این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما
سید علی اصغر ابطحی فروشانی
سید علی اصغر فرزند سید علی اکبر از سادات و علمای شهر خمینی شهر اصفهان است، در منطقه فروشان به تبلیغ مشغول بود. سلسله سیادت وی به سید محمد ديباج ابن الامام جعفر بن محمد بن علی بن الحسين بن علی بن أبي طالب (ع) می رسد.
سید علی اصغر ابطحی فروشانی | |
---|---|
![]() |
معرفی
سيد علی اصغر ابطحی، فرزند سید علی اکبر در 18 ذيقعده الحرام سال 1334 (1305ش) در سده اصفهان، ديده به جهان گشود. سایر برداران سيد علی اصغر ابطحی نیز عبارتند از آقایان: سيد عبدالمجيد، سيدحسن و سيد حسين ابطحی. سلسله سیادت وی به سید محمد ديباج ابن الامام جعفر بن محمد بن علی بن الحسين بن علی بن أبي طالب (ع) می رسد. جد اعلای ایشان مرحوم سيد زين الدين علی معروف به آقا علی است که در اثر حمله افغان، از اصفهان به سده هجرت نمود و در سال 1183 هجری قمری در سن 80 سالگی در شهرستان سده(خمینی شهر کنونی) از دنيا رفت و در مزاری كه هم اکنون به مزار درب سيد مشهور است، به خاك سپرده شد.
وی، تعلّم را از مكتب خانه های قديم شروع كرد و با توجه به داشتن حافظه قوی تا سطوح عالی حوزه، ادامه تحصيل داده، و سپس به رتق و فتق امور مؤمنين و وعظ و خطابه مشغول گرديد.
اساتید
از جمله اساتيد ایشان: آیة الله حاج آقا امام سدهی، آیة الله حاج شيخ عبدالجواد جبل عاملی و آیة الله حاج سيد مصطفی مهدوی هستند.
همسر و فرزندان
همسر ایشان، صبيه مرحوم آية الله حاج سيدعلی محمد احمدی (قلعه سفيدی) بود که محصول این ازدواج فرخنده سه فرزند دختر و پنج فرزند پسر می باشد که عبارتند از: حجة الاسلام حاج سيد علی، حجة الاسلام حاج سيد محمد صادق، آقای حاج سيد محمدرضا، آقای سيد محسن و آقای سيد محمد كاظم.
قابل ذکر است که حضرات آيات: حاج شيخ احمد فياض، حاج سيدمرتضی و حاج سيد مجتبی مهدوی هرستانی نیز ازجمله دامادهای مرحوم آیة الله حاج سید علی محمد احمدی(قلعه سفيدی) می باشند.
وفات
مرحوم سيد علی اصغر ابطحی بعد از سالها تلاش در راه تحصيل و تبليغ دين و معارف اهل البيت، در 17 مرداد سال 1366 برابر با 12 ذی الحجه الحرام سال 1407 قمری بر اثر سكته دارفانی را وداع و به اجداد طاهرينش ملحق گرديد. پيكر آن مرحوم با شكوه تمام و با حضور علماء و مؤمنين، تشييع و بعد از اقامه نماز توسط مرحوم آيت الله حاج سيد مصطفی مهدوی، در مزار مصطفويه خمينی شهر مدفون شد.
منبع
احمد روضاتی، محمد دیباج فرزند امام صادق علیه السلام و علماء خاندان ابطحی، قم: عطر عترت، چاپ اول، ، ۱۳۹۲ش.