این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما

مدرسه امام زاده اسماعیل

از دانشنامه حوزه علمیه اصفهان
نسخهٔ تاریخ ‏۲۲ خرداد ۱۴۰۲، ساعت ۰۱:۱۸ توسط Kh1.Abedi (بحث | مشارکت‌ها) (جایگزینی متن - 'رده:مدارس علمیه' به 'رده:مدارس علمیه برادران')
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
ویژگی های ذکر شده اثر توسط مرحوم مهدوی
سال ساخت در عهد صفوی
آدرس صحن امامزاده اسماعیل
وضعیت: آباد و محلّ سکونت طلّاب است.
علّت نام گذاری: در صحن امامزاده اسماعیل است
کد مؤلف AUTHORCODE00453AUTHORCODE

تحقیق مرحوم مصلح الدین مهدوی

مرحوم سید مصلح الدین مهدوی در کتاب اصفهان دارالعلم شرق اینگونه ذکر کرده اند: [مهدوی:] این مدرسه در صحن امامزاده اسماعیل ساخته شده است.

اتاق های اطراف صحن امامزاده، به جای اینکه جهت سکونت زوّار امامزاده باشد، محل سکونت عدّه ای از فقرا و مستمندان بوده و برخی از این اتاقها نیز به صورت انبار در اختیار کسبه اطراف امامزاده می باشد. در زمانی که تعداد دانشجویان دینی اصفهان زیاد بوده و مدارس موجود جهت سکونت آنها کافی نبوده است از همین اتاقهای اطراف صحن استفاده می کردند و صحن خود امامزاده مدرسه ای بوده است .

در اطراف دو جانب غربی در هر طرف چهار مصراع به خط نستعلیق سفید بر زمینه کاشی خشت لاجوردی نوشته شده است.

در دو اسپر بالای سکوهای طرفین سر در به خط بنائی شطرنجی با کاشی لاجوردی بر زمینه آجری سوره «النصر» نوشته شده و در دو اسپر طرفین در چوبی صحن به خط بنائی نوشته شده است: قال النبی- صلّی اللّه علیه و آله-: انا مدینه العلم و علی بابها.

در کتیبه گچ بری محراب شبستان مسجد امامزاده اسماعیل که به مسجد شعیا معروف است دو حدیث از احادیث نبوی که عموما در مدارس نوشته می شود به خط ثلث برجسته سفید بر زمینه آبی آسمانی گچ بری شده است.

[تاریخ فرهنگ اصفهان] در سال 1315 بوسیله مرحوم سیّد علی نقی امامزاده اسماعیل دایر گردید. این مدرسه در احمدآباد، مقابل سراج الملک با مشارکت دو نفر معلم مدّتی اداره و سپس منحل گردید و چندان معروف نگشت.[۱]

پانویس

  1. اصفهان دار العلم شرق، مهدوی، ص:73