این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما

تفاوت میان نسخه‌های «محمدحسن بن محمدرضا شیخ‌‌العراقین نجفی کاشف‌الغطاء»

از دانشنامه حوزه علمیه اصفهان
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(ایجاد صفحه)
 
جز (اصلاح لینک)
 
(۴ نسخه‌ٔ میانی ویرایش‌شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
با <u>[[میر عبدالحسین سیدالعراقین|سید عبدالحسین سید العراقین]]</u>  و <u>[[عبدالحسین تهرانی شیخ‎ العراقین]]</u> اشتباه نشود.
'''شیخ محمّد حسن شیخ‌العراقین نجفی کاشف الغطاء''' فرزند شیخ محمّد رضا  بن شیخ موسی بن شیخ جعفر نجفی(کاشف‌الغطاء) ، ملقب به '''«شیخ العراقین'''» ومعروف به  '''«کاشفی»''' ،  از علمای قرن چهاردهم هجری در اصفهان بود .
'''شیخ محمّد حسن شیخ‌العراقین نجفی کاشف الغطاء''' فرزند شیخ محمّد رضا  بن شیخ موسی بن شیخ جعفر نجفی(کاشف‌الغطاء) ، ملقب به '''«شیخ العراقین'''» ومعروف به  '''«کاشفی»''' ،  از علمای قرن چهاردهم هجری در اصفهان بود .


== معرفی ==
==معرفی==
شیخ‌العراقین در کربلا متولّد شدو در نجف اشرف بزرگ شد ، در سن 17 سالگی در 1295ق به اتّفاق برادرش شیخ علی (صاحب حصون) به اصفهان آمد و چهار سال در آنجا در کلاس درس [[محمدباقر بن جمال الدین نجفی مسجد شاهی|حاج شیخ محمدباقر نجفی مسجد شاهی]] و دیگران حاضر می‌شد . از آن به بعد در اصفهان ساکن بود و کم کم صاحب ریاست و مکنت بسیار شد و لقب «شیخ العراقین» یافت و به «کاشفی» معروف شد. مدّتی امور کنسولگری عراق در اصفهان را عهده دار بود و با سفارت روس ارتباط داشت . از اقدامات او خراب کردن قلعه طبرک اصفهان است.<ref>ماضی النّجف و حاضرها، ج3، ص182؛ تاریخ نائین، ج47 ص89؛ تاریخ اصفهان (جابری): تعلیقات، ص102؛ دانشمندان و بزرگان اصفهان، ج1، صص 69 و 70.</ref>
او در کربلا متولّد شدو در نجف اشرف بزرگ شد و در سن 17 سالگی در 1295ق به اتّفاق برادرش [[علی بن محمدرضا نجفی کاشف‌الغطاء|شیخ علی]] (صاحب حصون) به اصفهان آمد و چهار سال در آنجا در کلاس درس [[محمدباقر نجفی مسجدشاهی|حاج شیخ محمدباقر نجفی مسجد شاهی]] و دیگران حاضر می‌شد .
 
وی از آن به بعد در اصفهان ساکن بود و کم کم صاحب ریاست و مکنت بسیار شد و لقب «شیخ العراقین» یافت و به «کاشفی» معروف شد. او مدّتی امور کنسولگری عراق در اصفهان را عهده دار بود و با سفارت روس ارتباط داشت . از جمله اقدامات وی خراب کردن قلعه طبرک اصفهان است.<ref>ماضی النّجف و حاضرها، ج3، ص182؛ تاریخ نائین، ج47 ص89؛ تاریخ اصفهان (جابری): تعلیقات، ص102؛ دانشمندان و بزرگان اصفهان، ج1، صص 69 و 70.</ref>


== وفات ==
==وفات==
شیخ‌العراقین در 7 ربیع الثّانی 1336ق وفات یافت ، جنازه اش به نجف منتقل گردید و در مقبره خانوادگی مدفون شد.<ref>مهدوی، اعلام‌ اصفهان، ج2، ص485.</ref>
شیخ‌العراقین در 7 ربیع الثّانی 1336ق وفات یافت . جنازه او به نجف منتقل گردید و در مقبره خانوادگی مدفون شد.<ref>مهدوی، اعلام‌ اصفهان، ج2، ص485.</ref>


== پانویس ==
==پانویس==
<references />
<references />


== منبع ==
==منبع==
برگرفته از : [[سید مصلح الدین مهدوی|مهدوی]]، مصلح الدین، [[اعلام اصفهان]]، اصفهان ، سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان، 1386 .
 
* [[سید مصلح الدین مهدوی|مهدوی]]، مصلح الدین، [[اعلام اصفهان (کتاب)|اعلام اصفهان]]، اصفهان ، سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان، 1386 .
 
[[رده:اعلام اصفهان،ج۲]]
[[رده:اعلام اصفهان،ج۲]]
[[رده:مدفونین در نجف]]
[[رده:علمای قرن 14]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۰ بهمن ۱۴۰۱، ساعت ۰۲:۱۰

با سید عبدالحسین سید العراقین و عبدالحسین تهرانی شیخ‎ العراقین اشتباه نشود.

شیخ محمّد حسن شیخ‌العراقین نجفی کاشف الغطاء فرزند شیخ محمّد رضا بن شیخ موسی بن شیخ جعفر نجفی(کاشف‌الغطاء) ، ملقب به «شیخ العراقین» ومعروف به «کاشفی» ، از علمای قرن چهاردهم هجری در اصفهان بود .

معرفی

او در کربلا متولّد شدو در نجف اشرف بزرگ شد و در سن 17 سالگی در 1295ق به اتّفاق برادرش شیخ علی (صاحب حصون) به اصفهان آمد و چهار سال در آنجا در کلاس درس حاج شیخ محمدباقر نجفی مسجد شاهی و دیگران حاضر می‌شد .

وی از آن به بعد در اصفهان ساکن بود و کم کم صاحب ریاست و مکنت بسیار شد و لقب «شیخ العراقین» یافت و به «کاشفی» معروف شد. او مدّتی امور کنسولگری عراق در اصفهان را عهده دار بود و با سفارت روس ارتباط داشت . از جمله اقدامات وی خراب کردن قلعه طبرک اصفهان است.[۱]

وفات

شیخ‌العراقین در 7 ربیع الثّانی 1336ق وفات یافت . جنازه او به نجف منتقل گردید و در مقبره خانوادگی مدفون شد.[۲]

پانویس

  1. ماضی النّجف و حاضرها، ج3، ص182؛ تاریخ نائین، ج47 ص89؛ تاریخ اصفهان (جابری): تعلیقات، ص102؛ دانشمندان و بزرگان اصفهان، ج1، صص 69 و 70.
  2. مهدوی، اعلام‌ اصفهان، ج2، ص485.

منبع