این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما

مدرسه فاضل هندی

از دانشنامه حوزه علمیه اصفهان
نسخهٔ تاریخ ‏۲۱ خرداد ۱۴۰۲، ساعت ۱۶:۳۱ توسط Kh1.Abedi (بحث | مشارکت‌ها) (جایگزینی متن - 'رده:مدارس علمیه' به 'رده:مدارس علمیه برادران')
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
ویژگی های ذکر شده اثر توسط مرحوم مهدوی
سال ساخت در عهد صفوی
آدرس خیابان گلزار، کوی کرّان، مجاور مسجد فاضل هندی
وضعیت: غیر موجود
علّت نام گذاری: به نام مدرّس مدرسه
کد مؤلف AUTHORCODE00453AUTHORCODE

معرفی

[مهدوی:] در کتاب «سازمان اوقاف از مردم متدین اصفهان سپاسگزاری می کند» در صفحه 189 در ضمن بیان آثاری که از بین رفته است گوید:

مدرس فاضل هندی یکی از آنها بوده و در پاورقی می نویسد: فاضل هندی از شاگردان مجلسی دوم (علّامه محمّد باقر مجلسی) و محل مدرسه در کوی کرّان قرار داشته است در کتاب «انساب خاندانهای نایین» (صص 123 و 153) گوید: مدرسه فاضل هندی که در محله کران مجاور مسجد فاضل بود و در نقشه چاپی اصفهان سال 1299 شمسی که به وسیله ی سیّد رضا خان هویدا تهیه گردید، موجود بوده است امّا اکنون اثری از آن باقی نیست و از مسجد تنها مختصر بنایی باقی مانده است.

[تاریخ فرهنگ اصفهان] ملّا بهاء الدین مشهور به فاضل هندی از شاگردان مجلسی دوم بود. محل مدرسه ی او در کوی کرّان و اکنون تبدیل به مسجد گردیده است که

نزدیک دبیرستان رابعه می باشد. او از جمله کسانی است که در روز افتتاح مدرسه چهارباغ حضور داشته است. و به هر حال مدرسه ی او تا اوایل دوره ی پهلوی اول فعّال بوده و بعدها از بین رفته است.[۱]

پانویس

  1. اصفهان دار العلم شرق، مهدوی، ص: 210