این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما

شهید حسن منتظری(نجف آبادی)

از دانشنامه حوزه علمیه اصفهان
پرش به ناوبری پرش به جستجو
شهید حسن منتظری(نجف آبادی)
H.montazeri.jpg
زادهٔ۱۳۴٣
نجف آباد
درگذشت/شهادت٢٩\٠١\١٣۶٧
فاو-اروند رود
مدفنگلزار شهدای نجف آباد
محل تحصیلمدرسه علمیه نجف آباد
حوزه علمیه امام صادق(ع)اصفهان
والدین
  • براتعلی (پدر)

طلبه شهید حسن منتظری(نجف آبادی) به عنوان بسیجی در جبهه حضور یافت. بیست و نهم فروردین ١٣۶٧، با سمت فرمانده گردان در فاو عراق به شهادت رسید. پیکر او مدت ها در منطقه بر جا ماند و سال ١٣٨٠ پس از تفحص، در جنت الشهدای زادگاهش به خاک سپرده شد. برادرش رضا نیز شهید شده است.[۱]

زندگینامه

چهارم مهر ١٣۴٣، در شهرستان نجف آباد چشم به جهان گشود. پدرش براتعلی، کفاش بود و مادرش ربابه نام داشت. تا سوم متوسطه درس خواند. سپس به فراگیری علوم دینی و حوزوی تا (سطح مقدمات) پرداخت. سال ١٣۶۵ ازدواج کرد. حسن منتظری، طلبه کوشا و صادق مدرسه علمیه امام صادق (ع) و مجاهدي فداکار بود که در کنار درس و بحث حوزه از دفاع مقدس غافل نمیشد.

فرمانده یکی از گردانهای لشگر ۸ نجف اشرف بود. هم معرفت داشت و هم شجاعت، هم علم دین داشت و هم قاطعیت تکنیک فرماندهی را خوب می دانست؛ چرا که دوره های نظامی بویژه دوره چریکی را در لبنان دیده بود و به ظرافت های فرماندهی آگاهی داشت.

از غائله کردستان و مبارزه با ضد انقلاب گرفته تا عملیات های فتح بستان، فتح المبین، محرم، رمضان و والفجرها شرکت و درسمت فرماندهی گردان نقش فعال در هدایت جنگ داشت و سرانجام در خروش ارونده به دریای رحمت الهی پیوست.شهید منتظری از همان دوران نوجوانی و جوانی به تلاش بی وقفه در راه اعتلای فضیلت می کوشید.

در دوران دبیرستان به شکل گیری انجمن اسلامی کمک نمود و بچه های مستعدی را که روحیه منفی داشتند جلب می کرد و با القای مفاهیم دینی و انقلابی به کادر سازی می پرداخت.او همواره با جاذبه ای زیبا و دافعه ای بجا نقش الگو داشت و دیگران تحت تأثیر عمل و جذبه کلامش می شدند.[۲]

پانویس

  1. واحد تحقیقات امام زاده شاه جمال با همكاری سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران، فرهنگ اعلام شهدای روحانی ، ص۶۴۸.
  2. کنگره شهدای طلبه و روحانی استان اصفهان، شاهدان روحانی ،ص۲۷۶.

منابع