این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما
دانشنامه حوزه علمیه اصفهان
از اصفهان با وصف نصف جهان یاد می کنند. قمست مهمی از این توصیف مدح آمیز مرتبط با تأثیرات فرهنگی و دینی اصفهان است که آثار تاریخی این شهر نیز در بستر آنها شکل گرفته اند. در این میان، حوزه علمیه اصفهان یکی از مراکز علمی و فرهنگی جهان اسلام است که در برهه های مختلف تأثیرات شگرفی را بر فرهنگ و تمدن اسلامی داشته است. چنانچه مقام معظم رهبری آیت الله خامنه ای دراینباره می فرمایند:
« در این چهارصد سال اخیر، تعداد علمای بزرگ اصفهان در فقه و در فلسفه و در حدیث و در تفسیر و امثال اینها ــ که اهمّیّتشان و ارزششان و شهرتشان مربوط به خصوصِ اصفهان نیست؛ بعضی همهی دنیای اسلام را و بعضی همهی ایران را فراگرفته - را اگر بخواهیم اسم بیاوریم، فقط اسمشان را اگر بنویسیم، یک کتاب قطور خواهد شد. بزرگانِ علمای ما حتّی تا زمان نزدیک به ما، مثل مرحوم آقای نائینی، مرحوم آسیّدابوالحسن اصفهانی، مرحوم حاج شیخ محمّدحسین اصفهانی، همهی بزرگان علم دورانهای مختلف قبل از اینها تا حدود چهارصد سال، اصفهانیاند. خب شهر علم است دیگر؛ یعنی تربیتکننده است؛ نه فقط در فقه، در فلسفه هم همین جور است. بعضی هم اصفهانی نیستند، لکن در اصفهان رشد کردند، در اصفهان بُروز کردند، اصفهان اینها را رو آورد. این، خصوصیّت اصفهان است.»[۱]
دانشنامه حوزه علمیه اصفهان پروژه ای علمی و فرهنگی و تبلیغی است که به توصیف گذشته و حال حوزه علمیه می پردازد و سیر تحولات، مراکز علمی و شخصیت های برجسته آن را بیان می کند. این دانشنامه به صورت یک پایگاه اینترنتی و وبگاه ویکی راه اندازی شده است و با تحقیق و رصد مستمر اطلاعات خویش را تکمیل و ارائه می کند.
دانشنامه حوزه علمیه اصفهان با نام اختصاری "ویکی حوزه" بستری تعاملی در بستر وب با هدف اطلاع رسانی، نشر و ایجاد مشارکت در مورد داشته ها، ظرفیت ها و محصولات انسانی، علمی و فرهنگی حوزه علمیه اصفهان است.
"ویکی حوزه" این قابلیت را دارد تا ضمن معرفی اماکن حوزوی و مدارس علمیه، سوابق علمی اعلام حوزه و آثار ایشان را در ادوار مختلف با لحاظ ارتباطات موجود، مورد توجه و دقت علمی قرار دهد.
- استفاده از منابع مختلف
- ایجاد بستر پژوهش و تحقیق
- گستردگی و وسعت موضوعات
- امکان مشارکت و همراهی مخاطبین
- تکامل پذیری و قابل ویرایش بودن اطلاعات
- دسترسی سریع و راحت
- جستجومحوری و تحقیق پذیری اطلاعات
ارتباط با ما
جهت ارتباط با دانشنامه می توانید از این طریق اقدام فرمائید:
1- تماس تلفنی با دفتر دانشنامه : 33944102-031
2- ارسال ایمیل به نشانیdaneshname@esf-hozeh.ir
3- مراجعه حضوری به دفتر دانشنامه : اصفهان-خیابان حافظ - مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان