا داشت. بعدها نیز  با وجود سکونت در اصفهان، در ایام تبلیغی و شب های جمعه به برگزاری نماز جماعت و تبلیغ در این روستا اهتمام داشت.
ایشان با داشتن مسئولیت های مدیریتی، در امر تبلیغ دینی نیز فعال بود. به گونه ای که مدتی در روستای  قلعه سفید نجف آباد ساکن بود و ضمن پرداختن به  امور  شرعی و تبلیغی، خدمات اجتماعی و عمرانی زیادی در این روستا داشت. بعدها نیز  با وجود سکونت در اصفهان، در ایام تبلیغی و شب های جمعه به برگزاری نماز جماعت و تبلیغ در این روستا اهتمام می ورزید. در شهر اصفهان نیز سال ها در مسجد محمدی در خیابان مسجد سید و سپس در مسجد میرزا باقر واقع در همین خیابان به اقامه نماز جماعت و تبلیغ می پرداخت.


<br />
<br />


==وفات==
==وفات==
ایشان در 10 بهمن 1401 شمسی برابر با 8 رجب 1444 پس از تحمل یک دوره بیماری در بیمارستان سید الشهدا(امید) اصفهان درگذشت.پیکر ایشان پس از تشییعی باشکوه در اصفهان،  در مقبره پدر خانم ایشان آیت الله [[سید ابراهیم احمدی]] جنب گلزار شهدای شهر گلدشت نجف آباد به خاک سپرده شد.  
ایشان در 10 بهمن 1401 شمسی برابر با 8 رجب 1444 پس از تحمل یک دوره بیماری در بیمارستان سید الشهدا(امید) اصفهان درگذشت. پیکر ایشان پس از تشییعی باشکوه در اصفهان،  در مقبره پدر خانم ایشان آیت الله [[سید ابراهیم احمدی]] جنب گلزار شهدای شهر گلدشت نجف آباد به خاک سپرده شد.  
<br />
 
در  پی درگذشت ایشان پیام های تسلیت  متعددی از طرف علما و مسئولین استانی و کشوری صادر شد.  از جمله پیام های تسلیت [[حسین مظاهری|آیت الله مظاهری]]، [[سید یوسف طباطبائی نژاد|آیت الله طباطبایی نژاد]]، [[سید ابوالحسن مهدوی|آیت الله سید ابوالحسن مهدوی]]، اسلامیان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی، مرتضوی استاندار اصفهان.<br />

نسخهٔ کنونی تا ‏۲ اسفند ۱۴۰۱، ساعت ۱۱:۵۸

سيد مهدی ابطحی معروف به سید علی (1329- 1401 شمسی) از علما و مدیران حوزه علمیه اصفهان بود. ایشان از ابتدای تأسیس منطقه چهار حوزه علمیه خواهران کشور در دهه80 شمسی مدیریت آن را برعهده داشت و به ساماندهی و مدیریت مدار س علمیه خواهران در سه استان اصفهان، یزد و چهارمحال وبختیاری پرداخت. پس از تفکیک مدیریت های استانی ، تا سال 1397 مدیر حوزه علمیه خواهران اصفهان بود.

الگو:Px
اطلاعات فردی و علمی
شهرتسید علی ابطحی
زادگاهخمینی شهر
محل زندگیاصفهان
مدفنمقبره آیت الله سید ابراهیم احمدی جنب گلزار شهدای گلدشت
شهر وفاتاصفهان
اساتیدمحمد فاضل لنكرانی

حسین نوری همدانی

علی مشكينی

ناصر مكارم شيرازی

سید محمدرضا گلپايگانی

حسینعلی منتظری
فعالیت‌های اجتماعی-سیاسی
اجتماعیمدیر اسبق حوزه های علمیه خواهران استان اصفهان


معرفی

سيد مهدی ابطحی مشهور به سيدعلی فرزند سيد علی اصغر ابطحی در تاريخ 12 اسفند 1327 در خانواده ای روحانی در محله فروشان خمینی شهر به دنیا آمد. سلسله سیادت ایشان به سید محمد ديباج ابن الامام جعفر بن محمد بن علی بن الحسين بن علی بن أبي طالب(ع) می رسد. جد اعلای ایشان مرحوم سيد زين الدين علی معروف به آقا علی است که در اثر حمله افغان، از اصفهان به سده هجرت نمود و در سال 1183 هجری قمری در سن 80 سالگی در شهرستان سده(خمینی شهر کنونی) از دنيا رفت و در مزاری كه هم اکنون به مزار درب سيد مشهور است، به خاك سپرده شد.

تحصیلات

سيد مهدی ابطحی پس از طی دوره ابتدائی، وارد حوزه علميه شد و مقدمات را در مدرسه مشكات خمينی شهر طی نمود، سپس عازم اصفهان شد و در مدرسه ملا عبدالله ادامه تحصيل داد. وی حدود سال 1350 برای ادامه تحصيل به قم مشرف شد و دروس سطح و خارج را در این حوزه علمیه سپری نمود.

اساتيد

بعضی از اساتيد ايشان عبارتند از :

محیی الدین فاضل هرندی

شهید سید حسن بهشتی نژاد،

شیخ محمدهادی معرفت،

سيد محمد باقر طباطبائی،

شیخ محمد فاضل لنكرانی،

شیخ حسین نوری همدانی،

شیخ علی مشكينی،

شیخ ناصر مكارم شيرازی،

سید محمدرضا گلپايگانی

شیخ حسینعلی منتظری.

اجازات

ایشان از تعدادی از مراجع تقلید دارای اجازه اخذ وجوهات و امور شرعیه هستند، از جمله آیات عظام:

سید علی خامنه ای

ناصر مكارم شيرازی

حسین مظاهری


فعالیت ها و مسئولیت ها

ایشان در مبارزات انقلابی مردم ایران در سال 1357 حضور فعالی داشت و در شهرهای قم و اصفهان با ارتباط با علمای مبارز فعالیت های انقلابی را پی می گرفت. بعد از انقلاب نیز مدتی مسئول سپاه منطقه اصفهان بود. همچنین مدتی نیز نمایندگی ولی فقیه در وزارت دفاع و صنایع دفاعی استان اصفهان و دانشگاه مالک اشتر را برعهده داشت.

ایشان از ابتدای تأسیس منطقه چهار حوزه علمیه خواهران کشور در دهه80 شمسی مدیریت آن را برعهده داشت و به ساماندهی و مدیریت مدار س علمیه خواهران در سه استان اصفهان، یزد و چهارمحال وبختیاری پرداخت. پس از تفکیک مدیریت های استانی ، ایشان تا سال 1397 مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان بود.

ایشان با داشتن مسئولیت های مدیریتی، در امر تبلیغ دینی نیز فعال بود. به گونه ای که مدتی در روستای قلعه سفید نجف آباد ساکن بود و ضمن پرداختن به امور شرعی و تبلیغی، خدمات اجتماعی و عمرانی زیادی در این روستا داشت. بعدها نیز با وجود سکونت در اصفهان، در ایام تبلیغی و شب های جمعه به برگزاری نماز جماعت و تبلیغ در این روستا اهتمام می ورزید. در شهر اصفهان نیز سال ها در مسجد محمدی در خیابان مسجد سید و سپس در مسجد میرزا باقر واقع در همین خیابان به اقامه نماز جماعت و تبلیغ می پرداخت.


وفات

ایشان در 10 بهمن 1401 شمسی برابر با 8 رجب 1444 پس از تحمل یک دوره بیماری در بیمارستان سید الشهدا(امید) اصفهان درگذشت. پیکر ایشان پس از تشییعی باشکوه در اصفهان، در مقبره پدر خانم ایشان آیت الله سید ابراهیم احمدی جنب گلزار شهدای شهر گلدشت نجف آباد به خاک سپرده شد.

در پی درگذشت ایشان پیام های تسلیت متعددی از طرف علما و مسئولین استانی و کشوری صادر شد. از جمله پیام های تسلیت آیت الله مظاهری، آیت الله طباطبایی نژاد، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی، اسلامیان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی، مرتضوی استاندار اصفهان.