این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما

تفاوت میان نسخه‌های «سید محمدحسین مدرس صادقی»

از دانشنامه حوزه علمیه اصفهان
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(تطبيق با كتاب اعلام)
جز
سطر ۱: سطر ۱:
[[پرونده:M.h- modares sadeghi.jpg|بندانگشتی|'''سيد محمدحسين مـدرس صـادقی''' فرزنـد سـيد محسن ،اديب ،شاعر، فاضل معاصر است.که از ادبا و شعرای بزرگ عهد خویش به شمار می آمد.]]
[[پرونده:M.h- modares sadeghi.jpg|بندانگشتی|سيد محمدحسين مـدرس صـادقی ]]
'''سيد محمدحسين مـدرس صـادقی''' فرزنـد سـيد محسن ،اديب ،شاعر، فاضل معاصر است.وی در سال 1304 قمری در اصفهان ديده بـه جهان گشـود .
'''سيد محمدحسين مـدرس صـادقی''' (1304ق -1389ق) فرزنـد سیّد محسن بن سیّد محمّدباقر بن میر سیّد علی حسینی، اديب ،شاعر، فاضل معاصر است. وی از ادبـا و شـعرای بـزرگ عهـد خويش به شمار می آمد که در سال در اصفهان متولّد شده و تحصیلات مقدّماتی خویش را در اصفهان انجام داد و سپس به کار در یکی از تجارت خانه های اصفهان مشغول شد.  


==زندگی نامه==
== آثار ==
وی از ادبـا و شـعرای بـزرگ عهـد خويش به شمار می آمد. وي در ديوان اشعاري بـا عنوان گلشن نجـات در 228 صـفحه دارد كـه در آغاز آن در بالا و پايين تمثالش در هشـت بيـت خود را اينگونه معرفی می كند.  
او نزد برادرش میرزا عبداللَّه ثقه الاسلام تحصیل نموده و خط نسخ را نیکو می نوشته و قرآن مجید را کتابت نموده است.] <ref>مهدوی، اعلام اصفهان، ج۲، ص 742</ref>
شعر را نیکو می سروده و در ديوان اشعاري بـا عنوان گلشن نجـات در 228 صـفحه است و در آغاز آن در بالا و پايين تمثالش است، در هشـت بيـت خود را اينگونه معرفی می كند.  
{{شعر}}
{{شعر}}
{{ب|مــنم حســين مــدرس ســلاله ی اخيــار| تولّـدم بـه صـفاهان هـزار و سيصـد و چـار}}  
{{ب|مــنم حســين مــدرس ســلاله ی اخيــار| تولّـدم بـه صـفاهان هـزار و سيصـد و چـار}}  
سطر ۱۳: سطر ۱۴:
از ديگر آثار وی [[كتاب اسرار محبين]] در مناجاتنامه از مضمون [[دعـای ابـوحمزه ثمالی]] و ضميمه قطعاتی در مدح و مراثی [[ائمـه طـاهرين]] (ع) و بحرالطويـل از شـرح مختصر مسافرت حضرت امام حسين(ع) می باشد.  
از ديگر آثار وی [[كتاب اسرار محبين]] در مناجاتنامه از مضمون [[دعـای ابـوحمزه ثمالی]] و ضميمه قطعاتی در مدح و مراثی [[ائمـه طـاهرين]] (ع) و بحرالطويـل از شـرح مختصر مسافرت حضرت امام حسين(ع) می باشد.  


اين كتاب در سـال 1373 قمـری توسط چاپخانه اولياء به طبع رسيده است. همچنين در ارشادالمسلمين، اشاره ای به پيشـه ی او شـده و نوشـته اسـت <span> </span><span> </span>:  <blockquote>«ايـن مرحوم با تمام فضل و دانش در سلك كسبه درآمده اند.» اشعار ديوان او بيشتر در مدايح و مراثی اهـل بيـت عصـمت و طهـارت اسـت و حكايت و غزلياتی اندك نيز در آن مشاهده می شود."  </blockquote>اشعار او در مدح حضرت اميرالمؤمنين (عليه السلام):  
اين كتاب در سـال 1373 قمـری توسط چاپخانه اولياء به طبع رسيده است. همچنين در ارشادالمسلمين، اشاره ای به پيشـه ی او شـده و نوشـته اسـت <span> </span><span> </span>:  <blockquote>«ايـن مرحوم با تمام فضل و دانش در سلك كسبه درآمده اند.» اشعار ديوان او بيشتر در مدايح و مراثی اهـل بيـت عصـمت و طهـارت اسـت و حكايت و غزلياتی اندك نيز در آن مشاهده می شود."  </blockquote>
[[پرونده:Ketab asrar mohebin.jpg|بندانگشتی|300x300پیکسل|کتاب اسرار المحبین]]
اشعار او در مدح حضرت اميرالمؤمنين (عليه السلام):  
{{شعر}}
{{شعر}}
{{ب|جهـان امـروز چـون خلـد بـرين اسـت |كـــه مولـــود اميرالمـــؤمنين اســـت}}
{{ب|جهـان امـروز چـون خلـد بـرين اسـت |كـــه مولـــود اميرالمـــؤمنين اســـت}}
سطر ۲۱: سطر ۲۴:


==وفات==
==وفات==
وی در 6 محرم 1389 قمری وفات يافت و در كنار [[نورالله نجفی اصفهانی|آيت اللّه ثقه الاسلام]] در تکیه سادات میر محمّد صادقی واقع در تخت فولاد مدفون شـد . مرحوم [[محمد حسین صغیر اصفهانی|صغير اصفهانی]] در وفاتش مرثيه ای سروده است.<ref>مهدوی، اعلام اصفهان، ج۲، ص 742</ref>
وی در 6 محرم 1389 قمری وفات يافت و در كنار [[نورالله نجفی اصفهانی|آيت اللّه ثقه الاسلام]] در [[تکیه میر محمدصادقی|تکیه سادات میر محمّد صادقی]] واقع در [[تخت فولاد]] مدفون شـد . مرحوم [[محمد حسین صغیر اصفهانی|صغير اصفهانی]] در وفاتش مرثيه ای سروده است.<ref>مهدوی، اعلام اصفهان، ج۲، ص 742</ref>


اشعار سنگ نوشته مزارش چنين است:
اشعار سنگ نوشته مزارش چنين است:
سطر ۳۵: سطر ۳۸:


==منبع==
==منبع==
بر گرفته از[[ کتاب تذكره شعراي تخت فولاد اصفهان| کتاب تذكره شعرای تخت فولاد اصفهان]]<span> </span>: معرفی شعرای مدفون در [[تخت فولاد |تخت فولاد اصفهان]]، عليرضا لطفي (حامد اصفهاني)، اصفهان: سبر زمان فرهنگی تفريحي شهرداري اصفهان، 1390.
بر گرفته از[[ کتاب تذكره شعراي تخت فولاد اصفهان| کتاب تذكره شعرای تخت فولاد اصفهان]]<span> </span>: معرفی شعرای مدفون در [[تخت فولاد |تخت فولاد اصفهان]]، عليرضا لطفي (حامد اصفهاني)، اصفهان: سا زمان فرهنگی تفريحي شهرداري اصفهان، 1390.
 
برگرفته از: [[سید مصلح الدین مهدوی|مهدوی]]، مصلح الدین، [[اعلام اصفهان]]، اصفهان: سازمان فرهنگی تفريحی شهرداری اصفهان، ۱۳۸۶.
برگرفته از: [[سید مصلح الدین مهدوی|مهدوی]]، مصلح الدین، [[اعلام اصفهان]]، اصفهان: سازمان فرهنگی تفريحی شهرداری اصفهان، ۱۳۸۶.
[[رده:کتاب تذکره شعرای تخت فولاد اصفهان]]
[[رده:کتاب تذکره شعرای تخت فولاد اصفهان]]

نسخهٔ ‏۱۲ مهر ۱۴۰۱، ساعت ۱۷:۲۱

سيد محمدحسين مـدرس صـادقی

سيد محمدحسين مـدرس صـادقی (1304ق -1389ق) فرزنـد سیّد محسن بن سیّد محمّدباقر بن میر سیّد علی حسینی، اديب ،شاعر، فاضل معاصر است. وی از ادبـا و شـعرای بـزرگ عهـد خويش به شمار می آمد که در سال در اصفهان متولّد شده و تحصیلات مقدّماتی خویش را در اصفهان انجام داد و سپس به کار در یکی از تجارت خانه های اصفهان مشغول شد.

آثار

او نزد برادرش میرزا عبداللَّه ثقه الاسلام تحصیل نموده و خط نسخ را نیکو می نوشته و قرآن مجید را کتابت نموده است.] [۱] شعر را نیکو می سروده و در ديوان اشعاري بـا عنوان گلشن نجـات در 228 صـفحه است و در آغاز آن در بالا و پايين تمثالش است، در هشـت بيـت خود را اينگونه معرفی می كند.

مــنم حســين مــدرس ســلاله ی اخيــار تولّـدم بـه صـفاهان هـزار و سيصـد و چـار
شـــمرده دفتـــر آمـــار ثبـــت نـــام مـــراشـمار پـنج و ده ششصـد اسـت و هشـت هزار

ديوان اين شاعر اديب توسط چاپخانه ی مهربان اصفهان در 1374 قمری به زيور طبع آراسته گرديده و در تاريخ چاپ ديوان درده بيت آغاز ديوان به چـاپ رسـيده است.

از ديگر آثار وی كتاب اسرار محبين در مناجاتنامه از مضمون دعـای ابـوحمزه ثمالی و ضميمه قطعاتی در مدح و مراثی ائمـه طـاهرين (ع) و بحرالطويـل از شـرح مختصر مسافرت حضرت امام حسين(ع) می باشد.

اين كتاب در سـال 1373 قمـری توسط چاپخانه اولياء به طبع رسيده است. همچنين در ارشادالمسلمين، اشاره ای به پيشـه ی او شـده و نوشـته اسـت   :

«ايـن مرحوم با تمام فضل و دانش در سلك كسبه درآمده اند.» اشعار ديوان او بيشتر در مدايح و مراثی اهـل بيـت عصـمت و طهـارت اسـت و حكايت و غزلياتی اندك نيز در آن مشاهده می شود."

کتاب اسرار المحبین

اشعار او در مدح حضرت اميرالمؤمنين (عليه السلام):

جهـان امـروز چـون خلـد بـرين اسـت كـــه مولـــود اميرالمـــؤمنين اســـت
تعـــالی اللّـــه از ايـــن روز مبـــارك كــه روز شــوكت اســلام و ديــن اســت
مبـارك عيـدی و فرخنـده روزی اسـت طلـوع شـمس علـم و مـاه ديـن اسـت [۲]

وفات

وی در 6 محرم 1389 قمری وفات يافت و در كنار آيت اللّه ثقه الاسلام در تکیه سادات میر محمّد صادقی واقع در تخت فولاد مدفون شـد . مرحوم صغير اصفهانی در وفاتش مرثيه ای سروده است.[۳]

اشعار سنگ نوشته مزارش چنين است:

غافــل مشــو از دوســتی حــب علــیبـــا آل علـــی گـــذار طـــرح الفـــت
بــی دوســتی علــی مجــو راه نجــات ره پر خطر است و نيسـت ايـن راحـت [۴]

پانویس

  1. مهدوی، اعلام اصفهان، ج۲، ص 742
  2. ديوان مدرس صادقی، چاپخانه مهربان اصفهان(موجود در كتابخانه ی تخصصی تخت فـولاد اصـفهان )؛ ارشادالمسلمين فی شرح حالات اولاد اميرالمؤمنين (عليه السلام)، آيةاللّه سيد عبداللّه معروف به ثقـه الاسـلام، ناشر: سيد جمال الدين مدرس صادقی، چاپ اول، چهارصد جلـد، 23/آبـان /1374) موجـود در كتابخانـه تخصصی تخت فولاد
  3. مهدوی، اعلام اصفهان، ج۲، ص 742
  4. لطفی، تذکره شعرای تخت فولاد، صص529-532

منبع

بر گرفته از کتاب تذكره شعرای تخت فولاد اصفهان : معرفی شعرای مدفون در تخت فولاد اصفهان، عليرضا لطفي (حامد اصفهاني)، اصفهان: سا زمان فرهنگی تفريحي شهرداري اصفهان، 1390.

برگرفته از: مهدوی، مصلح الدین، اعلام اصفهان، اصفهان: سازمان فرهنگی تفريحی شهرداری اصفهان، ۱۳۸۶.