این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما
محمدعلی رضایی اصفهانی
محمدعلی رضایی اصفهانی از اساتید عالی در رشته علوم قرآن هستند.
این صفحه نیازمند تکمیل یا تصحیح است. این تکمیل شامل موارد علمی، اطلاعات به روز و یا سایر موضوعات است و شما می توانید در کامل تر شدن دانشنامه همراه ما باشید. |
زندگی نامه
ولادت
ایشان متولد1 اردیبهشت 1341 در محله رهنان شهر اصفهان است.
سابقه حضور در جبهه
وی دوره متوسط را در شهر اصفهان در دبیرستان شهید صدیقى (خوارزمى) گذراند، سپس در سال ۱۳۶۰ به دفاع از اسلام و مهین پرداخت.
تحصیلات
تحصیلات مقدماتی
در سال ۱۳۶۱ وارد حوزه علمیه اصفهان (مدرسه ذوالفقار) گردید و تا دوره سطح عالى و یک سال خارج را در آن حوزه گذراند.
تحصیلات تکمیلی
ایشان در سال ۱۳۶۹ وارد حوزه علمیه قم گردید و به مدت ده سال در درس خارج اساتید شاخص این شهر حضور یافت. سطح چهارم حوزه (فقه و اصول) را نیز در این شهر گرفته و هم زمان سطح چهارم رشته تخصصى تفسیر حوزه علمیه قم و دکترى علوم قرآن و حدیث واحد تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامى را به پایان رساندند.
اساتید
آیات عظام؛
- فاضل لنکرانى
- مکارم شیرازى
- معرفت
- صالحى مازندرانى
- وحید خراسانى
جایگاه
جایگاه علمی
- عضویت در هیأت علمى جامعه المصطفى(ص) العالمیه و تدریس تفسیر و علوم قرآنى در حوزه ها و دانشگاه ها.
- نگارش بیش از پنجاه کتاب و شصت مقاله که برخى مقالات در همایش هاى ملى و بین المللى حایز رتبه برتر شده و بسیارى در مجلات علمى داخل و خارج چاپ شده است.
آثار و فعالیت ها
آثار مکتوب
- نگارش و انتشار نخستین ترجمه جمعى قرآن، با همکارى گروهى از اساتید حوزه و دانشگاه در سال ۱۳۸۴ که حاصل ۱۰/۰۰۰ ساعت کار علمى و ۶۰۰ جلسه بحث جمعى است.
آثار غیر مکتوب
- نرمافزار مهر قرآن (مجموعه آثار دکتر محمدعلی رضایی اصفهانی و مجموعه آثار مرکز پژوهشی قرآن کریم المهدی)
- نرمافزار مجموعه آثار دکتر محمد علی رضایی اصفهانی حفظه الله
فعالیت ها
- تأسیس نخستین انجمن علمى قرآن پژوهى حوزه علمیه قم با همکارى اساتید حوزه و دانشگاه در سال ۱۳۸۲ ش.
- اجراى برنامه هاى تلویزیونى (از جمله ۱۱۴ برنامه سیماى سوره ها و تفسیر سوره هاى لقمان، یوسف، حدید و... برنامه هاى رادیویى (چهار سال تفسیر تحت عنوان شمیم رحمت) و پرسش و پاسخ هاى قرآنى رادیو معارف (دو سال) و نیز برنامه تبیان رادیو معارف در زمینه مباحث میان رشته اى قرآن و علم که ادامه دارد.
- اجراى برنامه هاى تلویزیونى و رادیویى فوق در راستاى تبلیغ علمى و ترویج فرهنگ قرآن در داخل و خارج صورت گرفت و منتهى به دریافت جایزه مبلغ برتر صدا و سیما در سال ۱۳۸۶ شد.
- تأسیس نخستین مرکز پژوهشى قرآنى کشور که با رعایت استانداردهاى لازم به ثبت وزارت علوم رسید (سال ۱۳۸۳ ش) این مرکز تحت عنوان «مرکز تحقیقات قرآن کریم المهدى» با همکارى ۹ نفر از اساتید حوزه و دانشگاه با دو گروه «قرآن و علم» و «قرآن و مستشرقین» تأسیس شد و تاکنون طى سه سال فعالیت بیش از ۵۰ جلد کتاب و مجله منتشر کرده است و واحد تخصصى پاسخ به پرسش ها و شبهات قرآنى آن براى اساتید و دانشجویان و طلاب راه اندازى شده است و در سال ۱۳۸۷ به عنوان مرکز برگزیده همایش اهل قلم معرفى شد.
- برنامه ریزى کارشناسى علوم قرآن و حدیث جامعه المصطفى(ص) العالمیه که با نگاهى نو انجام دادند که به تصویب وزارت علوم رسید و در حال اجرا است. در ادامه برنامه ریزى کارشناسى ارشد در رشته فوق و تقسیم آن به سه رشته «تفسیر و علوم قرآن» - «علوم حدیث» - «علوم و فنون قرائات» را انجام دادند که به تصویب وزارت علوم رسید.
- برنامه ریزى و پایه گذارى رشته هاى جدید دکترى از جمله «تفسیر تطبیقى»، «علوم حدیث تطبیقى»، «قرآن و مستشرقان» و «قرآن و علوم» با ده گرایش که بعد از تصویب در وزارت علوم، سه رشته آن به مرحله اجرا رسیده است.
- بیش از یک دهه تلاش علمى خستگى ناپذیر (۱۳۷۴ - ۱۳۸۷ ش) براى تبدیل مطالعات میان رشته اى به یک جریان علمى
- نگارش چندین جلد کتاب (از جمله پژوهشى در اعجاز علمى قرآن) و ده ها مقاله در این زمینه.
- پایه گذارى رشته آموزشى دکترى قرآن و علوم، در جامعه المصطفى(ص) العالمیه با ده گرایش (اقتصاد، علوم تربیتى، سیاست، مدیریت، جامعه شناسى، روانشناسى، تاریخ، بهداشت و سلامت، نجوم، حقوق) که بعد از تصویب در وزارت علوم اجرا شد و برخى دانشگاه ها و مراکز دیگر در حال برنامه ریزى براى اجراى آن هستند.
- تأسیس «گروه پژوهشى قرآن و علوم» در مرکز تحقیقات قرآن کریم المهدى که به تصویب وزارت علوم رسید.
- تلاش براى شکل گیرى پیش از ده گروه میان رشته اى قرآن و علوم، در ضمن دانشنامه قرآن شناسى پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامى.
- راه اندازى واحد تخصصى پاسخ به پرسش هاى قرآن و علم در مرکز تحقیقات قرآن کریم المهدى که دوازده جلد از پرسش و پاسخ هاى آن چاپ شده است.
- گنجاندن درس «قرآن و علوم بشرى» و «حدیث و علوم بشرى» در درس هاى کارشناسى ارشد مراکز مختلف آموزش قرآن کریم.
- راه اندازى مجله تخصصى «قرآن و علم» از سال ۱۳۸۷.
- نظارت و هدایت طرح «تفسیر علمى قرآن» بنیاد پژوهش هاى قرآنى مشهد.
- طرح مبحث «نظریه پردازى هاى علمى قرآن» و برگزارى نشست علمى در این زمینه (۱۳۸۵) که مى تواند زمینه ساز نهضت فکرى در مباحث بین رشته اى قرآن و علم گردد و تحولى در مبانى علوم تجربى، به ویژه علوم انسانى ایجاد کند و به تولید علم جدید در راستاى سعادت بشر منتهى گردد.
- راه اندازى مجله تخصصى «قرآن پژوهى خاورشناسان» (قرآن و مستشرقان) از سال ۱۳۸۶ ش که در راستاى دفاع از قرآن در برابر تهاجم برخى مستشرقان به قرآن سامان یافت.
- عضویت در هیئت تحریریه دو مجله «قرآن و علم» و «قرآن و مستشرقان» و نیز مجله «انتظار» و مجله ره آورد قرآن.
- راه اندازى سایت مرکز تحقیقات قرآن کریم المهدى از سال ۱۳۸۵
- تولید چندین CD در مباحث تفسیرى، پرسش و پاسخ، آثار قرآنى و... با همکارى مرکز تحقیقات کامپیوترى علوم اسلامى.
- پایه گذارى دوره «تربیت مدرس» و «تربیت محقق تفسیر و علوم قرآن» در قم (۱۳۸۶) که توسط مرکز پژوهشی قرآن کریم المهدى با همکارى انجمن قرآن پژوهى و مراکز دیگر تاکنون ۱۰ دوره آن اجرا شده است.[۱]