این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما

عباس بن جعفر بن محمدباقر اردستانی

از دانشنامه حوزه علمیه اصفهان
پرش به ناوبری پرش به جستجو

آقا میرزا عباس بن جعفر بن محمدباقر اردستانی ملقب به عماد الاسلام (۱۲٨٨ق_١٣٤١ق) در مهاباد به دنیا آمد.[۱]

زندگی نامه

ولادت

آقا میرزا عباس در سال ١٢٤٨ش /۱۲٨٨ق در مهاباد به دنیا آمده است.

خاندان

طایفهٔ وی در مهاباد اردستان به طایفه حاج محمدباقر معروف است. حاج محمدباقر پسری بـه نام جعفر داشته که او دارای سه پسر به نامهای آقا میرزا عباس ملقب به عماد الاسلام، شیخ محمد ملقب بـه شیخ الملک و شیخ محمدباقر ملقب به جناب بوده است.

تحصیلات

وی بـه سبب عشق و علاقه ای که به کسب علم و دانش داشته در سن بلوغ به تحصیل پرداخته و خط شکسته را بسیار خوب می نوشته است. وی برای ادامه تحصیل رهسپار اصفهان گردید و در یکی از حجره های مدرسه حاجیها که در نزدیک مسجد حکیم واقع بوده با محمودآقا انصاری هم حجره شده است. این دو هم حجره ای بعـد از چند سال تحصیل در مدرسهٔ حاجیها از هم جدا شده و محمود آقا وارد خدمت ارتش و آقا میرزا عباس عـازم عتبات عالیات گردیده است.

آقا میرزا عباس در حوزه علميه مراجع تقلید آن زمان از جمله ملا محمدکاظم خراسانی در نجف اشرف وارد شده و به تکمیل تحصیلات خود پرداخت.

فعالیت ها

وی پس از دریافت اجازه اجتهاد این استاد خود به اصفهان بازگشت و در مدرسه حاجیها به تدریس فقه و اصول پرداخت. پس از استقرار مشروطیت آقا میرزا عباس به کمک عده ای از دوستان خود به تأسیس عدالتخانه در اصفهان پرداخت و خود کارهای عدالتخانه را منظم و مرتب ساخته و مدتی نیز به ریاست آن رسید.

در سال ۱۲۹۹ش/ ۱۳۳۹ق به سبب حکمی که عمادالاســلام بـر علیه منشی یکی از کنسولگریهای خارجی در اصفهان صادر نمود. به فشار سفارتخانه آن کشور از کار بر برکنار و تا آخر عمر خانه نشین شد.[۲]

وفات

میرزا عباس در ۱۰ ذی حجه ١٣٤١ق وفات و در قبرستان مهاباد اردستان به خاک سپرده شد.

پانویس

  1. مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد، دانشنامه تخت فولاد،ج۴، ص۳۸۵.
  2. مجلـه وحـيـد، شماره ۲۸، ص ٤٦ و شماره ٢٩، ص ٣٢؛ رفیعی مهرآبـــــادی، ابوالقاسم، آتشکده اردستان، ج ۲، ص۳۰۳.

منبع

  • مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد: زيرنظر اصغر منتظرالقائم، دانشنامه تخت فولاد اصفهان،ج۴، اصفهان: سازمان فرهنگی تفريحی شهرداری اصفهان، چاپ اول، 1394.