این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما

تفاوت میان نسخه‌های «محمدباقر بن حاج محمدرضا قمشه‌ای»

از دانشنامه حوزه علمیه اصفهان
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(افزودن رده)
(اصلاح منبع)
 
(۲ نسخه‌ٔ میانی ویرایش‌شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
{{رده‌بندی‌نشده}}{{نیازمند ویرایش}}
'''ملا محمد باقر بن حاج محمد رضا قمشه ای''' عالم فاضل و حکیم بارع، جامع معقول و منقول، از علمای بزرگ اوایل قرن سیزدهم هجری اصفهان است.  
'''ملا محمد باقر بن حاج محمد رضا قمشه ای''' عالم فاضل و حکیم بارع، جامع معقول و منقول، از علمای بزرگ اوایل قرن سیزدهم هجری اصفهان است.  
==زندگينامه==
==زندگينامه==
سطر ۱۳: سطر ۱۵:
<references />
<references />
==منبع==
==منبع==
برگرفته از: [[سید مصلح الدین مهدوی|مهدوی]]، مصلح الدین، [[اعلام اصفهان]]، اصفهان: سازمان فرهنگی تفريحی شهرداری اصفهان، ۱۳۸۶.
 
* [[سید مصلح الدین مهدوی|مهدوی]]، سید مصلح الدین، [[اعلام اصفهان (کتاب)|اعلام اصفهان]]، اصفهان: سازمان فرهنگی تفريحی شهرداری اصفهان، ۱۳۸۶.
 
[[رده:اعلام اصفهان،ج۲]]
[[رده:اعلام اصفهان،ج۲]]
[[رده:صفحات ابهام زدایی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۰ فروردین ۱۴۰۲، ساعت ۱۶:۵۵

ملا محمد باقر بن حاج محمد رضا قمشه ای عالم فاضل و حکیم بارع، جامع معقول و منقول، از علمای بزرگ اوایل قرن سیزدهم هجری اصفهان است.

زندگينامه

او در محله فضل آباد قمشه متولد شده و در اصفهان نزد جمعی از علما فقه و اصول آموخت و سپس به درس ملا على نوری و ملا اسماعیل واحد العين حاضر شده است. پس از آن راهی نجف اشرف شده و در محضر شيخ محمد حسن نجفی(صاحب جواهر) کسب فیض نموده و به اجتهاد نائل آمده است. پس از آن به زادگاه خود مراجعت نموده و مرجع امور شرعی آن حدود بوده و جمعی از افاضل آنجا نزد وی به تحصیل پرداخته اند.

حاج فرهاد میرزا معتمدالدوله از شاهزادگان قاجاراوصاف روحی و مقام علمی او را شنیده و مشتاقانه به قمشه شتافته و در حضور او مشکلات علمی خود را حل نموده است. ملا محمد باقر در ادبیات و انشاء نیز مهارتی به سزا داشته و در قدس و تقوا و زهد آیتی کم نظیر به شمار می رفته است.

وفات

او سرانجام در سن بین ۸۰ و ۹۰ سالگی در سال ۱۲۹۹ق وفات یافته و در ایوان صحن امامزاده شهرضا مدفون گردید.[۱][۲]

پانويس

  1. سالنامه فرهنگ شهرضا، ص۲۶؛ جغرافیای تاریخی شهرستان شهرضا، صص ۹۸-۹۵؛ رجال اصفهان یا تذکره القبور، ص۱۹۹؛ دانشمندان و بزرگان اصفهان، ج۱، ص۳۳۸.
  2. مهدوی، اعلام اصفهان، ج۲، ص 97.

منبع