این دانشنامه در حال تصحیح و تکمیل می باشد. از این رو محتوای آن قابل ارجاع نیست. پیشنهاد عناوین - ارتباط با ما

سید مهدی غضنفری خوانساری

از دانشنامه حوزه علمیه اصفهان
پرش به ناوبری پرش به جستجو

حضرت آیه اللّه آقای حاج سید مهدی غضنفری خوانساری (طاب ثراه)یکی از علمای مشهور خوانسار به شمار می رفت. آن مرحوم فرزند حضرت آیه اللّه حاج سید محمدتقی غضنفری خوانساری در سال ۱۳۳۶هـ.ق مطابق با ۱۲۹۷هـ.ش در بیت علم و فضیلت در خوانسار به دنیا آمد. نسب شریف آن مرحوم از طرف پدری، موسوی(ع) و از طرف مادر، رضوی است.


زندگینامه

عالم ربانی حضرت آیه اللّه آقای حاج سید مهدی غضنفری خوانساری (طاب ثراه)یکی از علمای مشهور خوانسار به شمار می رفت. آن مرحوم فرزند حضرت آیه اللّه حاج سید محمدتقی غضنفری خوانساری در سال ۱۳۳۶هـ.ق مطابق با ۱۲۹۷هـ.ش در بیت علم و فضیلت در خوانسار به دنیا آمد. نسب شریف آن مرحوم از طرف پدری، موسوی(ع) و از طرف مادر، رضوی است. در سلسله جلیله ایشان مردان بزرگی پا به عرصه وجود نهادند؛ هم چون مرحوم آیه اللّه حاج سیّد محمدتقی غضنفری، مرحوم آیه اللّه حاج سید هاشم غضنفری و حاج سید میرمحمد جد اعلای ایشان.

تحصیلات

مرحوم آیه اللّه غضنفری تحصیلات ابتدایی را در خوانسار نزد اساتید آن زمان فراگرفت و در ذیحجه سنه ۱۳۵۲هـ.ق برابر با ۱۳۱۲هـ.ش تحصیلات در مقطع سطح را نزد اساتیدی هم چون مرحوم آیه اللّه العظمی سید شهاب الدین مرعشی نجفی، آیه اللّه حاج میرزا آقا ترابی دامغانی، آیه اللّه شیخ محمدعلی ادیب تهرانی و آیه اللّه حاج سید روح الله خمینی فراگرفت.

اساتید

آیه اللّه حاج سید محمدتقی خوانساری، آیه اللّه حاج آقا حسین بروجردی، آیه اللّه حاج سید صدرالدین صدر، آیه اللّه سید محمد حجت کوه کمری، آیه اللّه حاج شیخ محمدعلی اراکی، آیه اللّه حاج سید احمد خوانساری، آیه اللّه حاج سید جمال الدین گلپایگانی در نجف و آیه اللّه حاج سید محمدرضا گلپایگانی.حضرت آیه اللّه حاج سید مهدی غضنفری

فعالیت ها

فعالیت های تبلیغی

مرحوم غضنفری از سال ۱۳۳۵هـ.ش تا سال ۱۳۵۰ عهده دار امامت جماعت مسجدجامع شهر خمین بودند و در طول این مدت (۱۵سال) آثار خیر بسیاری در خمین و اطراف آن از خود به یادگار نهادند. در سال ۱۳۵۰ همزمان با وفات مرحوم ایه اللّه حاج سید محمدتقی غضنفری خوانساری ـ پدر بزرگوارشان ـ به خوانسار عزیمت نموده، علاوه بر اقامه جماعت در حل و فصل مشکلات مسلمین همچون مرحوم پدرشان تلاشی صادقانه کردند. ایشان از سال ۱۳۵۰ بعد از وفات مرحوم پدرشان تا سال ۱۳۷۸ در خوانسار عهده دار امام جمعه شهر بودند و در این اواخر بر اثر بیماری و کهولت سن مدت کوتاهی در اواخر عمر از اقامه نماز جمعه باز ایستاد. ایشان از سال ۱۳۵۰ تا پایان عمر پر برکت خویش با تلاش بسیار حوزه علمیه موسوم به باقرالعلوم معروف به مدرسه دو راه خوانسار را پس از انجام تعمیرات اساسی، رونقی دوباره بخشید و تا پایان عمر خویش مدیریت این مهد علم و دانش را عهده دار بود.

فعالیت های سیاسی

مرحوم غضنفری در طول مبارزات مردم خوانسار نقشی بسیار حساس را ایفا نموده، هدایت اکثر راهپیمایی ها و تشکلات سیاسی بعد از پیروی انقلاب را با نهایت دقت و توجه، بر عهده داشتند. در عین حال در طول این مدت هرگز سلامت گفتار و کردار را فدای عمل انقلابی ننمودند. کمتر کسی است که در طول این مدت از صفا، صداقت و زهد ایشان خاطره ای نداشته باشد. سفرهای متعدد ایشان به جبهه های نبرد، با وجود کهولت سن و خاطرات رزمندگان از ایشان هرگز از خاطره ها نخواهد رفت.

آثار

آثار خیریه

۱. تجدید بنای حسینیه مرکزی شهر خوانسار

معروف به حسینیه دوراه

۲. تجدید بنای مسجد دوراه خوانسار

۳. بنای سقاخانه ای در خوانسار

۴. ضریح امامزاده یکی از قراء بربرود

۵. تجدید مقبره ملا مبین (یکی از علمای بزرگ خوانسار مدفون در بازار پایین خوانسار)

۶. احداث دو پل بزرگ بر روی رودخانه خوانسار

۷. تجدید بنای دو حمام مردانه و زنانه در محله دوراه خوانسار

۸. بنای مقبره برای مرحوم جد و والدشان ایه اللّه حاج سید هاشم و حاج سید محمدتقی غضنفری خوانساری

۹. تعمیر مقبره ایه اللّه دهکردی در زینبیه اصفهان

۱۰. تعمیر بقعه بابااحمد واقع در شهر خمین

۱۱. تعمیر مسجدی در محل سبزی کار شهر خمین

۱۲. توسعه مسجدی در گوشه آقا عظیم خمین

۱۳. تجدید بنا و بازسازی مدرسه باقرالعلوم خوانسار و تأسیس کتابخانه مهدویّه جهت طلاب و پرداخت شهریه جهت ایشان.

تالیفات

۱. جواهر الکلام در ۳جلد

۲. توضیح الکفایه

۳. خلاصه المغنی

۴. مسائل عصر جدید

۵. ترجمه منظومه بی الف و همزه میرابوالقاسم جعفر موسوی خوانساری معروف به میرکبیر مدفون در قوجان خوانسار (شاگرد علامه مجلسی)

۶. خودآموز لمعه در ۲ جلد

۷. شرح صحیفه الحسینیه

وفات

سرانجام این عالم ربانی در سن ۸۵سالگی در روز جمعه و شب شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) (۱۰/۵/۸۲) (دوم جمادی الثانیه ۱۴۲۴هـ ق) دارفانی را وداع گفت. پیکر مطهر ایشان در روز شنبه ۱۱مرداد ماه تشییع و در مقبره خانوادگی مرحوم غضنفری به خاک سپرده شد.

منبع

پایگاه اطلاع رسانی حوزه ی علمیه