این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما
شهیده زهرا دقیقی خداشهری
شهیده زهرا دقیقی خداشهری (١٣٤٩_۱۳۹۰) در تاریخ سال ۲۰ دی ماه ١٣٤٩ در روستای خداشهراز توابع شهرستان فومن استان گیلان چشم به جهان گشود.[۱]
معرفی
او در نوجوانی به ادامه تحصیل در حوزه علمیه رشت پرداخت و به دلیل علاقه زیاد به درس حوزه آن را با عشق و تلاش مضاعف به پایان برد.
پس از پایان تحصیل در حوزه علمیه از علم خود دیگران را بهره مند نمود و کودکان و نوجوانان و جوانان را به کلاسهای معارف و قرآنی جذب می نمود و به راهنمایی مسیر صحیح زندگی می پرداخت.
فعالیت ها
شهیده زهرا دقیقی سه سال به عنوان غریق نجات فعالیت کرد و در بسیج بسیار دلسوزانه فعالیت می نمود.
همه فعالیتهای خود از دوران نوباوگی حتی کارهای کشاورزی را با چادر انجام می داد و بسیار به حجاب برتر و پوشش خود اهمیت می داد.
او با قلب سراسر عشق به معبود خویش از او شهادت را طلب می نمود و به دلیل عدم توان حضور در جبهه ها نیت کرده بود که با شهید جانبار ۷۰ درصد ویلچری ازدواج کند و از این طریق خدمت به ایثارگران جبهه های حق علیه باطل نماید و نبودش در سالهای دفاع مقدس به گونه ای جبران شود.
سرانجام دست تقدیر الهی طلبه و جانباز گرانقدری را در سر راهش قرار می دهد که جانباز ۷۰ درصد بود و در جهاد فرهنگی و سنگر دفاع از اسلام در جنگ نرم و در عرصه صالحین فعال بود و شهیده طبق خواسته خود پا جلو گذاشته و با خانواده ایشان تماس می گیرد و درخواست خود را برای ازدواج با جانبار ۷۰ درصد ایشان مطرح می کند و پس از مراحل خواستگاری و تأهل وارد زندگی جدید می شود، این پیوند در ۲۷ مردادماه ١٣٧٦ صورت پذیرفت.
ایشان در منزل پدر شوهر خود ساکن می شود و با خانواده جدید خود با اخلاق خوب و حسنه ای که داشت با صمیمیت زندگی جدیدی را آغاز می کند به طوری که خانواده همسر ایشان بسیار از ایشان راضی بود. چرا که وی با قلب شفاف و مهربان خود به دیگران و از جمله خانواده خود و همسر خالصانه خدمت می نمود همسر ایشان به نیکی از ایشان یاد نموده و ضمن بیان خوبیهای زیادی از ایشان آرزو می کند که فرزندانش رهرو راه مادر باشند.
در دوران طلبگی خوابی دیده بود که اسامی شهدا را می خوانند و اسم ایشان در بین شهدا نبود فردای آن روز در مدرسه علمیه بسیار ناراحت و گریان بود و وقتی از ایشان علت ناراحتی را پرسیدند گفته بود دیشب خوابی دیدم که اسمم در بین شهدا نبود در اثر استغاثه و راز و نیاز ناب خود با پروردگار از خداوند شهادت را طلب می نماید و در شبی دیگر در خواب می بیند که ستاره ای شکافته شد و اسم ایشان با نام شهید زهرا دقیقی نمایان گشت فردای آن روز وقتی مسرور و خوشحال در بین دوستان حاضر گشت و دوستان از علت خوشحالی او سوال نمودند خوابش را با حال عارفانه خود بازگو می کند و از آن پس همچنان منتظر شهادت ماند.
شهیده زهرا دقیقی بسیار به خدمت نسبت به همسر جانبازش اهتمام می ورزید و تلاش زیادی می نمود تا فرزندانش در راه صحیح گام بردارند و نسبت به تربیت صحیح دینی آنها بسیار تلاش می کرد.
او پس از ازدواج و تولد فرزندانش دست از فعالیت های بیرون از منزل کشید و تمام هم و غمش خدمت به همسر و تربیت صحیح دینی دو فرزندش بود تا سربازان خوبی برای امام عصر (عج) پرورش دهد؛ و در مقابل اصرار مادرش که شما در بیرون از خانه و علی الخصوص بسیج می توانی مفید باشی حضور در منزل و اهتمام به وظیفه همسر بودن و مادر بودنش را ترجیح داد.
ویژگی های اخلاقی
به دلیل اخلاق حسنه ای که داشت بسیاری از گروههای سنی مختلف در کلاسهای ایشان شرکت می نمود و ایشان دلسوزانه از علم و عمل خویش شاگردان را بهره مند می نمود.
از کودکی به نماز اول وقت و با توجه اهمیت می داد و سرنماز گریان بود و وقتی خانواده می پرسیدند چرا گریه میکنی می گفت دارم با خدای خود راز و نیاز می کنم.
عشق به خانواده و اطرافیان و خُلق حسنه و صبر و بردباری و غمخواری، ساده زیستی، ایثار و گذشت وصف ناشدنی اش در زندگی خانوادگی و اجتماعی از خصوصیات بارز ایشان بود.
وفات
سرانجام در تاریخ ۹۰/۸/۱۷ در سفری که به عتبات عالیات داشت و پس از خواندن دعای عرفه و پس از تضرع و نجوای عاشقانه با معبود و ساحت مقدس امام زمان (عج) در سامرا و آرزوی مکرر شهادت، در حین بازگشت از سامرا اتوبوس حامل ایشان و خانواده اش مورد حمله تروریستی قرار گرفت و به فیض شهادت نائل گشت؛ همسرش که به شدت مجروح گشت و به همراه فرزندانش به زادگاه خود بازگشته و با غم و اندوه بسیار مادر مهربان خود را بدرقه بهشت نمودند.
دعای همیشگی اش را بر سنگ مزار او حك كردند خدایا من و فرزندان و همسرم را در رکاب امام زمان (عج) به شهادت برسان.[۲]
پانویس
منبع
- مدیریت حوزههای علمیه خواهران استان اصفهان، طلایهداران پارسایی(بانوان عالمه اصفهان از قرن اول هجری تا عصر حاضر)، قم: مرکز نشر هاجر، ۱۳۹۶.