این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما

سید علی سجادالواعظین

از دانشنامه حوزه علمیه اصفهان
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سید علی سجادالواعظین

سید علی معروف به سجادالواعظین، از مشاهیر و محترمین اهل منبر و فرزند سید محمدرضا صدرالذاكرین است.

زندگی نامه

میر سید علی در بین عوام و خواص اصفهان، در كمال عزت و احترام و مقبول القول بود. منبرهای او مشتمل بر مواعظ شافیه و پند و اندرزهای دینی بود و در ذكر مصیبت، سلیقه ای مخصوص داشت كه مردم را شدیداً منقلب می نمود.

خاندان

پدرش، سید محمدرضا از روضه خوانان معروف اصفهان و متوفی شب 19 رمضان 1310ق و مدفون در مقبره سر قبر آقا ( خاندان امام جمعه ) محله باب الدشت است.[۱]

سید علی چهار برادر به نامهای سید محمد صدر الواعظین، سید مهدی رئیس الواعظین، سید ابراهیم ملقّب به بکأ و سید خلیل داشت.[۲]

فرزندان

سه نفر از فرزندان سید علی ، از وعاظ و فضلای اصفهان هستند که عبارتند از:

  • سید فضل الله سجادالواعظین؛ از وعاظان خوش بیان اصفهان بود كه در حدود سال 1330ق ولادت یافت و پس از طی تحصیلاتی چند، به وعظ و خطابه مشغول گردید. اما با وجود تسلّط به زبان عربی، صرف و نحو و ادبیات عرب، به جهت شرایط زمانی دوران رضاخان و سختگیری نسبت به علما، اجازه معمم شدن نیافت و همچون سایر علما از امور اجتماعی كناره گیری نمود. پس از شهریور سال 1320ش و بركناری رضاخان از سلطنت، وی وعظ و خطابه را از سرگرفت و در مجالس هفتگی به سخنرانی پرداخت. وی چندی نیز در حوزه درس آیت الله سید علی ابطحی حاضر می شد.[۳] سید فضل الله سجادالواعظین در روز چهارشنبه 16 شوال 1400ق / پنجم شهریور 1359ش فوت و در كنار پدر بزرگوارش به خاك سپرده شد.
  • سید علی نقی سجاد الواعظین؛ از وعاظ اصفهان متوفی 10 شعبان 1404ق و مدفون در كنار پدر است.
  • سید رضا حسن الحسینی؛ معروف به سجاد الواعظین فرزند دیگر سید علی نیز از وعاظ و محترمین اصفهان متوفی 27 شعبان 1391ق و مدفون در كنار پدر است.

وفات

سید علی در سال 1359ق فوت و داخل بقعه فاضل سراب در تخت فولاد اصفهان به خاك سپرده شد.[۴]

پانویس

  1. قاسمی، شرح مجموعه گل، ص 285.
  2. مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد، دانشنامه تخت فولاد اصفهان، ج3، ص50.
  3. جواهری، شرح حال سید فضل الله سجادالواعظين، خطی.
  4. مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد، دانشنامه تخت فولاد ، ج2، ص438.

منابع

  • مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد: زيرنظر اصغر منتظرالقائم، دانشنامه تخت فولاد اصفهان، ج2، اصفهان: سازمان فرهنگی تفريحی شهرداری اصفهان، چاپ اول، 1389.
  • مجموعه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد: زيرنظر اصغر منتظرالقائم، دانشنامه تخت فولاد اصفهان، ج3، اصفهان: سازمان فرهنگی تفريحی شهرداری اصفهان، چاپ اول، 1390.
  • قاسمی، رحیم، شرح مجموعه گل: مشاهیر مدفون در تکیه سیدالعراقین تخت فولاد اصفهان، اصفهان: کانون پژوهش، چاپ دوم، 1390.