این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما

شهیده صدیقه سادات موسویان نجف آبادی

از دانشنامه حوزه علمیه اصفهان
پرش به ناوبری پرش به جستجو

شهیده صديقه السادات موسویان نجف آبادی ،(۱۳۱۸ش_١٣٦٦ش) شهیده فرهیخته و ام الشهيد به سال ۱۳۱۸ شمسی دیده به جهان گشود.[۱]

فعالیت ها

وی با توجه به از دست دادن مادر در دوران طفولیت و پس از طی دوره ابتدایی به سراغ دروس حوزوی و دانشهای قرآنی رفت و قریب بیست سال از عمر خود را با فراگیری علوم دینی و همراه آن تدریس به خواهران گذراند.

خانم موسویان مدتها از محضر مجتهده دوران بانوسیده نصرت امین(ره) بهره برد و با وجود اختناق و سختگیری های ساواک با برگزاری جلسات قرآن، احکام و برگزاری دعا و احیاء به ویژه در ایام ماه مبارك رمضان به رونق آموزشهای مذهبی در جامعه خاص در بین بانوان كمك فراوانی نمود.

دامنه ایثار وی به اندازه ای بود که میراث پدری را كه يك مغازه بود فروخته و پول آن را صرف احداث گرمابه ای در یکی از دور دست ترین روستاها نمود. او حتی خانواده خود را نیز تشویق به كمك ايجاد مراکز عام المنفعه نمود.

این بانو در جنگ تحمیلی و طی ایام دفاع مقدس با تمام وجود به همراهی و مساعدت برای رزمندگان اسلام فعالـیـت داشـت و بـه فاصله دو ماه دو فرزند او در جبهه های نبرد به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.

وفات

صديقه السادات موسویان که در سال ١٣٦٦ش به همراه کاروان حج به عنوان روحانی خواهر از استان اصفهان اعزام شده بود و جهت انجام مراسم برائت از مشرکین مشارکت داشت.

در تاریخ نهم مردادماه همان سال و در اثر ضرب و شتم عمال رژیم تبهکار آل سعود به درجه رفیع شهادت نائل آمد.[۲]

پانویس

  1. مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران استان اصفهان، طلایه داران پارسایی، ص۲۳۰
  2. مشاهیر زنان اصفهان، ص ٢٢٤. ٢٢٦؛ انقلاب اسلامی به روایت اسناد ساواک در استان اصفهان، ج ۱، ص۳۸۲؛ دانشنامه تخت فولاد اصفهان ، ج ۳، ص۲۳۳.۲۳۰.

منابع

  • مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران استان اصفهان، طلایه‌داران پارسایی(بانوان عالمه اصفهان از قرن اول هجری تا عصر حاضر)، قم: مرکز نشر هاجر، ۱۳۹۶.
  • ریاحی، محمدحسین، مشاهیر زنان اصفهان، اصفهان: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، ۱۳۷۵ش.