این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما

مدرسه دار الشفا

از دانشنامه حوزه علمیه اصفهان
نسخهٔ تاریخ ‏۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲، ساعت ۰۹:۵۴ توسط Khakdan.a (بحث | مشارکت‌ها)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

مدرسه ی دارالشفا از مدارس تخریب شده ی اصفهان است.

ویژگی های ذکر شده اثر توسط مرحوم مهدوی
سال ساخت در عهد صفوی
آدرس جای مسجد دار الشفاء واقع در بازار نجارها و مقابل بازار قیصریّه
وضعیت: تخریب شده است.
علّت نام گذاری: نزدیکی به بیمارستان دار الشفا
کد مؤلف AUTHORCODE00453AUTHORCODE

معرفی

[مهدوی:] شاردن در سفرنامه خود صفحه 56 در وصف بازارهای اصفهان می نویسد:

از بازار شاه شروع می کنیم ... این بازار به بازار چوب فروشان و ذغال فروشان منتهی می شود که روزهای جمعه در آنها دهقانان کرباس می فروشند، وصل به آن بیمارستانی است که آن را دار الشفاء می نامند.

این بیمارستان هم شباهتی به بیمارستانهای ما ندارد این عبارت از باغی است که اطراف آن اتاقهای کوچک زیبای دو طبقه است و عدّه ی آنها تقریبا هشتاد باب است ... پزشک بیمارستان به نزدیکی در روی نیمکتی از ساعت هشت تا ظهر می نشیند و دستورهای لازم و نسخه های مجانی به بیماران می دهد و دوا و غذاهای بیماران را از عواید موقوفه می پردازد.

با نقل بیان شاردن معلوم می شود دوا و غذای مجانی نیز به آنان می داده اند و هیچ عنوان مدرسه نداشته است. مگر آنکه گفته شود پزشک بیماران در آنجا تدریس دروس طب نیز می کردند.

در بازار نجارها مقابل بازار چیت سازها که یک طرف آن قیصریّه و میدان شاه و طرف دیگر بازار نجّارها و بازار شمالی و جنوبی است، مسجدی در زمان ریاست آقایان به مسجد شاه (ریاست و قدرت حاج شیخ محمّد تقی معروف به آقا نجفی) در زمین دار الشفاء صفوی بنا کردند به نام مسجد دار الشفاء که در این سالهای اخیر بنای آنها تکمیل شده و ضمن آن سنگ فرش گردید و فعلا از مساجد معمور اصفهان است و دانشمند بزرگوار آقای حاج سیّد حسن خادمی فرزند حاج سیّد ابو جعفر بن آقا سیّد صدر الدّین عاملی موسوی اصفهانی، شبها در آن اقامه جماعت نموده و عدّه ی کثیری از فیض جماعت ایشان بهره مند می شوند.[۱]

پانویس

  1. اصفهان دار العلم شرق، مهدوی، ص: 137